10 Aralık 2011 Cumartesi

Balık Çorbası ( Somon )




Bence İstanbul'da ve Boğazda yaşamanın en keyifli yanı, istediğin zaman her cins balığı bulabilmek . Geçen gün bir televizyon programında hamsinin denizden çıktığı anda ölen tek balık türü olduğunu, onun için hamsiyi canlı görmenin mümkün olmadığını söylemişti. Ama ben geçen gün Sarıyer'de bir balıkçı teknesinin içinde binlerce hamsiyi canlı olarak gördüm. Sahilde bir yürüyüş yapıyorsunuz balıkların üzerinden atlayarak, kaldırımlar bile balık dolu. Böyle olunca da balık yiye yiye yakında herhalde kaldırımlarda bile yüzmeye başlayacağız. :) Dün de değişiklik olsun diye somon balığı aldım. Yerli diye satıyorlar ama somonun yerlisi nasıl oluyor açıkcası pek anlamadım. Ama çok lezzetli olduğu gerçek.







Malzemeler:


2 dilim somon balığı
1 çorba kaşığı tereyağ
2 soğan
2 patates
2 kapya biber
2 havuç
6-7 yaprak ıspanak
1 çay bardağı mısır
Tuz
Karabiber

Tarif:

Soğanları piyazlık doğrayıp tereyağında kavuralım. Küçük doğranmış havuç, kırmızıbiber ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam edelim.Üzerine 7-8 bardak sıcak su koyup sebzeleri biraz pişirelim. Fileto şeklindeki somon balığının kılçıklarını dikkatli bir şekilde çıkaralım ve irice doğrayarak çorba tenceresine aktaralım.Mısır ve ıspanağı da koyalım.Ateşi kısalım ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuz ve karabiberini atalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. mükemmel tarifler gercekten mezeleri ayrı bir sevdim.bu güel tarifleri bizlerle paylaştıgınız için size teşekkür ederim saglıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  2. Karadeniz'de somon çiftlikleri kuruluyordu bildiğim kadarı ile:)))

    YanıtlaSil