26 Ekim 2009 Pazartesi

Meyveli Kek



Fatoş abla ve Mehmet ağabey, iki gündür misafirimiz. Mehmet ağabey, "Savarona" gemisinde ahçılık yapmış müthiş bir gurme, Fatoş abla da pasta ve unlu mamullerde uzman. Böyle olunca evimizde kaldıkları sürece bilgilerinden faydalanmak için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalıştım. "Fatoş'un defterinden" diye ayrı bir etiket açtım, söz verdiler ara sıra tarif gönderecekler. Yukarıdaki keki bu akşam Fatoş abla yaptı, fazla kabarmadığını söylüyor ama tadı gerçekten çok nefisti.

Malzemeler:

4 yumurta
2 bardak un
1 bardak buğday nışastası
1/2 bardak sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 bardak toz şeker
1 avuç iri kıyılmış fındık
1 avuç kuru üzüm
3-4 adet doğranmış kuru kayısı
3-4 ader doğranmış kuru incir
5-6 adet kırılmış badem
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay bardağı süt veya yoğurt

Tarif:

Derin bir kapta şeker ve yumurtayı mikserla iyice çırpalım. Sıvı yağ ve yoğurdu da katıp tekrar karıştıralım. Karıştırmaya devam ederken un, nışasta ve kabartma tozunu ilave edelim. Meyveleri de koyarak tahta kaşıkla karıştıralım. Bütün malzemeyi margarinle yağlanmış kalıba dökelim ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika, kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder