Malzemeler:
8 adet turunç
1.5 kilo toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tozu
2 su bardağı su
Tarif:
Turunçları iyice yıkadıktan sonra rendenin ince tarafıyla hafifçe rendeleyelim. Turunçları dörde bölelim ve içlerini çıkarıp atalım, sadece kabuklar kalacak. Bir yorgan iğnesine ipi geçirelim. Kabukları rulo yaparak bu ipe dizelim.

İpe dizili turunçları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde soğuk su koyalım. Üç gün arada suyunu değiştirerek bu şekilde bekletelim. Üç gün sonra tencereyi ateşe koyalım ve 15 dakika kaynatalım. Bu suyu dökerek yeni su koyalım ve bir onbeş dakika daha kaynatalım. Turuçları süzelim, bir tepsiye alalım ve üzerine şekeri dökerek bir gece öyle bırakalım.

Ertesi gün şeker ve turunçları tencereye alalım, iki bardak su ilave ederek yaklaşık kırk dakika kaynatalım. İndirmeye yakın limon tuzunu koyalım ve karıştırıp altını kapatalım. ( Reçellerde mutlaka tahta kaşık kullanıyoruz, şekerlenmemesi için )
merhabalar
YanıtlaSildesteğinizi bekliyoruz
Y VERİLECEK SİTELER
aliayvaz production adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/ali-ayvaz-production
Blog Devri Adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/blog-devri-network
Halet-i Ruhiyye Adlı adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/halet-i-ruhiyye
Eş dost kim varsa bize oy vermeye davet edin. Gerekirse yardım edin. Sonra güzel birşey yapmanın huzuruyla sevinin. Hepsi bu.