18 Mart 2012 Pazar

Havuçlu, Soslu Kek



Blogdaki tariflerden de anlayacağınız üzere hamur işlerinde özürlü olduğumdan bu keki yapınca çok sevindim. Bir yemek tarifi gördüğüm zaman eksik ve yalnış varsa olayı çözüyorum da, tatlılarda bilgim kıt olduğu için eksiği düzeltemiyorum ve yaptığım şey güzel olmuyor. Gazete ve dergilerdeki tariflerde genelde eksik olduğundan bu konuda bir sorun yaşıyorum. Ama günlerdir inat ettim, birkaç denemeden sonra işte yukarıda gördüğünüz kek ortaya çıktı. Tadı da gerçekten mükemmel oldu. Gülden'e göre maliyeti çok yüksekmiş, çünkü deneyipte çöpe giden keklerde kullanılan malzemelerin ücretlerini de buna ekliyor. :) Neyse belki ev hanımlarına göre basit bir tarif ama gene de deneyin derim.
Malzemeler:
3 çay fincanı un
1 çay fincanı sıvıyağ
3 adet yumurta
2 çay fincanı toz şeker
2 çay fincanı havuç rendesi
1 çay fincanı ceviz
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Sosu İçin:
1.5 çay fincanı toz şeker
2 çay fincanı süt
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
Tarif:
Geniş bir kaba yumurtaları kıralım, şekeri de ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpalım. Üzerine sıvıyağı, unu, vanilyayı kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edelim. Ceviz ve rendelediğimiz havucu da ekleyip kaşıkla karıştıralım ve malzememizi içini yağladığımız kek kalıbına dökelim.170 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 1/2 saat pişirelim.
Bu arada sosu hazırlayalım. Bir tencereye sütü koyalım. Üzerine unu, şekeri, nışastayı ve vanilyayı dökelim, sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvama gelince ocaktan alalım.
Keki kalıbından çıkaralım, üzerine sosu dökelim. İkisi de ılık olmalı. Üzerini cevizle veya benzeri şeylerle süsleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder