13 Mart 2012 Salı

Mantalı, Sütlü Fırında Patates




Evdeki bir paket mantarı ne yapabilirim diye düşünürken çok zaman önce bir yemek kitabında görüp yazdığım tarif geldi aklıma. Yazarken yanına da notlar düşmüşüm. Önceden yapmıştım, sanki bir şeyler eksik gibi olmuştu. Bu defa yazdığım notlara göre değişiklikler yaptım, çok daha güzel oldu. Süt en son ilave oluyordu, bu defa patatesleri soyup, dilimleyip su yerine sütte haşladım. Neyse netice de kolestrolsüz, çok lezzetli bir yemek oldu.

Malzemeler:
4 adet soyulmuş, yıkanmış halka halka doğranmış patates
1 adet küçük doğranmış kuru soğan
1 havuç küçük doğranmış
10 - 12 adet mantar iri doğranmış
2 adet iri doğranmış taze soğan
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber
Kaşar peyniri rendelenmiş









Tarif:


Patatesleri soyalım, yıkayalım ve halka şeklinde keserek, için sütü koyduğumuz tencerede biraz diri kalacak şekilde haşlayalım.

Tavaya biraz sıvıyağ koyarak soğanları ve havuçları içine atalım ve 1 dakika soteledikten sonra mantarları ilave edelim. Yeşil soğanlarımızı da koyalım. Bir kere karıştırdıktan sonra muskatı, tuzu ve karabiberi ekleyerek tekrar karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Tavadaki bütün malzemeyi içinde patates ve sütün olduğu tencereye boşaltalım ve iyice karıştıralım. Bütün malzemeyi fırına dayanıklı bir kaba alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayarak 18o derece fırında üzeri kızrıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder