12 Mart 2009 Perşembe

Acı Ot Kavurması




Ege otu diyeceğim ama Türkiye'nin birçok yerinde yetiştiğini biliyorum.İstanbul da bu yerlerden biri, yalnız İstanbul'da aynı görünüşte bir ot daha var ve zehirli olduğu biliniyor. İçindeki iki acı maddeden dolayı adı "Acı ot" ama yerken acı bir tat duymuyorsunuz. Buralarda börek yapımında da kullanılıyor ama bence en güzeli aşağıdaki tarifdeki gibi pişirmek. Acı otun birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor.




Malzemeler:

1 Bağ acı ot
1 adet kuru soğan
3 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Ben keçi peyniri kullandım)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Tarif:

Acı otun sert sap kısımları atıp, küçük küçük doğrayalım ve iyice yıkayıp süzelim. Tavaya zeytinyağını koyalım, küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım ve otu ilave edelim. Devamlı karıştırarak otun rengi değişene kadar yaklaşık beş dakika kavurmaya devam edelim. Yumurtaları kıralım, tuzunu da koyarak yumurtalar pişene kadar ocakta tutalım. Üzerine peyniri yayalım, peynirler eriyince servis tabağına alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder