18 Ocak 2009 Pazar

Patatesli Mercimek Köftesi



Patatesli mercimek köftesini hem çay yanında, hem de meze olarak yiyebilirsiniz. Acı seviyorsanız bol biber koyun, çok yakışıyor.

Malzemeler:

1/2 su bardağı kırmızı mercimek
2 patates
1 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Acı pul biber
Tuz
Maydonoz
Galeta unu

Tarif:


Mercimek ve patatesleri ayrı ayrı haşlayalım. Mercimeği çok az suyla haşlamak gerekiyor, biraz koyu kalsın. Patatesleri ezerek püre haline getirelim ve mercimeklere ilave edelim. Soğanı çok küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçaları ekleyip biraz daha pişirelim. Salçalı soğanı mercimeğin üzerine boşaltalım, 2 kaşık galeta unu, limon suyu, biraz zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, maydonoz koyarak iyice yoğuralım. Bir tepsinin içine ince doğranmış maydanozu yayarak, elimizle yuvarlak şekiller verdiğimiz mercimekleri tepsiye koyalım ve maydanoza bulanmasını sağlayalım. Taze soğan ve domates eşliğinde yiyelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder