9 Mart 2017 Perşembe

FIRINDA ELMALI TAVUK




Farkındayım gene çok ara verdim ama bu sefer sebep bilgisayarımın bozulması ve servisten tam üç ay sonra gelmesi. Bu işleri telefondan yapmayı beceremediğimden zorunlu bir ara oldu. Bu arada kafama esiyor diyete başlıyorum kafama esiyor bozuyorum yani her zamanki hallerim. :)))) Şimdi vereceğim tarifi nereden alıp yazmışım orası bilinmiyor ama şu gerçek ki nefis oldu.





Yanında arpacık soğanlarıyla, soğanlı salatayla görünüşü de, lezzeti de mükemmel oldu.





 Patatesleri yıkayıp soyuyoruz, küp küp doğrayıp hafifçe haşlıyoruz. Arpacık soğanları da soyup onları da az haşlıyoruz.





Tavuk göğüs etlerini bir bıçakla yanından uzunlamasına keserek içine birkaç dilim yarım ay şeklinde kestiğimiz elma ve birkaç dilimde elma ile aynı şekilde doğranmış kaşar peyniri yerleştiriyoruz. Tavuk etlerini , altına yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına alıyoruz. Bir kasede tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Bu karışımı bir fırça yardımıyla tavukların üzerine sürüyoruz.





 Tavukların etrafına hafifçe haşladığımız patatesleri ve arpacık soğanları serpiştiriyoruz. Tuz ve karabiberini ayarlıyoruz.






Önceden iki yüz dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık otuz dakika pişiriyoruz. Üzerine taze biberiye serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.

26 yorum:

  1. Ellkerinize sağlık nefis görünüyor tavuk...bizim evde tavuk nadir pişer eşim yemediği için o olmadığı zamanlarda hemen tavuk yaparım...iki aydır bende diyetteyim karataycıyım ama öyle o kadar katı değil,besin intoleransım da çıktı fazla kilo veremedim 2 ayda 4 kg...unlu gıdalar,patates,makarna,şeker yasak...o nedenle patatesler çok cazip geldi bana...afiyet olsun sizlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet artık çoğu eim yve tavuk girmiyor sağlıksız buluyorlar ama düşündğünüüz zaman yeorumunuza.diğimiz çoğu şey sağlıksız onun için ben çok fazla takmıyorum j-kafama. Karatay diyeti diyet düşünenler için en ideali tabii ki. Ama siz 2 ayda 4 kilo az vermişsiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. gerçekten çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuklar çok lezzetsiz onun için değişik şekillerde pişirmeye çalışıyoruz bu da dediğiniz gibi lezzetli bir hali. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Tavuk enfestir de ben pişmiş arpacık soğana bayılıyorum. Harika bir garnitür et yemekleri için.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya ben de soymaya üşenmesem her yemeğe arpacık soğanı koyacağım. Soyduktan sonra hafif haşlıyorum sonra en son yemek pişerken ilave ediyorum böylece soğanlar bütün kalıyor. Yorum için teşekkür.

      Sil
  4. Görüntü nefis eminim tadı da öyleydi ki bahsetmissin..elma ve peynir dilimi farklı bir tadı ortaya çıkarmıştır kendim yemesem bile kesin denerim ellerine sağlık yanına hafif soğutulmuş sauvignon blanc iyi gider gibi geldi👌👌:)))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık tavuklar çok lezzetsiz benim en sevdiğim şekli haşlayıp bol karabiberle yemektir ama saman gibiler mutlaka değişik tariflerle yapmak gerekiyor. Yok dediğin şarabı alıp da rezil etmeyeyim en iyisi rakı bence. Nasılsa üretim evde artık. :)))) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  5. Merhaba İlhan Bey
    Yeniden hoşgeldiniz:)Meyveler ve etler çok uyumlu tatlar, eski tariflerde birliktelikleri çok ama günümüz mutfaklarında pek ayrı düşmüşler.Elinize sağlık.Yeni yazılarda görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya alternatifler çoğalınca blog yazmak hevesi azaldı açıkcası, bakıyorum bütün bloglarda aynı sıkıntı var. Ben meyveleri yemeklerde kullanmayı çok seviyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  6. elma ve peynir şaşırttı beni, değişik bir tarif.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin öneririm elma ve peynir çok yakışıyor. Sağolun yorum için.

      Sil
  7. Uzun bir aradan sonra kasaptan ''gezen tavuk'' teminatlı bir adet tavuk aldım. Yok ama, diğerlerinden hiç farkı yoktu.

    Tarifiniz on numara beş yıldız. Tam benlik. Ama sorun ''tavuk''.
    Bir gün gerçek bir köy tavuğu bulduğumda mutlaka yapacağım.
    Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru demişsiniz tavuk büyük sorun. Ben gerçek köy tavuğunu nedense sevemedim hele köy yumurtası ağzıma süremiyorum. Nedeni de tavuğun her türlü şeyi yemesi ve bu yediklerinin kokusunun yumurtaya geçmesi. Dikkat edin sahil kasabalarında köy yumurtaları balık kokar çok balık yedikleri için.:) Bu tarifi deneyin ama güzel oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. harika yine, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik ve lezzetliydi teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  9. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum ve izlemeye aldığınız için teşekkür tabii ki geleceğim bloğunuza.

      Sil
  10. İlhan Bey, ihtiyacım olan bir tarifti. Tavuk eti kırmızı ete benzemiyor, lezzetlendirilmesi gerekiyor. Ellerinize sağlık. Misafirlerime pişireceğim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru mutlaka tavuk etine bir işlem yapılması gerekiyor yoksa saman gibi oluyor. Bence de misafirler için güzel bir seçenek. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. Ellerinize sağlık...Çok açmayın arayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülke sorunları, kişisel problemler ne yazık ki arayı açma sebebi yoksa blogda yazmayı çok seviyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Erkeklerin eline et yemekleri daha mı yakışıyor? Kıskandım yani. Pek güzel görünüyor. Elinize sağlık. İzleyici gadgeti göremedim. G+dan takip ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yemek yapmak bayanlara daha çok yakışıyor da biz de arada idare ediyoruz. :)) İzleyici gadgeti arada kayboluyor sonra tekrar ortaya çıktığında birçok kişi silinmiş oluyor anlamadım teknik olarak.Teşekkür ederim güzel yorumlarınıza.

      Sil
  13. Sonradan çıktı. :) Takipteyim.

    YanıtlaSil