5 Haziran 2013 Çarşamba

TAKSİM BUGÜN DAHA DA GÜZEL

3 saatlik gece uykuları dışında Taksim'deyim. Arada eve geliyorum bir duş alıp tekrar gidiyorum. Bugün inanın Taksim'in en güzel haliydi. Müthiş  dayanışma devam ediyor. Bir İngiliz TVsinden muhabirle konuştuk. 20 senedir dünyanın her yerinde 3 günden fazla süren her direnişte bulundum bunun kadar saygı duyulacak başka bir direniş yok dedi.  İnsan orada her an Türk olduğunun ne kadar büyük bir şans olduğunu hissediyor. Çadırdan revirler kurulmuş, onlarca genç dokor 24 saat başlarında. Birinin tansiyonu düştü gezi parkının bir köşesinde, halk doktor diye bağıra bağıra revire ulaştı ve bir dakika içinde 3-4 tane doktor ellerinde serumlar ve ilaçlarla hastanın yanındaydı. Hava bulutlanınca megafonla yağmurluk ihtiyacı olduğunu anons ettiler, inanın yarım saat sonra yüzlerce yağmurluk parkın birçok yerine bırakıldı. Şu halka nasıl çapulcu dersin sen herkesin Başbakanısın sadece yandaşlarının değil oy versin vermesin. Kütüphane kuruldu organizasyonda oğlum Tunca'nın da çok önemli rolü var on binlerce kitap halka ücretsiz dağıtılıyor. Bütün yayınevleri binlerce kitap gönderdiler. "Gezi"de her şey ücretsiz. Divan Oteli doktorlar gönderiyor, devamlı yemek servisi yapıyor.

Akşam islamcı bir gurup mevlüt okudu etrafta çıt çıkmıyordu. Namaz kıldılar aşırı bir sosyalist gurup etraflarında çember oluşturdu onları korumaya aldı. Ve ben burada dinimi tekrar sevmeye başladım. Binlerce kutu kandil simidi dağıtıldı. Kandiliniz kutlu olsun diye ellerimizi öptüler. Ve inanın  diğer günler içiliyordu ama bugün tek bir bira içilmedi "Gezi"de.  Bunlar iyi insanlar bunu herkes bilsin. Ha ne olur yarın Tayyip geliyor prokovasyon olabilir, kalabalık dağılabilir, direniş kırılabilir ama bu halkın fikri değişmez. Artık Mustafa Kemal'e ayyaş demek sıkar biraz. O zaman bugün internette dolaştığı gibi bu fragman biter asıl filmi başlatır bu millet. Şimdi fotograflar akşama ait yok çünkü akşam fotograf çekilmesi pek istenmiyor çünkü yandaş medya ajanlarıyla burada çalışan devlet memurları çekmeye çalışıyorlar.











Taviz yok.








Polisin attıklarını görüyor musunuz? Biber gazından başka şeyler de var. Ben bir tanesinin üzerini okudum inanın vahşet. Neler sıktılar gencecik çocuklara acaba? Seneler sonr çıkar bunun acısı merak etmeyin.





İslamcı bir gurup açıklama yapıyor ve bütün "Gezi" alkışlıyor
.




 Valla ben yemedim. :))))






Plates yapan bayanlar. Vucut yapılarına bakınca sanki yabancılar. :)) Aman kızmayın ne olur şaka. :))








Orantısız zeka devam ediyor. :))))




İdare edin düzeltmeden eğri yüklemişim. :))





"Ayran yok" ona göre. Densiz başbakanın milli içecek ilan etmesinden sonra inanın iğreniyorum ayrandan.





Kominist, marjinal, çapulcu, ayyaş karpuz. :))))










"Sepet sepet yumurta bu yaptıklarını unutma" :))))







Kurulmasında oğlum Tunca'nın da büyük emeği olduğu k


ütüphane. Bütün yayınevleri on binlerce kitabı her an gönderiyorlar ve halka ücretsiz dağıtılıyor. Halk da tabi getiriyor. Öyle birikti ki kitaplar kütüphane yıkılma tehlikesi geçiriyor ve yalvararak kitap veriyor görevliler. Bana onlarca kitabı resmen zorla verdiler okumazsan dağıt diye.  Şu anda yemek masasının üstü kitap yığılı.







Adım başı hayvanlara yemek.





Kütüphaneden bir başka görünüm.





İşte marjinal görünümlü bir amca. Ayakkabılar falan fora ama pipo içiyor ve tütünü çok ünlü bir İngiliz marka. Fotografı çekince kızdı ve niye çekiyorsun dedi. İstemiyorsan hemen yanında sileyim dedim. Sonra sen sivil polis misin diye sordum. Değilim, olsaydım dövecek miydin dedi. Gençliğimde o zevki çok tattım artık biber gazı yiyorum dedim. :))))






 Ve kandil simitleri. Mübalaha etmiyorum binlerce kutu. 




Bugün ben ayrılmadan önce "Gezi". En kalabalık haliydi. Biliyorum her yer Taksim kadar sakin ve güzel değil. Yurdun birçok yerinde polis zulmü devam ediyor. Şu an saat 23.00. Bir saat sonra tekrar gidiyorum destek için.

Bazı  fotograf paylaşımları için bana eleştiriler geldi. Ama Mustafa Kemal'e ayyaş diyen o densiz için en ağır küfürü etseler paylaşırım artık. Bu konuda eleştiri kabul etmiyorum.

24 yorum:

  1. Sevgili Festigan sagol varol..yazdiklarini buyuk mutlulukla okudum..resimlere sevincle baktim
    Demek bizim ulkemizde din dil irk sag sol kapali acik ayriligi yok..yeri ve zamani gelince herkes bir herkes Turk..herkes kardes..orada bulunanlara yardimi gecenlere birbirlerinle dostca yardimlasanlara ve Tuncaya ve sana selam olsun..umarim tum sehirlerdekilerde ayni sekilde huzur olur..(heyecandan olsa gerek Taksim in bir harfi eksik kalmis)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüyor mu acaba gerekli kişiler bu kardeşliği. Eyvah adsız görmesin bu Taksim yanlışını. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  2. Ellerine sağlık, yine harika. Emekli teyzelerinden de gönderim vardı.:)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Emekli teyzelerimi seviyorum, ellerinden öpüyorum. :))))

