24 Aralık 2008 Çarşamba

Hindiba Salatası



Sürekli yağan yağmurlardan sonra, bugünlerde Bodrum ve beldelerindeki pazarlarda Ege'nin tüm otlarını görebilirsiniz. Bugün Ortekent pazarı vardı. Bolluk oranına göre çok ucuz sayılmasa da bütün tezgahlar yemşeşildi. Biz de tam zamanı deyip değişik otlar almaya çalıştık. Bunlardan bir tanesi de hindiba. Aslında her yörede yetişiyor ama adları değişik. Burada radika da deniyor. Birçokta faydası olduğu söyleniyor. Böbrek ve karaciğerin çalışmasını düzenlediği, diyabet hastaları için bazı rahatlıklar sağladığı, safrakesesi taşlarının oluşmasını engellediği, mide ve bağırsaklarda oluşan şişkinlik ve sindirim bozukluklarında çok faydalı olduğu söylentiler arasında. Biz bugün salatasını yaptık.




Malzemeler:
1 bağ radika
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
7-8 adet zeytin
Tarif:
Radikalarının kök kısımlarını kesip attıktan sonra çok iyi yıkayalım ve iri iri doğrayalım. Sonra süzüp tencerede kaynamakta olan tuzlu suya atalım ve yaklaşık on dakika yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Bir kasede zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştıralım ve servis tabağına aldığımız radikaların üzerine koyalım. Üzerini zeytinle süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder