28 Mayıs 2010 Cuma

Kırmızı Biber Ezmesi






Mevsimi ne zaman bilmiyorum ama şu sıralar o kadar bol ve ucuzki insan pazarlarda görünce dayanamıyor. İşte böyle bir ruh haliyle kilolarca alınan biberleri, klasik köz salatası dışında ne yapabilirim diye düşünürken seneler önce çok sık yaptığım ezmesi geldi aklıma. Malzemeleri tam olarak hatırlamasam da birçok şeyin bu mezeye yakışacağını düşünerek yapmaya karar verdim. Hem meze olarak hem de etlerin ve tavuğun yanında garnitür olarak çok yakışıyor.

Malzemeler:
7-8 adet kırmızı etli biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası
İstediğiniz miktarda beyaz peynir
1/2 demet maydonoz
Kimyon
Acı pulbiber
Zeytinyağı
Tuz
Üzerini süslemek için ceviz
Tarif:
Kırmızı biberleri yıkadıktan sonra ateşte közleyelim ve suyun altında soyalım. Robota koyalım. Soğanı dörde bölerek, sarımsağı, maydonozun yarısını ilave edelim ve hepsini robotta çekelim. Çıkarıp derin bir kaseye alalım. Beyaz peyniri, kimyonu, zeytinyağını, tuzu, pulbiberi de katarak iyice karıştıralım. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine çekilmiş cevizi yayalım ve maydonozla süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder