19 Şubat 2009 Perşembe

En Güzel Ekşi



"Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk". Hepimizin bu bilmeceyle özdeşleştirdiği limon, sonsuz faydalarıyla mutfakların vazgeçilmez bir unsurudur. Hem yaz hem de kış aylarının en tercih edilen meyvesidir. Yazın sıcaktan bunaldığımız bir anda ikram edilen buzlu limonatayı kim reddedebilir? Limon ilk kez sekizinci yüzyılda keşfedildi ve Araplar tarafından onikinci yüzyılda Avrupa'ya getirildi.Daha sonra da Akdeniz ülkelerine dağildı. Akdeniz yemek kültürünün en önemli unsurlarından biridir. Salatalarımızdan tatlılarımıza kadar birçok yemekte kullandığımız limon aynı zamanda C vitamini deposudur. Sayısız faydaları arasında hazmı kolaylaştırması, tansiyonu düşürmesi, gribe iyi gelmesi sayılabilir.

Limonla İlgili Pratik Bilgiler:

Limondan daha fazla su elde etmek için , limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin.

Limonun kabuklarını güneşte kurutun, bu kurumuş kabuklarla isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarsanız şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.

Pilavın tane tane ve beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu koyun.

Patates, pancar ve karnıbaharıhaşladığınız zaman renkleri grimsi olur.Bunu önlemek için haşlama suyuna bir miktar limon sıkın.

Limon suyunu sıktıktan sonra kapalı bir kaba alıp buzdolabında bir hafta, derin dondurucu da uzun süre bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder