24 Aralık 2008 Çarşamba

Kabak Tatlısı


Kabak tatlısını fazla sevmememe rağmen , bugün Gülden'le Bodrum pazarında dolaşırken, temizlenmiş ve doğranmış , poşet içindeki kabakları görünce almaya karar verdik. Asıl amaç her akşam ilerleyen saatlerde yediğimiz bir büyük paket çikolatanın yerine hafif bir tatlı yemekti. Eve gelince ilk işimiz kabakları pişirmek oldu. Sobamızı yaktık ve tatlıyı üzerinde pişirdik. Şu anda saat 24.00 ve biz hala yemedik. Gülden her an " Acaba şimdi çikolata mı yesek? Tatlıyı yarın yeriz " diyebilir. Bende zaten o anı bekliyorum.
Kabak tatlısı için malzemeler ve tarifler diye başlık altları yazmıyorum, çünkü çok kolay. Herhalde asıl zor kısmı kabakları soymak olmalı, ama dedimya biz hazır aldık. Tencereye dizdik, üzerine göz kararı toz şekeri gezdirdik, tencerenin kapağını kapatarak, kabaklar suyunu çekene kadar sobanın üzerinde pişirdik. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine ceviz serptik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder