25 Nisan 2012 Çarşamba

Ekşi Elmalı Lahana Salatası




Akşam Gülden elinde neredeyse bir portakal kadar lahanayla gelince tabi ki şaşırdım. Hem Gülden'in lahana almasına, hem de lahananın boyutuna. İşin aslı şuymuş efendim. NT Hayat dergisinden Sevcan öğlen yemeği için atom salata alıyor, ( Gazetenin hepsi diyette :)  ) ama paketi açınca lahana çıkıyor. Neticede lahana bana geldi, hem de organik falan diyerek. Herhalde görünüşünden ve boyutundan utandılar. :)  Bir sabah programında diyet uzmanı bir hanım güzel görünüşlü sebze ve meyveleri sakın almayın dedi ya, şimdi böyle garip görünüşlü yiyecekler moda oldu. Neyse diyete uygun olması gerektiğinden ne kuzu eti, ne de ev yapımı biber salçamı kullanamadım. Klasik lahana salatası da çok yavan olacağından gene eski defterler, dergiler karıştırıldı ve bu tarifte karar kılındı.  bana sorarsanız çok değişik ve lezzetli oldu. Tabi asıl sonuç yarın gazeteden gelecek.










Malzemeler:

Küçük bir lahana
1 çay kaşığı sirke
1 ekşi elma
1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
7 - 8 adet ceviz içi
1 avuç susam
1 adet mandalin veya 1 adet tatlı portakal
Zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz



Tarif:

Lahana yapraklarını yıkayalım ve iyice süzelim. Kıyarcasına çok ince doğrayalım, tuz ve çok az sirkeyle 3 -4 dakika ovalım. Sudan geçirelim ve avucumuzda sıkarak çukur bir kaba alalım. Elmayı soyalım, küçük küçük doğrayalım. Kuru üzümleri 10 - 15 dakika ılık suda beklettikten sonra süzelim. Cevizleri elimizle dişe gelecek şekilde parçalayalım. Mandalin veya portakalı soyup küçük parçalara ayıralım. Elmayı, portakalı, cevizi, kuru üzümleri lahananın üzerine dökelim. Susamı üzerlerine serpelim. Zeytinyağı, limon suyu tuzu iyice karıştırıp salatamıza dökelim ve iyice karıştırarak servis yapalım. Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Merhabalar, daha önce bloğunuzu ziyaret ettiğimde yorum bırakılacak bölümü görememiştim. Neyse bugün buldum he he. Hımmm lahana çok severim. Evde yaptığım yeşil salatanın içine mutlaka katarım. Salatanız çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Afiyetle. Attım arşivime.

    YanıtlaSil
  2. Bu bir düzeltme talebidir.
    25.04.2012'de yazmış olduğunuz “ (Gazetenin hepsi diyette.) “ kısmını, fikren düzeltmenizi talep ediyorum. Zira diyette değil, kurt gibi açım.

    İlhan Ağabey, Patlıcan var mı?

    YanıtlaSil
  3. Dilek hanım teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Alahattin fikren düzeltiyorum da senin fiziken diyette olman zaten mümkün değil. :) Patlıcan olayı aklımda pazartesi için düşünelim.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık, tadına bakmadan yorum yazmayayım dedim. Organik diye üzerinde yazıyordu bilmem ben Migros'un yalancısıyım.
    Sabah sende aç açına git alış verişe bakalım insanın gözüne neler görünüyor:))şaka şaka
    Portakal olmadı dediler ama bence değişik bir lezzet vermiş, sanki meyve salatası tadında olmuş:)))

    YanıtlaSil
  6. Mmmm nefis bir salata. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Cok güzel degisik bir salata tarifi ellerinize saglik .

    YanıtlaSil
  8. farklı lezzetler için teşekkürler

    YanıtlaSil