Malzemeler:
10 adet büyük boy dolmalık mantar
1 çay bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet dörde bölünmüş damates
2 şer adet uzunlamasına kesilmiş çarlistonbiber ve kırmızı biber
4 diş ikiye bölünmüş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağ
kırmızı toz biber
tuz
Tarif:
Mantarların saplarını çıkaralım.İçlerine rendelenmiş kaşar peynirini dolduralım.Yuvarlak ince kenarlı güvece tereyağını koyalım,eriyince domates,biber ve mantarları ilave edelim.Güvecin üstüne bir tencere kapağı koyarak yaklaşık 5 dakika pişirelim.Sarımsaklarıda koyarak mantarlar yumuşayıncaya kadar ateşte tutalım.Pişmesine yakın mantarların üstüne kırmızı pul biber serpelim.
Güveçte sıcaklığını uzun süre koruduğundan,özellikle rakı sofralarına çok yakışıyor.Rakıcılara tavsiye edilir.
En kısa zamanda deniyeceğim. Bizzat usta ellerden yapılmışını yedim ellerinize sağlık mantarın bu derece lezzetli olacağını düşünmezdim. Mutlaka meze sofrasında bulunması gereken bir çeşit. Şiddetle tavsiye ederim.
YanıtlaSilDidem