15 Nisan 2012 Pazar

Suda Kek






Bu tarifi "Yazarcafe" de tarifsizmutfaklar.com yazmış. İlk önce onlara teşekkür ediyorum. Malzeme miktarları tam, tarif de çok açık ve detaylı olunca netice olağanüstü oldu. Hele sıcakken yanında dondurmayla nefis . Aslında kekle sufle arası. Tabi dondurmayı ben yapmadım. Benden kek ve hamur işlerinde böyle ani patlamalar beklemeyin. Keki becerebildiğime ne mutlu. :)













Malzemeler:


2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1.5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paketten biraz az kabartma tozu
1 su bardağından biraz az un

Tarif:

Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. En son unu ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice karıştıralım. Fincanların içlerini iyice yağlayalım ve fincanların yarısına kadar malzememizi koyalım.
Tencereye suyu koyalım ve kaynatalım. Fincanlarımızı tencereye alalım. Tenceredeki su, fincanların yarısına kadar gelmeli. Tencerenin kapağını kapatalım ve 30 - 35 dakika pişirelim.
Bir tepsiye yağlı kağıt yayalım ve üzerine fincanları ters çevirerek kekimizi çıkaralım. İsterseniz üzerine hindistancevizi serpebilir ve yanında dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


7 yorum:

  1. görüntü nefis,tadıda öyledir eminim,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık. fotoğrafa hayranlıkla baktım harika olmuş ..

    YanıtlaSil
  3. ya bır ıkı defa denedım bu keki ama alk kısmı hamur kaldı..sizce nerede yanlış yapıyorum.. sizi izlemeye aldım.bende beklerım bloguma,sıcak paylaşımlar için :))

    YanıtlaSil
  4. Lütfen bu tarifi deneyin. Ben bu kek işlerinde acemi biri olarak size garanti veriyorum mükemmel oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Son derece kolay ve misafir geldiğinde kurtarıcı olduğunu biliyorum
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık yapıp sunduklarınız çok güzel görünüyor. Suda pişen kekleri ben de tarifsizmutfaklar' da okumuştum. Detaylı anlatımınızdan sonra mutlaka deneyeceğim. Ege yemeklerinde sizden yararlanacağım. Sizi izlemeye aldım. Adana'dan sevgiler, Pırıl.
    www.lezzetlisanatlar.blogspot.com

    YanıtlaSil