Maria'yı tanımayan yoktur herhalde. Ama yakından tanıyınca sevimliliğine, cana yakınlığına, sempatikliğine, mütevaziliğine şaşmamak elde değil. Bu kadar uluslararası üne sahip birisi bütün insani değerleri de beraberinde taşıyor. Yunan'lı ama içimizden biri olmuş. Zaten USLA'da bütün personel inanılmaz cana yakın. Şeflerim Korhan Büyüksuda ve Başak Oğuztüzün'ün müthiş kariyerleri dışında herkese ayrı ayrı gösterdikleri ilgi, yardım olağanüstü. Korhan şefime facebooktan bir tarif veya başka bir şey soruyorum, anında cevap geliyor. Aslında ne kadar meşgul olduğunu, zamanla yarıştığını biliyorum. Bugün fotografları paylaşıyorum.
Korhan Büyüksuda şefim ve Maria. Enginar dolmasıyla haşır neşirler.
Enginarın dolma olacak hali aslında bu. Ama çok zahmetli olduğundan bir tanesi böyle oldu. :))
Bu da diğer enginarlar. İçleri dolduruldu.
Tencerenin dibinde elme dilimleri. İlginç değil mi?
Üzerine iri iri doğranmış mantarlar dizildi.
Havuçları da koyduktan sonra asma yaprağına sarılmış enginarlar diziliyor.
İşte enginar dolmasının pişmeden önceki son hali. Üzerine 1 litreye yakın portakal suyu kondu ve ocağa yerleşti.
Bu da pişmiş hali. Süper oldu.
Bu da" İstifno Otlu Levrek" yapım aşaması. Gerçi biz burada panga balığı kullandık.
Biraz hızlı gittik ama pişmiş ve servise hazır hali. İstifno otu pazarlarda bulunuyormuş ama yerine mayhoş olmayan her ot kullanılıyormuş. Örneğin ebegümeci.
Çalışmamız sırasında. Nasıl dikkat kesilmişiz değil mi?
Sıra geldi "Korfu'dan Balık Yahnisi Spetsiota" yemeğini yapmaya. Alta soğanlar üzerine levrekler diziliyor.
Domatesler, patatesler, biberler dizildi.Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirildi.
Üzeri folyoyla kaplandı. Başak şefim fırına koyuyor.
İşte muhteşem sonuç. Bu da hazır. Yapıyoruz biraz sonra oturup bir güzel yiyeceğiz. Gece saat 12 de bu kadar şeyi yiyince 3 e kadar boğazda yürümek zorunda kaldım o da ayrı . :))
İşte biraz sonra oturup şaraplarımız eşliğinde yiyeceğimiz yemeğin masası.
Bu kadar muhteşem yemek tatlısız olur mu? Maria bize bu soruyu sorduğu zaman "Tabi ki Olmaz" dedik. O da Karidopito ( Selanik Tatlısı ) yapmayı öğretti bize. Yukarıdaki fotoda yumurtaların ve şekerin mikserde çırpılmasını görüyorsunuz. Bence püf noktası burası. Zira yirmi dakika falan bu işlem devam etti. Yanındak kasede galeta unu sırasını bekliyor.
Daha birçok şey var tatlıyı oluşturan, tarifini başka bir gün paylaşacağım. Burada şerbeti dökülüyor.
Veeee işte mutlu son efendim. Her şey sofraya geldi ve yemeye başlıyoruz.
Büyük şeflerle aynı mutfağı paylaşmak ne güzel. Sizin tulum peynirli patlıcan sarmanızı denedim süper oldu. Yayınladım bile :) Çok teşekkürler o güzel tarif için...
YanıtlaSilAfiyet olsun. Ben teşekkür edrerim.
SilGirit'teki en eski arkadaşımdır muhtemelen Aspassia Stavroulaki. O söyledi bu aralar "sadece" Girit yemekleriyle ilgili bir aktivite olacakmış Maria'nın bahçesinde. Sbs sınavına çok az kaldığı için tepiniyorum tabi. Ama Maria'yla tanışmayı ve onunla aynı mutfağı paylaşmayı çoook isterim.
YanıtlaSilEnfes tabaklar çıkarmışsınız el birliğiyle, hepsi şahane görünüyor İlhan bey. Ege adalarında lezzet yolculuğu olmuş bir gecede =)
Tekrarı olacak başka menülerle. Mail adresinizi verirseniz sizi bilgilendiririm. Yorumunuza çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilozlemaki@gmail.com
Sil31..2012 de USLA'daymış. Menü: Domates ve patates yatağında Korfu'da balık yahnisi ( Spetsiota)
YanıtlaSilAtina'dan çupra dolması
Eski İstanbul usulü midye sarma
Revani üstü mastika muhallebisi
enginarı bir gün soymaya kalktım aman Allahım bir daha tövbe ama yemesi süper
YanıtlaSilBen de soymayı denemiyorum bile. Nasılsa artık her yerde hazır soyulmuşu var. :)) Ama ne kadar sağlıklı bilemiyoruz.
YanıtlaSilne guzel fotograflar,ne guzel hazirlanmis bir masa.keyfiniz muhabbetniz bol olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Gerçekten güzeldi.
YanıtlaSilVay .... zengin, mükemmel tüm oldukça zevkli, güzel fotoğraflar ve yemek tarifleri göndermek!
YanıtlaSilDolma Acafochofras lezzetli!
Kisses
Thank you good wishes. Your blog is also very nice.
YanıtlaSilMerhaba :)
YanıtlaSilAhu Hanım bloğunuza girdim, sabah sabah moralim düzeldi. Gerçekten çok pozitif enerji saçan bir blog.
SilYemekler müthiş iştah kabartıcı, hele enginar dolmasına bayılırım..ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Enginarın mevsimi bu sene uzun sürmüşken değerlendirmek gerekir.
YanıtlaSilFoto paylasimlari icin tesekkurler hic enginar yapmadim..ama sizin foto daki yapim cok degisik..birde yemekte sarap ictiniz sanirim onunlada ilgili bilgi verirmisiniz yani hangi yoreden ve ne idi?? Tesekkurler sevgiler :))
YanıtlaSilDolmanın içi aynı bizim zeytinyağlı dolma içi gibi, Yanlız Yunan'lılar dolma baharı (yeni bahar )kullanmıyorlar. Bol tarçın. Şarap kültürüm yoktur, ama güzeldi. :))
Silelma dilimleri falan çok değişikmiş denenecek : )
YanıtlaSilBen evde de yaptım, çok güzel oldu. Hatta yaprak sarmada da süper oluyor.
YanıtlaSilCok güzel olmus hersey, harika bir masa olmus....Ellerinize saglik, sevgilerimle...
YanıtlaSilEvet her şey çok güzeldi. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilGittiğim kurslardan biliyorum.Şeflerle mutfakta çalışmak ayrı bir keyif.
YanıtlaSilEnginar dolması nefis görünüyor.Asma yapraklı sarmasını ben de ilk fırsatta deniycem.Hazırlayan herkesin ellerine sağlık...
Gerçekten büyük zevkti. Bence de deneyin. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilİlhan merabalar, öyle güzel ve akıcı anlatıyorsunuz ki blogunuzun tiryakisi oldum. Enginar dolması, balık yahnisi ve selanik tatlısı tarifini ne zaman paylaşacaksınız? Takip edenlerle birlikte sabırsızlıkla bekliyorum. Adana'dan sevgiler, Pırıl.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSiliyi düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum. Yakında paylaşacağım. Sevgiler.
İyi ki sayfama yorum bırakmışsınız. Böylesine güzel bir sayfadan nasıl haberim olmamış bu güne kadar. Tesadüf bilgisayar başındaydım ancak vaktim az en kısa zamanda detaylıca gezeceğim sayfayı ama hemen asma yapraklı enginar dolmanın tarifini aldım kaçıyorum.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum.
YanıtlaSilHarika yemekler yapmissiniz. Kiskandim!
YanıtlaSilTeşekkür ederim nesrin hanım.
YanıtlaSilhepsi harika görünüyor ama ben özellikle tatlı tarifinizi bekliyorum :)
YanıtlaSilTeşekkür eederim yorumunuza. Yarın yapıp paylaşmaya çalışacağım.
YanıtlaSil