24 Haziran 2013 Pazartesi

VİŞNE LİKÖRÜ

En demokratik hakkımız olan protestolarımız devam ediyor. Ama buna bile tahammülleri yok ne yazık ki. Polisin halini görüyorsunuz değil mi? Ama inanın bu  halk o kadar korkusuz ve soğukkanlı ki, polisin tazyikli su sıkması ve ne olduğu belli olmayan gaz bombaları karşısında panik olmadan, yardımlaşarak geri çekiliyor ve takrar birleşip geliyor. Onların istediği ve beklediği panik olsun ve halk ezilsin, yaralansın falandı. Böyle bir müslümanlık bir tek bunlarda var. Neyse halkın mücadelesi devam ediyor. Bu arada yaşam da devam ediyor.

Artık bloğumu özlediğimi anladım. Normal yaşantımıza dönmek de mücadelenin bir parçası. Bu arada blogları da hiç gezemedim daha doğrusu içimden gelmedi. Ama hızlı bir giriş yapıyorum blog dünyasına. :))





Müjde Hanım gene çiçek, böcek paylaşmaya başladı diyecek ama dayanamadım, balkonda doğalgaz borusuna astığım ( biliyorum ya çok sakıncalı aslında oraya asmak siz sakın yapmayın. :)) küpe çiçeğim çok sevdi orayı devamlı çiçek açıyor. Paylaşmadan edemedim. :)) Hadi ben biber gazı bağımlısı oldum da çiçeğim de sahibine çekmiş, o da doğalgaz kokusunda büyüyor. :))))

Vişne zamanı gelmiş ben etrafta görüyorum ama kiraz niyetine baktığımdan farkında değildim. İlk defa bu sene likör yapmak üzere aldım. Bugün ilk aşamasını paylaşıyorum.



Bir buçuk kilo vişne aldım. saplarını ayıkladım, güzelce yıkadım. Tabi bu arada bir yandan da yiyorum, zaten böyle mayhoş, ekşi şeyleri çok severim.


Bu kavanozu da sırf bu iş için aldım ama bu bile küçük geldi. Kavanoza vişneleri koydum, üzerine bir buçuk kilo şeker koymam gerekiyordu ama bir kilo kadar aldı. Şeker erimeye başlayınca iki günde bir sallamaya başlayacağız o zaman yer açılacak diye umut ediyorum o zaman kalan şekeri de koyarım. On gün böyle kalacak. On gün sonra da ikinci aşamayı paylaşırım. Bugünlük bu kadar.

28 yorum:

  1. Neyse saat 22'dan sonra mutfağa girmeyi yasaklamadılar:)) Yap arkadaşım koy zulaya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak unuttum bu 22.00 olayını. :)) Ama likör o sınıfa girer mi acaba? Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Aşkolsunnnnnnn İlhan bey, beni çok yanlış anlamışsınız:( ben her zaman çiçek, böcek, kedi, köpek, müzik, video paylaşsın her kim blogcu paylaşacağını ama çok özel olaylarda iki satır söz etsin sonra yine bahsetsin, mesela ulusal bayramımızı kutlasın, iki saat sonra yine çiçeğini, kedisini, müziğini koysun ikisi birbirine asla engel değil diyorum.

    Küpe çiçeği çok güzel maşallah:) çocukken bizim de vardı onu hatırladım çok güzel bir çiçek hakikaten, annem bakardı bir daha da galiba küpemiz olmadı:( vişne likörünü çikolatada çok severim elinize sağlık...hadi bakalım on sonra likörümüz hazır olsun içelim şerefe deyip:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şakaydı ya. Küpe çiçeğini çok severdim de bakamazdım bu sefer olmuş nasıl olduysa. Likör öyle 10 gün sonra hazır olmuyor. İkinci bir işlemi var sonra en az 3 ay sonra olacak. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. HOŞ GELDİNİİİİİİİİİİİİZ
    KÜPELİ ÇİÇEĞİNİZE BAYILDIM BAYILDIM
    MAŞALLAH
    SİZ LİKÖR YAPIN BENDE ŞERBET YAPARIM:)
    VİŞNEYİ DONDURUCUDADA ÇOK KULLANIŞLI OLUYOR
    AMA HASTALIKLARDAN FIRSAT BULUP ALAMADIM DAHA
    HADİ KOLAY GELSİN
    İYİ AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnenin tam zamınken paylaşsanıza tariflerinizi. Ben sevdim bu vişne olayını. :)) Bu arada geçmiş olsun. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
    2. google + benim şaftımı kaydırdı.
      dün telefonumda çektiğim resimleri direk yayınladı
      bu gün blog ismim kayıp.siz demeseniz hiç farketmemişim üstelik
      burdada blogumun adı çıkmamış bi fikriniz varmı acaba?
      ne yapmam lazım

      Sil
    3. Nerede yayınladı resimleri? Ayarlardan yerleşime falan girip kurcalamak yenilemek mi gerek acaba? Çok teknik bir konu. Geçmiş olsun. :(

      Sil
  4. Ooo festigan hosgeldin:) sorma hepimizde bir sogukluk oldu..yvastan normale donme cabalarindayiz..kupe cicegin muthis gerci ben pek saksi cicegi insani degilimdir ama arada sevdiklerim oluyor:) sahibine benzediginden -dedigin gibi- gazlanarak yasamayi surduruyor:) nazar degmesin tahtaya vurdum haberin ola..
    Bu arada martta Turkiyeye gittigimde bir arkadasim visne likoru ikram etmisti muthis birseydi hani verse sisenin yarisini bitirecektim:) tarifini aldim bende yaparim diye ama bizim buralarda visne yok..hic gormedim, kirazdanda olmaz sanirim..(Ikinci asamada votkayi ilave edeceksin degilmi??? Yoksa gondereyim buradan votka:)) ve 5 ay kadar aklina geldikce sallanmak sureti ile acaip guzellikte likor elde edildigini ve tadininda nefis oldugunu biliyorum..banada ayir lutfen hepsini bitirme tum islemler bittiginde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gazlı gazlı çiçeğimle beraber yaşıyoruz. :))Evet sonra votka ve biraz da cin konuyormuş. 5 ay mı? Yav alkollü bir karışm evde duracak ben de 5 ay ona bakacağım öyle mi? Biraz zor. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  5. Hoş geldiniz, yazılarınızı merak ediyordum. Vişne bayağıdır var, bizim sitedeki vişne ağaçlarından bol bol yedirdim Defne'ye, o da ekşiye bayılıyor. Liköre alışamadım ben maalesef, ama tarifinizi görünce anneciğimin yaptığı vişne reçelleri geldi aklıma, bayılırım reçeline ! Küpe çiçeğiniz çok güzelmiş, evin içinde mi büyüyor? Yaz kış kalıyor mu? Defne ve ben severiz çiçeği, eve alsam nasıl bakmam gerekir?
    -amma da sordum kusura bakmayın- Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar ekşiyi severler genelde değil mi? Limon yalayan çocukları biliyorum. :))Küpe çiçeği benim balkonda evin içinde olur mu bilmiyorum açıkcası. Rutubeti çok sevdiğini biliyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  6. Epey ara vermiştiniz, tekrar hoş geldiniz. Bayrama az bir süre kala dikkatle vişne likörü tarifini okudum. Kendim yapmasam bile eşime tarif ederim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Osman bey olaylar nedeniyle içimden gelmedi yazmak ama yaşam devam ediyor. Eşiniz mutlaka biliyordur ama yardımcı olursam ne mutlu. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Küpeli çok güzel açmış. Bir ay sonra bugün ben de ilk defa paylaşım yaptım. Vişne likörünü de çok severim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk defa bu sene yapıyorum bu da daha bildiğiniz gibi ilk aşaması. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Siz de hoşgeldiniz :)
    Küpe çiçeğinizi bende sevdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küpe çiçeği çok ilginçmiş çiçekleri çok severim ama bunu yeni keşfettim. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  9. İlhan hoşgeldiniz :)
    Hayatımız normale dönmedi tabi ama bir yandanda akıp gidiyor. Bugün okuduğum haberler çokta iç açıcı değil doğrusu.
    Şimdi o Küpe çiçeğine bayıldım onu söyleyeyim, nasıl bir güzelliktir bu Allahım. Çok severim bu çiçeği.
    Evde likör yapmak harika ama ben 10 gün dayanamam o bakımdan çok sabırsızım. Sizin sonucu beklicez mecburen :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi yaşam devam ediyor. Küpe çiçeği süper ya. 10 gün olsa iyi.Daha 10 gün sonra işlemi var sonra 4-5 ay bekleniyor. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. Küpeliyi çok severim :) dirensin yaşamak için inadına:) geçen yıl yapmıştım yılbaşından sonra içmeye başladık ama herkesde likörün tadı damağında kaldı çok başarılar dilerim ben bekliyorum vişne önümüzde ki hafta bollaşsın reçeli şurubu ve hala geçen yıldan vişne var deepfreezde :) vişne konusunda aç gözlüyüm :)haber ver sonucu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Direnküpeli" :)) Evet ya 4-5 ayda olurmuş. :( Aslında likör çok sevmem ama heves ettim bu sene. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. Hoşgeldiniz İlhan Bey :), bende günlerdir kendimi toparlayıp, post hazırlamaya çalısıyorum, bende çok özledim. Sanırım bugün yayınlayacağım. Çiçeklerden çok anlamasamda, belliki sevginizle beslemişsiniz, şahane görünüyor küpe çiçeğiniz. Hiç olmazsa onlar etkilenmesinler biber gazından :))
    Likörü bende severim, ama evde denemeye cesaret edememiştim. Belki de sabırsızlığımdan olsa gerek :))
    takıldığım nokta bu vişnenin bekleme hadisesi, buzdolabında mı? oda sıcaklığında mı? olacak.
    Teşekkür ederim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk. Blog gerçekten bu sıkıntılı günlerde terapi gibi geldi. Çiçek de biber gazı değil ama doğalgazla büyüyor. :)))) Ben de likörün bekleme şartlarını merak ediyordum, her yerde oluyormuş. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Много красиво цвете! И ние правим ликьор от вишни, наричаме го "Вишновка". Не знам дали вашата технология е същата. В моят вече добавих ракия:), сега трябва да престои 1 месец. Ще чакам продължението на вашата рецепта. Прекрасни снимки! Поздрави!

    YanıtlaSil
  13. Sevgili İlhan, artık olan herşeyin bir şaka olabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu kadar komedi ancak şaka olarak hayat bulabilir.
    Halkına savaş açan, can yakan, cana kast eden kontrolsüz bir durum var karşıda.
    Bir de Ankara'daki şu "fışkiye" durumları var:)
    Hem çok kızdık hemde orantısız zeka karşılığında çok gülümsedik:)

    Bu arada likör harika görünüyor. Umarım birgün tadına bakacak fırsatımız olur:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama halk her şeye rağmen direniyor. Orantısız zeka inanılmaz boyutlarda. En çok da buna kızıyorlar galiba. Likör olsun tadına hep beraber bakalım. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil