6 Haziran 2013 Perşembe

TAKSİM 06.06.2013




Taksim direnişi aynı şekilde devam ediyor. Sabah biraz tedirginlik oldu bu konserler yüzünden. Birincisi yurdun çeşitli yerlerinde yaralanmalar, hatta ölümler olurken eller havaya diye şarkılar mı söylenecek. Burası festival değil direniş alanı. Ayrıca iktidar yalakası Sezen Aksu bırakın konser vermeyi, Taksim'e hiç uğramasın. Ben Zülfü Livaneli'ye şaşırdım. İnsan bu kadar gün geçti bir bildiri yayınla desteklediğini açıkla, tık yok. Bu akşam konser verecekmiş, yok canım. Bu akşam halk, konserleri açık şekilde istemiyor. Saat 21.00 de Taksim'de yüz binlerce kişi saygı duruşunde bulunacak. Taksim gene muhteşemdi bugün. Akşamki güzel, birleştirici olaylardan sonra onlarca yabancı tv kanalı konuşlandı buraya. Pankartları İngilizceye, Fransızcaya çeviriyorlar. Bu arada kütüphane olayı gelişerek ve genişleyerek devam ediyor. Yarından sonra gezide lise öğrencilerine üni. hazırlık dersleri başlıyor. Orada paranın geçmediği yaş, cinsiyet, dil, ırk ayırımı olmadan  bir   yaşam var. 24 saat açık büfe . Doktorlarınız, avukatlarınız yanı başınızda. Bugünkü fotograflarla başbaşa bırakıyorum sizi.









Kütüphanenin etrafındaki ağaçlara kitaplar asılıyor. İsteyen oradan da alıyor.















Çay makinesi, çadırı, masası, bisikleti, iskemleleri, ocağıyla bir çapulcu. Devamlı marşlar söylüyor.







Üç çapulcu kitap okuyor.






O gülge ben dğilim valla. :))





Orantısız zeka gösterisi devam ediyor.











Bir köşede fotograf sergisi açmışlar. Çok anlamlı fotograflar vardı.








Dizi, maç her şeyi bıraktım tek bu kanalı izliyorum.








Buna çok güldüm.








Düşünüce ne kadar doğru değil mi?













Gerçekten hepsi orada. :))










En güzeli bu işte. Hiç parti pankartı yok etrafta.







Madem tarihine bu kadar düşkünsün Kanuni'nin emriyle buralar Ermeni mezarlığıymış. Haksız mı adamlar?









Süper ya. Çocuk parkında bu pankart.







İşte budur ya. Türbanlı genç bir kız yemek servisi yapıyor. Kendi yaptığı pastaları, kekleri dağıtıyor halka.







Gezinin dışı. Taksim meydanı.







Hala pankart hazırlanıyor.  Bugünlük bu kadar.

26 yorum:

  1. Paylasim icin tesekkurlerFestigan..konser olayi bence cok sacma..sanirim suan Ankarada baski ve eziyet cok..arkadaslarin msg larindan bilgileniyorum..umarim yabanci gazeteciler oradada yer almislardir. Halk tv.yi cok net internet uzerinden seyredebiliyorum. Sagolsunlar....tabiki sende..

    YanıtlaSil
  2. İlhancığım bu tefrika gibi oldu. Akşam olsun fotoğraflar gelsin diye bekliyorum. Ayaklarına sağlık ve teşekkür

    YanıtlaSil
  3. Biz Ankara olarak konser olayı olsaydı, çok üzülürdük...
    Hele şimdi orası festival havasındayken sırf ben de oradaydım yalakalığıyla gelen çakma sanatçılar beni çok rahatsız ediyor. İlk günden beri destek verenler ayrı tabi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğinizde haklısınız böyle bir görünüp gidenler var ama Beyaz gibi programını yapmayıp, Okan Bayülgen gibi her gün gelenler de var. Konser olayı çok saçmaydı tabi. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yine müthiş fotoğraflar İlhan bey çok teşekkürler. Bu akşam bizim mahalleli de ilk kez uyandılar güzellik uykularından, hiç tanımadığım insanlar 'hep ne zaman olacak diye bekleşiyorlarmış meğerse:) demek ki, biri önayak olmadan olmuyor, sanırım TGB önayak olmuş çünkü flamaları vardı. Mahalle olunca gaz yemedik, polis bile yoktu:) balkonlardan bayrakla destekleyen bir,kaç kişi oldu, ölen üç kişi ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunup, hep bir ağızdan İstiklal marşı okuyup dağıldık. Ama Kızılay'da polis düşmana saldırır gibi saldırıyor:(((ben 55 yaşındayım kemik erimem, bel sırt ağrım var korktum valla oralara gidemedim tek başıma...bir cop yesem eve dönüşüm olmaz, Bücürük'e kim bakar, kimsesi yok benden başka..:( yine de vicdanım Kızılay'a gidemediğim için sızlıyor...

    Parktaki afişlerden birini sevmedim birilerinin askerleri demeyin demiş, çok ayıp etmişler, Mustafa Kemal birileri değil bir kere! Ayrıca Mustafa Kemal'in askerleri olmanın darbecilikle, işkenceyle ne alakası var? Mustafa Kemal'in askerleri olmak onun izinde yürümek demektir...korkum bu gösterilere her kesimden insan katılırken işte böyle tiplerin de katılması...bu eleştirim o yazıyı yazanlara size değil tabii ki...

    ayağınıza sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun Kızılay'a gidemesenizde olduğunuz yerde yaptığınız protesto da yeterli. Evet "birileri" kelimesi olmamış gerçekten. Ama burada eleştirilen Mustafa Kemal değil, "asker" kelimesinin savaş düşüncesini tetiklediği. Yoksa aksine orada kimse cesaret edemez. Ama direnişi yöneten kişilerin yeri var orada. Bu rahatsızlığı yarın ileteceğim. Teşekkür ederim.

      Sil
  5. hah haaaaa kahkaha attım valla.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Bende en cok "AKPsiz dine, CHPsiz Ataya..." diye olan yaziyi cok begendim. Cok hos!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru değil mi? Gezi direnişi bunun en güzel örneği oldu. Teşekkür ederim.

      Sil
  7. falcı değilim ,ama içimde bir sıkıntı var.................

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazes hayıra yoralım. Sağol yorumun için.

      Sil
  8. Gözlerim doldu fotoğrafları izlerken, böyle entellektüel bir halkı olduğu için gurur duymalı diktatör bozuntusu birileri, kesinlikle bizim onlara değil ama onların bize ( halkına) ihtiyaçları var, bunu ne zaman anlayacaklar merakla bekliyorum.
    Teşekkürler desteğinizi görmek, paylaşımınız, ziyadesiyle mutlu ediyor bizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır halkın bir şey yaptığı da yok. Festival tadında bir direniş. Tabi diğer yerlerdeki olaylara zaman zaman tepki geliyor alkışla veya kısa süreli bir sloganla. ama anlamak istemiyorlar. Ben teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. İlhan bey, her gün birkaç kez sitenize tıklayıp güncelleme yapıp yapmadığınıza bakıyorum. Emeğinize sağlık. Bu arada bugünkü postumda, blogunuzun linkini verdim, daha önce başka yorumlara verdiğiniz cevaplarda olumlu bakmıştınız, sanırım bana da farklı birşey söylemezsiniz. Yine de, son söz sizin tabii. Bugünden güzel haberlerinizi bekliyorum ! (bu arada postunuzda Mayıs (05) yazmışsınız ama Hazirandayız) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğiniz şekilde kullanabilirsiniz yazıları da, resimleri de. izin gerekmez. Hemen düzelteceğim tarihi uyarınız için teşekkür.

      Sil
  10. Ne güzel bir milletimisiz biz.ne degerlerimiz varmış.ne yaratıcı gençler yetiştirmiş anneler babalar.gün onların günü.Dıktatorler ,sultan bozuntuları da firca atmaya ,hava basmaya devam etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi gençler gerçekten müthiş. :)) Onlar başaracak sonunda. teşekkür ederim.

      Sil
  11. Dilerim önümüzdeki günler huzurlu olur tüm ülkemiz için..İyi hafta sonları İlhan bey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gençlik varken korkmayalım her şey çok güzel olacak.

      Sil
  12. Bazen bazı şeyler hiç beklemediğin zamanda beklemediğin güzellikte gelir ya, bu direniş öyle oldu.
    Tam da bu gençlik herşeye ne kadar duyarsız diye çokca konuşulurken, gençler gerçek gücünü gösterdi. Hepsi muhteşemler. Kimseye zararları yok, paylaşımcı ve özgürlükçüler...
    Ankara'da katıldığım yürüyüşte gözlerim doldu. Normalde birbirine yol vermeyen sürücüler o sıkışık trafikte bile birbirlerine yol veriyor ve yardımcı oluyordu. Özlediğim ülke böyle işte.
    Bu arada kız ve erkek ismine bayıldım. Tazyik ve toma :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve çok cesurlar biliyor musun? Avm gençliği bunlar bir işe yaramaz dene dene öyle bir hırslanmışlar ki özgürlük için her şeyi yaparlar. Evet bu olay bize saygıyı, karşı görüşler, karşı takımlar olacağını ve bunları içimize sindirmemiz gerektiğini öğretti. Espiriler ne güzel değil mi? Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  13. yeni ve değişik balık tarifimi okumadın mıı.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şu sıralar direnişteyim yemek tarifi okumuyorum. :))

      Sil