20 Şubat 2009 Cuma

Bahçıvan Kebabı



Malzemeler:

1/2 kilo kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet sivribiber
1/2 demet dereotu
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Eti, küçük doğradığımız soğanlarla bereber suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım. Domateslerin birini küçük doğrayalım ve salçayla beraber ete ilave edelim.Domates suyunu çekince ocaktan alalım, etli karışımı fırın tepsisine yayalım.

Havuç ve patatesleri istediğimiz şekilde doğrayıp sıvıyağda kızartalım. Yağını iyice süzerek etlerin üzerine alalım. Haşlanmış bezelyeyi de etlere ilave edelim. Üzerini domates dilimi ve sivribiberle süsleyebiliriz. Dereotunu, tuzunu, karabiberi ve bir bardak da sıcak su koyarak, önceden ikiyüz dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder