10 Şubat 2009 Salı

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası



Aslında Brüksel lahanası çok alışık olduğumuz bir sebze değil. Yanılmıyorsam mevsimi falan yok. Marketlerde yazın da gördüğümü hatırlıyorum. Dün Migros da çok güzel gözüküyordu, herhalde karnım çok aç olmalı ki iki paket aldım. Paketin birini zeytinyağlı pişirdim, çok lezzetli oldu. Diğer paketi turşu yapmayı planlıyorum. Olur mu acaba?

Malzemeler:

15-20 adet brüksel lahanası
15-20 adet arpacık soğanı
1 küçük havuç
1 patates
1 diş sarımsak
1 adet domates
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz

Tarif:

Brüksel lahanalarının dış kısmından bir sıra yaprağı çıkarıp atalım ve güzelce yıkayalım. Tencereye zeytinyağını koyalım, küçük doğranmış sarımsakları ve küp doğranmış havuçları koyarak biraz kavuralım. Gene küp şeklinde doğranmış patatesleri ve brüksel lahanaların da ilave ederek yaklaşık iki dakika daha kavurmaya devam edelim. Küçük doğranmış domatesi ve az suda eritilmiş salçayı da ekleyerek ocağın altını kısalım, tencerenin kapağını kapatalım ve ara sıra sallayarak üç dört dakika kadar pişmeye bırakalım. Sonra tuzunu , arpacık soğanları ve sebzelerin üzerine çıkacak kadar sıcak suyunu koyarak brüksel lahanaları yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder