17 Şubat 2010 Çarşamba

Ispanak Graten





Arda'nın isteği üzerine ıspanağı graten yapıp yedik. Çok da iyi oldu, çünkü çok sevmemize rağmen uzun süredir pişmemişti evde. Tabi ki fotografı çekmek Arda'ya düştü. Ama demiştik ya artık çok ilerletti bu işi diye, fotograf hilelerinde de bayağı başarılı. Baksanıza resmin üzerine kendi bloğunun adını eklemiş.

Malzemeler:

1/2 kilo ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1/5 çay bardağı un
1/2 kilo süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Pul biber
Karabiber
Tuz


Tarif:

I
spanakları içi su dolu derin bir kaba alalım, üzerine biraz sirke ve tuz koyarak yarım saat bekletelim. Daha sonra 3 -4 kere daha yıkayarak içinde çok az su olan tencereye alalım ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 3 dakika haşlayalım. Ispanakları çıkaralım, süzelim ve istediğimiz şekilde doğrayalım.

Başka bir tencereye tereyağını koyalım, unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. İki dakika sonra soğuk sütü, karışıma yedire yedire dökelim. Boza kıvamına gelinceye kadar bu işleme devam edelim. Tuz ve karabiberini koyarak karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.


Soğuyan ıspanakları tuz ve pul biberle harmanlayalım. Sosumuzun yarısını ıspanaklara katarak iyice karıştıralım. Kare bir borcamın içini yağlayalım ve ıspanakları içine yayalım. Kalan sosumuzu da üzerine koyalım, en üste rendelenmiş kaşar peynirini gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirelim.




4 yorum:

  1. ellerinize saglik afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. beşamel soslu tüm fırın yemeklerine bayılıyorum. Ispanak graten de bir harika oluyor. Elimize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil