Bu çorbayı aslında robotta çekiyorlar ama ben öyle sevmiyorum bebek maması gibi oluyor. Ayrıca acı da çok yakışıyor belirteyim.
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 litre sıcak su
1 patates
1 havuç
2 domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
1 /2 yemek kaşığı toz kişniş
1/2 yemek kaşığı kimyon
2 dal taze kekik veya kuru kekik
Varsa taze kişniş
Tuz, karabiber
Tarif:
Zeytinyağında küçük doğranmış soğan ve sarımsakları soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kimyon, pul biber ve toz kişniş ekleyip yaklaşık iki dakika daha kavuruyoruz. Küçük doğranmış patates ve küp küp doğradığımız havucu da tencereye alıp biraz daha kavuruyoruz. Haşlanmış nohutumuzu, sıcak suyu, domatesleri, taze kişnişi de koyuyoruz. Tuz ve karabiberini de ayarlayıp ocağı kısıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz otuz dakika daha pişiriyoruz.
Dereotlu Dip:
Dediğim gibi evde cipsler vardı yanında diple iyi gideceğini düşündüm.
Çok lezzetli ama tam bir kalori deposu. Hele cipslerle tam bir bomba. :))
Maydanozu, taze soğanı, dereotunu, naneyi, yoğurdu, mayonezi, kremayı robota koyup çekiyoruz. Valla içindekileri yazarken bile kilo aldım galiba. :))
Çiğ sebzelerle de çok güzel oluyor. Ben semizotu, havuç ve salatalığı batırıp batıp yedim. :))
Evet yanlış görmediniz sigara böreği. Ama asıl burası fena. Dipe batırınca inanılmaz güzel oldu. Kim korkar kaloriden. bir önemli nokta daha bu dip buzdolabında ne kadar beklerse o kadar güzel oluyor. Afiyet olsun.
Dip ve cipslerle oruç açabilirm, ben mutfağa dip yapmaya gider :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKabul olsun orucunuz. Teşekkür ederim.
SilAmin .
SilTeşekküre geldim
dip yaptım tek kelimeyle harika oldu bu dip'i başka yemeklerin yada soğuk yemeklerin üzerinde kullanabilirmiyiz ne gibi yemeklerde kullanabiliriz? bir tavsiyeniz varmı?
Ne mutlu bana sevdiyseniz. Kanepe şeklinde ekmek üzerine sürüp yiyebilirsiniz. Karnıbahar, brokoli çiğ olarak batırıp yiyebilirsiniz. Yağlı yiyeceklerle yemeyin. Meze olarak veya iftariyelik olarak kullanabilrsiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilBak iyi aklıma getirdin. Çok baba dip tariflerim vardır.:)) Dur sana rakip olayım yakın bir tarihte:)) Sevgiler.
YanıtlaSilHadi bekliyoruz. Kalorisi düşük olsun. Ben bunu krema, mayonez falan kaşık kaşık yemeye başladım çok fena. :)) Sağol yorumuna.
Silcipsi değilde sebzeleri tercih ederim bende:))
YanıtlaSilkendinize haksızlık etmeyin bu çorba başlı başına bir yemek gibi nefis görünüyor ellerinize sağlık..
semizotuna çok yakıştı bundan sonra salatası böyle denenebilir. :)) Çorbanın baharatlarını abartmışım galiba ev aktar gibi kokuyor şimdi. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilDip muhteşem gözüküyor, en kısa zamanda deneyeceğim. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilİçinde olmayan yok tabi lezzetli oldu ama kalori bombası. :)) Teşekkür ederim.
SilAhha drmek sigara biregi vardi:) afiyetler olsun corbayi mutlaka hatta yarin deneyecegim ama brn konserve nohut kullanacagim olur dimi..tenbellik var ya simdi haslamakla ugrasmayim..dip tarifin oldukca iyi onuda denerimde krema dedigin ekmek ustune surulen kremami yoksa yogurdun koyusu sour cream gibi birseymi?? Sour cream le denerim. Ellerine saglik diyorum..
YanıtlaSilTbi ki haşlanmış nohut. Ben de öyle yaptım. :)) Böyle küçük süt kutuları gibi satılan krema ama ekmeğe sürülür mü bilemem. Teşekkür ederim.
SilZaten bende haşlanmış nohut kullandım. :)) Krema süt gibi küçük kutularda satılandı ekmek üzeri biraz ağır olur herhalde. Teşekkür ederim.
Silohooo hepsi bomba... ellerinize sağlık
YanıtlaSilgünlüğümde soğuk çorbalar yok deneme zamanı diye düşünüyorum
hayırlı Ramazanlar...
Soğuk çorba ekşi yoğurtla çok seviyorum. Bu çorba da baharatlar öne çıkıyor. Teşekkür ederim yorumuna.
SilGünaydın, baharatları ve nohutu çok severim. Demek ki çorbayı da çok seveceğim.Denemek lazım. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBaharat sevenlerdenseniz bu çorba tam size göre. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Silçorba benimde vazgeçilmezimdir ramazanda olmazsa olmazım olduğu için çorba avına çıktım güzelleri yakalıyorum işte sizinkide fena değil denerim ben bunu ayrıca nohut hep çorbalara katılır ya oda güzel olur dipleme de güzel olmuş tavsiye sigara böreğine batırıp yeme bunuda denemeli ellere emeklere sağlık
YanıtlaSilGüzel yorumunuza çok teşekkür ederim. Baharatını ve acısını bol koyun eğer yaparsanız çok yakışıyor.
Silçora nefis de dip sosda gözüm kaldı.ellerinize sağlık.afiyet bal olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumunuza.
Silİlhan, çorba çok ilgimi çekti. Not ediyorum, mutlaka deneyeceğim. Nohutu her şekilde yiyebilirim. Haşlayıp üzerine karabiber ekleyerek çerez gibi yerim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
sevgiler...
Ege'de önemli bir mezedir, ekşileme derler. Nohutu haşlayıp bol limon, bol tuz ve bol zeytinyağı koyup yerler. Çok da güzel olur. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilNohutlu çorba, hiç duymamıştım ilginç bir tarif İlhan bey, ama merak uyandırdı, denemek lazım zira nohuta bayılırım. Ellerinize sağlık, o nasıl bir dip sos :)) dibim düştü...
YanıtlaSilSevgilerimle...
Artık birçok çorbaya nohut girdiğini biliyorum. Özellikle doğu ve güğneydoğu mutfaklarında. Deneyin ama mutlaka baharat çok seviyorsanız. Sos gerçekten güzel oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilUzun bir aradan sonra merhaba:))nohutlu çorba ilgimi çekti mutlaka deneyeceğim:)elinize sağlık iyi hafta sonları...
YanıtlaSilArtık buralardayım bir aksilik olmazsa. Özellikle ramazan ayında çorba iyi oluyor. Teşekkür ederim.
Silmerhabalar İlhan Bey :)))
YanıtlaSilbayılıyorum ben sizin bu mutfak maceralarınıza..
ne garibanı allahaşkına !
doğruca iftara size geliyoruz haberiniz olsun
:))))
hayırlı ramazanlar dilerim size ve sayfanızdaki tüm dostlara.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Uzun süredir blogda yazmıyordum ve okuyamadım. Sizi ilgi ile takip ediyordum yarın tekrar başlıyorum.
SilBAHARAT SEVDİĞİM İÇİN BU ÇORBA BANA UYAR GİBİ GELDİ
YanıtlaSilSİZDE DAYANAMAYIP KİŞNİŞİ KULLANMIŞSINIZ
YALNIZ SİGARA BÖREĞİNİ DİPLE YEMEK HİÇ AKLIMA GELMEZDİ
İYİ FİKİR.
BU ARADA TÜM GARİBAN İFTARLAR BÖYLE OLSUN YANİ
BUNDAN İYİSİ CAN SAĞLIĞI
ELLERİNİZE SAĞLIK
YİNE DÖKTÜRMÜŞSÜNÜZ
HAYIRLI AKŞAMLAR
Ben kişnişi aklıma geldiği zaman her yemeğe kullanmaya başladım. Güzel yorumuna teşekkür ederim.
SilDip tarifini Emel yapti ve bize de ikram etti. 10 numara verercektim ama senin bana fazla kilo ikazindan sonra yiyemedim :-)
YanıtlaSilYok dip kilo yapmıyor, iş yerlerinde çekmecelerde duran abur cuburlar özellikle çikolatalar tehlikeli. :)))) Teşekkür ederim.
Silbabama hergün çorba lazım malum ramazan, çorbasız oruç açmaz.Onun için bu tarifide hemen not aldım pişireceğim, ellerinize sağlık ilhan bey..
YanıtlaSilNedense özellikle ramazanda çok aranır geçi ben her durum ve her zaman arar ve bulurum çorbayı. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
Sildereotlu dipi yapayım.
YanıtlaSilamerikanyalılar pek sever böle şeleri.
:)
fas mutfağı da mı varmış.
:)
Fas mutfağını incelemenizi tavsiye ederim. Dünyanın en önemli mutfaklarından biridir. teşekkür ederim yorumunuza.
Sil