22 Mart 2009 Pazar

Fırında Soslu Tavuk But



Malzemeler:

2 tavuk but
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
1 çay kağışı kuru biberiye
1 tatlı kaşığı bal
1/2 su bardağı zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Acı sos

Acı Sos:

2 domates
1/2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 kesme şeker
1 yemek kaşığı sirke
Kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı acisso
Tuz

Bütün malzemeyi robotta çekelim. On dakika pişirelim.





Tarif:

S
oğan, sarımsak, havuç, zeytinyağı, kırmızı toz biber, bal ve biberiyeyi robotta çekip püre haline getirelim, tavuk butlarına iyice bulayalım. Bir saat dinlenmeye bırakalım. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Tavukları fırın tepsisine koyalım ve yaklaşık bir saat pişirelim. Yanında acı sosla beraber servis yapalım.



Yukarıdaki aleti dü n Bodrum pazarından aldım. Anlayacağınız üzere ilkel bir sarımsak döveceği. Azar azar kendi yetiştirdiği köy ürünleri olan tezgahında bu da vardı çok yaşlı amcanın. Kendi yapmış. Amcam Milas'ın bir dağ köyünden getirmiş sattığı bu malları. 2 marul, 1/2 kilo bakla, 1 kilo kadar salatalık, biraz da kuru börülce. Hepsini satsa 20 tl. yi geçmez. Aldığım marulların parasını verirken " Bunu da al" deyince yaşını, yaşadığı dağ köyünü, tezgahındaki malları düşündüm ve almaya karar verdim. Ha ne alakası var bunun tavukla derseniz, tavuk sosundaki ve acı sostaki sarımsakları bununla dövdüm. :))



1 yorum:

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil