13 Ekim 2009 Salı

Kudret Narı



Yukarıda gördüğünüz kudret narlarını yaklaşık bir ay önce Ortakent pazarından aldım. Satan teyze bu konudaki cahilliğimi anlamış olacakki bir sürü de bilgi verdi. Önce yeşil olan meyve, olgunlaştıkça yavaş yavaş sarı ve nihayet altın sarısına dönüşürmüş ve içinde 20 - 30 adet koyu kırmızı renkte fasülyeye benzer tohumları olurmuş. Tabiki eve gelince bilgi toplamaya internetten devam ettim. Asıl vatanı Hindistan. Türkiye, İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde de yetişiyor. Türkiye'de Yalova ve Bursa'da çok yetişiyor.

Faydaları:

Adından dolayı, faydası olacağını düşündüğünüz şeye yaramıyor. Kolit-ülser-12 parmak-gastrit-asit fazlası gibi mide-barsak sistemine bağlı tüm hastalıkları , kalıcı ve kesin tedavi ediyormuş. Egzama ve sedef hastalığına faydalıymış. Yara ve iltihapları giderirmiş. Hücreleri yenilermiş.

Kullanım Şekli:

Çekirdeklerini çıkartın. Küçük küçük doğrayın, balla karıştırıp kavanoza koyun ve bir ay bekletin. Her sabah bir çorba kaşığı için.
Zeytinyağında bir ay bekletin, açık yara ve egzamalara sürün.

3 yorum:

  1. Ortakent mi yani çok eski adıyla müskebi ..
    Benim köyüm ve ilkokulum oradaydı ah çok özledim ...Kudret narlarının rengi çok güzel:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar hızlıyım. 2010 da yazmışsın, 3 sene sonra görüyorum. O zamanlar yorumlara bakmazdım. :)) 17 sene yaşadım Ortakent'te, bu yorumun yazılma sebebi buydu aslında. 3 sene gecikmeyle teşekkür ediyorum yorumuna. :))))

      Sil
  2. Kavun gibi soyulacak herhalde değil mi?
    Kabuğu sert olmalı, kabukla doğranmaz sanırım...Mutlaka denemek istiyorum.
    bilgi için teskrler..

    YanıtlaSil