Hala tezgahlarda varken bolca yararlanmak lazım hamsiden. Bu sefer de kağıtta hamsiyi denedik. Daha önce yapmışmıydım hatırlamıyorum ama hem sağlıklı hem de çok lezzetli oluyor. O kadar boldu ki bu sene, çok da uzun sürdü varlığı. Aslında dondurabilirdim ama mevsiminde taze yemek varken gerek görmedim. Dediğim gibi senenin büyük kısmında bulunabiliyor.
Malzemeler:
1 kilo hamsi
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet havuç
2 adet sivribiber
2 adet defne yaprağı
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
Biraz zeytinyağı
Tuz, karabiber
Tarif:
Hamsileri ayıklatıp, çok iyi yıkayalım ve fırına uygun boyda bir borcamın içine yaydığımız yağlı kağıdın üzerine yayalım. Üzerine irice doğradığımız kuru soğanları, sivribiberi, halka halka doğradığımız domatesleri, sarımsağı, ince yuvarlak kestiğimiz havucu, defne yapraklarını, kabuğubu soyup yuvarlak ketiğimiz limonu, ince ince kestiğimiz maydonozu, tuzu ve karabiberi koyalım. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek kağıdı sıkıca paket yapar gibi kapatalım.
180 dereceye ayarladığımız fırına koyalım ve yaklaşık yarım saat pişirelim.
kağıtta pişen yemekleri bende seviyorum,balıkta iyi fikir,kokusunuda azaltır sanırım, eline sağlık..
YanıtlaSilDoğru söylüyorsunuz. Hem koku olmuyor, hem de buğulamadan daha lezzetli oluyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık İlhan bey görünüş süper. Hamsi en sevdiğim balıklardandır. Alıyorum hemen arşivime. sağlıkla kalın. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil;Dilek hanım teşekkür ederim.
YanıtlaSilziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşkk ederim.bu sayede sizin blogunuzuda tanımış oldum.takipteyim.bende herzamn beklerim.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilAaa çok hoş bir şey bir erkeğin yemeklerini sunması,
YanıtlaSilkarşımıza genelde ''gurme'' lüplettikleri yemekleri yazan insanlar olarak çıkarlar ,üreten birini görmek ne hoş:)
Evet ama hala bayan zannediyorlar. :)
YanıtlaSil:)İlhan abla diyenlerde çıkıyordur mutlaka:))
Silhımmm başarılı :)
YanıtlaSil