7 Aralık 2011 Çarşamba

Pesto Soslu Patates Salatası




Patatesi her haliyle çok seven biri olarak yukarıdaki tabağı tek başıma yedim, ama yanında başka birşey olmadan. Lezzeti süper ama toz permasan ve çam fıstığı pahalı ürünler olduğu için sosunun maliyeti bayağı yüksek oluyor. Pesto sosun ana maddeleri olduğundan ikisinden de vazgeçilemiyor. Tarifi 'lezzet' dergisinden aldım.


Malzemeler:


4-5 adet orta boy patates
2 adet közlenmiş kırmızı biber

Pesto Sos:

1 küçük demet roka
10-15 adet dolmalık fıstık
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı toz permesan peyniri
2-3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Tarif:

Haşladığımız ve soyduğumuz patatesleri küçük küçük doğrayalım. Salata kasesine alalım. Üzerine jülyen doğradığımız közlenmiş krmızı biberleri dizelim. Sos malzemesini robotta çekelim ve salatanın üzerine döküp iyice karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder