26 Mayıs 2010 Çarşamba

Bal Kabağı Tatlısı









Güzel otelin mutfağında üç aydır duran dört kilo ağırlığındaki bal kabağı tam atılmak üzereyken, değerlendirmek istedim ama normal kabakla aynı yöntemle pişip pişmediğini bilmediğim için tabiki internete başvurdum. Birçok tarifi var ancak ben klasik olanı seçtim.. Yalnız anlamadığım bir nokta, hepsinde su koyuyorlar. Ama kabak ve şeker zaten yeterince, hatta fazlasıyla su salıyor. Neyse netice bence çok başarılı oldu. Personelimizde çok iştahsız olduğundan yukarıda gördüğünüz dev kabağı bir anda tükettiler.




Malzemeler:


1 adet bal kabağı

1 kilo bal kabağına 1 kilo şeker

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için ceviz veya kaymak



Tarif:


Kabağı soyalım ve irice parçalara ayıralım. Tencereye kabakları dizelim, üzerine şekeri yayalım. Çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Ocağın altını kapatmadan birkaç damla limon suyu koyalım. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine ceviz veya kaymak koyalım. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder