9 Mayıs 2012 Çarşamba

Püreli, Bezelyeli Enginar



Gördüğüm yerde enginar almaya devam ediyorum. Bu kadar faydası olan bir sebzeden mümkün olduğunca faydalanmak gerekiyor. Böyle sık alınca da değişik tarifler arayışına başladım. Pürenin enginara, bezelyenin de püreye bu kadar yakışacağını hiç düşünmezdim. Gerçekten çok değişik ve lezzetli oldu.

Malzemeler:

3 adet soyulmuş, temizlenmiş enginar
2 adet haşlanmış, soyulmuş ve ezilip püre haline getirilmiş patates
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
1/2 demet dereotu
1  tatlı kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Limon suyu
Zeytinyağı







Tarif:

Enginarları limon ve tuzla ovalım, üzerlerine biraz zeytinyağı koyup tencereye alalım ve az su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Başka bir tencereye tereyağını koyalım, eriyince püre haline getirdiğimiz patatesleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.Sütü yavaş yavaş patateslere yedirerek ilave edelim. Sonra da kaşar peynirini koyalım. Tuz ve karabiberini de ayarlayıp, haşalanmış bezelyeleri katalım ve iyice karıştırıp ocağı kapatalım.
Enginarları fırına dayanıklı bir kaba yan yana yerleştirelim. Ben yuvarlak güveçe aldım. Üzerlerine bezelyeli püreyi yayalım. Onun üzerine tekrar rendelenmiş kaşar peynirini, en üste de dereotunu koyalım. Fırının üst kısmın açarak kaşarlar eriyip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.

5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Enginarlar nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, sizin bloğunuz da çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. püre çok iyi bir fikir olmuş bence
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Denemenizi tavsiye ederim. Mükemmel oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Eginarı bu çeşit hiç görmemiştim .... çok değişik . selamlar.

    YanıtlaSil