13 Aralık 2008 Cumartesi

Güveçte kaşarlı mantar


Malzemeler:
10 adet büyük boy dolmalık mantar
1 çay bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet dörde bölünmüş damates
2 şer adet uzunlamasına kesilmiş çarlistonbiber ve kırmızı biber
4 diş ikiye bölünmüş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağ
kırmızı toz biber
tuz
Tarif:
Mantarların saplarını çıkaralım.İçlerine rendelenmiş kaşar peynirini dolduralım.Yuvarlak ince kenarlı güvece tereyağını koyalım,eriyince domates,biber ve mantarları ilave edelim.Güvecin üstüne bir tencere kapağı koyarak yaklaşık 5 dakika pişirelim.Sarımsaklarıda koyarak mantarlar yumuşayıncaya kadar ateşte tutalım.Pişmesine yakın mantarların üstüne kırmızı pul biber serpelim.
Güveçte sıcaklığını uzun süre koruduğundan,özellikle rakı sofralarına çok yakışıyor.Rakıcılara tavsiye edilir.

1 yorum:

  1. En kısa zamanda deniyeceğim. Bizzat usta ellerden yapılmışını yedim ellerinize sağlık mantarın bu derece lezzetli olacağını düşünmezdim. Mutlaka meze sofrasında bulunması gereken bir çeşit. Şiddetle tavsiye ederim.
    Didem

    YanıtlaSil