7 Nisan 2014 Pazartesi

MANGOLU, TAVUKLU MAKARNA SALATASI

Diğer yerleri bilmiyorum ama bu sene İstanbul'da hava sıcaklıkları o kadar değişken ki  insan ne giyeceğini, hatta ne yiyeceğini bilemiyor. Çarşı pazarda her şey var artık bahar geldi derken ertesi hafta tekrar kış sebze meyveleri çıkıyor piyasaya. Ağaçlarda baharlar açalı aylar oldu, gerçi sonrasında don yapmadı hiç ama gene de bir anormallik var. Deftere yazmışım geçen sene 6 Mayıs'ta kalorifer yakmışız. Çok merak ediyorum bu yaz nasıl geçecek? Neyse sizinle bugün ilkbahara uygun, hatta diyete  uyabilen :)) bir salata tarifi paylaşacağım. Hani o garip ülkelerden gelen tatsız tuzsuz meyve- sebzelerden biri de var içinde. Bahsettiğim mango. Ama bu salataya çok yakıştı.


Hani deriz ya bir öğüne yeter diye işte bu salata da o türden. Tavuğuyla, sebzesiyle, karbonhidratıyla, meyvesiyle yeter de artar bile. :))


Ana malzemelerimiz burgu makarna ve haşlanıp iri iri doğranmış tavuk eti. En çok burgu makarna yakışıyormuş bu salataya. Ben tavuk etlerini doğradıktan sonra tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile marine edip bir süre beklettim.



Mangomuzu soyuyoruz. Yeşil biberimizi ve kapya biberi yıkıyoruz. 1/2 demet maydanoz kullanacağız, onları da iyice yıkıyoruz. Fotografta yok ama 2-3 adet taze soğanımızı da yıkıyoruz. Derin bir kaba haşlanıp süzülen makarnayı koyuyoruz, marine ettiğimiz tavukları da katıp iyice karıştırıyoruz. Küçük küçük doğradığımız biberlerimizi, çekirdeğinden ayırıp küp küp kestiğimiz mangoyu, incecik kıydığımız maydanozu, taze soğanı, dörde böldüğümüz küçük domateslerimizi de makarnalı karışıma ilave ediyoruz. Başka bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp salatamızın üzerinden gezdiriyoruz. İyice harmanlayıp servis tabağımıza aktarıyoruz. Böylece kazara almış olduğum mangoyu da en radikal şekilde kullanabilmiş olmanın sevinciyle salatamızı afiyetle yiyoruz. :))

26 yorum:

  1. İlginç. . Denemek lazım. . Ellerinze sağlık. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel oldu deneyin bence umarım seversiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. Hmmm çok leziz duruyor.

    YanıtlaSil
  3. Mangoya bir turlu yer bulamiyorum kullanmak icin. Bu tarif ilginc geldi tavuklada uyumlu oldugunu dusunuyorum. Denicem bunu kesinlikle ellerinize saglik Ilhan Bey :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük marketlerde bulunuyor aslında. tavukla ve makarnayla uyumlu oldu gerçekten. Teşekkür yorum için.

      Sil
  4. değişik e güzel bir tarif olmuş.ellerinize sağlık.iyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik bir yemek oldu gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Lezzetli ve hoş görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeye değer bence. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  6. makarna girdi mi işin içine ben zaman hemen beğenirim, mangoyu sanırım alışık olmadığımdan hiç almak aklıma gelmiyor ama merak etmiyor da değilim.. Elinize sağlık resimler de çok canlı ve iştah açıcı görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mango alışık olmadığımız bir meyve ama çok lezzetli olduğu da söylenemez. Amam makarnaya yakıştı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Yaz gelirken değişik salata tariflerini denemek guzel olur, bunu cok merak ettim, tarifi alıyorum hemen, elinize saglik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın en güzeli salata aslında, bu da değişik bir tarif deneyin seveceğinizi umuyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Kardeş diyetteyim:)) Makarnasız bana uygun olur. Yoksa senin düğün yazında yaptığın gibi son günlere bırakacağım diyeti:)) Şaka şaka siz atlattınız, sıra bende. Elinize sağlık valla, resim gibi olmuş. Sırf renkleri nedeniyle bile yerim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağ koymazsan makarna diyete uygun (muş). :)) Düğün yakın demek. Tatlı heyecan bunlar. Hayırlısı olsun. Teşekkür yoruma.

      Sil
  9. İlhan Bey, face'de gördüğümde de çok beğenmiştim, salatanın görüntüsünü. Yanlış hatırlamıyorsam 80'li yılların sonlarında öğrendik makarna salatasını. Ben hiç denemedim ama bir kaç çeşidini yediğimi hatırlıyorum. Mango'yu da bir giyim markası olarak biliyorum :)) Aslında yaz günleri için fazla sıcak olmayan bir yemek olarak uygun olur. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet makarna salatası geçmişi çok da eski değil. Ben her haliyle seviyorum, hem meze olarak , hem de yemek olarak. Mango tek başına bir şeye benzemiyor ama makarnaya yakıştı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. Ne fenasin mango tatsiz tuzsuz olurmu misss gibi tadida yerinde nefis bir meyve:(( :))) salatan gercekten nefis afiyetler olsun, gecikmisim bitmistir.:)) Bu arada nacizane bir ilave: birdahakine tavuk bile kullansan yaptigin mangolu salata sosuna 1 tatli kasigi tozseker/yada bal koyup karistirmani ve tavuklu mango lu salatanda o sekilde kullanmani not duserim:)) ama tabiki damak zevkidir yinede:)) keyifli hafta sonu olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nedense tropikal meyvelere alışamadım. Ananası seviyorum ama o da alerji yapıyor. Hemen notumu aldım tozşeker- bal olayını. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  11. İlhan valla havaların bu durumu beni hasta etti, nolucak böyle bilemiyorum. Şu an bile öyle üşüyorum ki birde bizim kombi bozuldu Pazartesi'ye kadar donucaz iyice :)
    Mango cidden tatsız, annem saman gibi nasıl yiyorsunuz bunu diyor :) ama Dostbahçemin dediği gibi bal koyarsak o sorunuda çözeriz sanırım, iyi fikir. Salata denenecektir ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşama kadar dışarlarde piştim bugün akşam evde kalorifer yakıyoruz. Mango ban göre de tatsız bir şey. :( Balla da bie deneyelim bakalım. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  12. Hayırlı akşamlar İlhan bey nefis salata olmuş elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi gerçekten teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. renklı ve sağlıklı bır salata olms elınıze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli ve güzeldi de. Tavsiye ederim. Teşekkür ederim.

      Sil