      Sil
  3. Iste Turkun gercek yuzu..Yardimsever, hosgorulu, comert, ve ne olursa olsun tek bir "kalp". Son gunlerde gundemi takip fazla edemedim ama gordugum resimlerde yollara birakilan limon, sirke ve sut siseleri. Dun sabah radyoda dinledigim genc doktorun gordukleri ve anlattiklari ile hem cesaretleri ile gurur duydum, hemde olanlar icin agladim. Insallah guzel bir sonu olur butun bu olaylarin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir son olmasını istiyoruz tabi. avm yapmak için yeşil alanların talan edilmediği, herkesin istediğini söyleyip yazabildiği, istediği gibi giyinebildiği barış dolu bir yaşam. teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  4. Çapulcular olarak oğlumda 4 gündür Kızılay meydanlarında İlhan bey. Bende memur olarak ışık söndürme ve tencere tava hepsi bir hava eylemine evden eşlik etmekteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu size ve oğlunuza. Ama Ankara'da dikkat etmek gerekiyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. MERHABALAR İLHAN BEY
    BU GÜNKİ YAZINIZ GERÇEKTEN BENİ SEVDİRDİ
    ZİRA EN BÜYÜK KORKUM BU DİRENİŞLERİN SAĞCI SOLCU OLAYLARINA DÖNMESİYDİ
    GÖRÜLÜYORKİ BU BAĞLAMDA KORKULACAK BİR ŞEY YOK
    HATTA ÖYLE GÜZEL ANLATTINIZKİ AKŞAM KEŞKE BENDE TAKSİMDE KANDİLİMİ GEÇİRSEYDİM BİLE DEDİM.
    BİZİM DİNİMİZ ZATEN HOŞGÖRÜ DİNİ
    NEDENSE BUNU ZAMAN ZAMAN UNUTUYORUZ İYİ ŞEYLER OLACAK İNŞALLAH
    SİZ TAKSİMDE DİRENİŞTESİNİZ BİZİMDE DİRENİŞİMİZ DUA BİZDE SABAHA KADAR ÜLKEMİZİN FERAHI İÇİN DUA ETTİK.
    KİMİSİ TAKSİMDE KİMİSİ EVDE
    İNŞALLAH BU OLAYLAR EN KISA ZAMANDA DÜZELİR
    HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM
    MESAJINIZ İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle devam eder inşallah. Ne kadar sürer bilemiyorum ama her şey güzel şu an. Bence gel bir gün Taksim'e ve izle. Senin gibi çok türbanlı bayan var. Güzel düşüncelerin ve yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Devam edin lütfen bu postlarınıza. Gördükçe içimiz açılıyor.
    Marjinal amcama bayıldım bu arada. Süpermiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla yemek paylaşacak halimiz yok devam edeceğiz. Yemek bloğu olarak yemek de paylaşılabilir tabi ama içimden gelmiyor. Marjinal amca bugün de aynı yerde aynı pozisyonda oturuyordu. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  7. böyle UYANIŞ ki beklerdi ki?İşte bu türk milleti ......gözyaşlarımı tutamadım okurken ,ne mutlu ki türküm ............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uyanış keşke bozmasalar bu güzelliği. Duygulanmamak elde değil bazı durumlarda. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Müthiş fotoğraflar.. Birleştireceğiz diye ayıranlara inat, hep beraber, el ele olmak ne kadar güzel. Keşke orada olabilseydim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir gurup düşman değilmiş demek ki birbirine. Başımızdakilerin suni gündemleri bu durumu yaratmış. Teşekkür ederim.

      Sil
  9. Canım ülkemde gerektiğinde nasıl da biraraya gelindiğinin çok güzel bir örneği gerçekten. Ayrıca bu olaylarda ortaya çıkan espri ve karikatürlerin de ne kadar yaratıcı olduğumuzun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.:))
    Yaşadığımız bu topraklarda özgürce ve kardeşçe yaşamak istemekten başka bir derdi yok bu insanların.
    Buradan başka vatan da yok...
    Sevgiler İlhan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten inanılmaz espiriler çıkıyor ortaya. Aslında millet hem protesto ediyor, hem de eğleniyor. Güzel olanda bu değil mi? Herkes vatanını seviyordur mutlaka ama kafa yapısı bir olmuyor. teşekkür ederim.

      Sil
  10. Fotoğraflarınızla Taksim'i gören gözüm oldunuz. Gidemesem de gitmiş kadar oldum. Emeğinize sağlık. Birileri bu yapılanları anlamıyor, anlamak istemiyor. Çünkü onlara ters bu tür şeyler. onların savundukları hayatta recm var, el ayak koparılarak uygulanan cezalar var. Ama esas din bu değil, esas din yorumla gelen birşey. Nasıl yorumlarsanız o. En basitinden bisiklete şeytan icadı diyenlerin torunu bunlar, şimdiyse ciplere biniyorlar. Dinimi seviyorum ve inanıyorum ama farklı bir yorumla, daha modern, daha günümüze ve yaşayışımıza uygun bir şekilde. "Dinde reform" gerçekleştirilmedikçe, eskisi gibi yorumlar devam ettikçe maalesef maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca burada görünen bir şey daha var bu gençlik dine karşı son derece saygılı, bunu dün akşam gördük. Ama gençlere düşman oldukları için bunu kabul etmek istemezler. Dinde reformu bu hükümet mi gerçekleştirecek? Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. Paylaşımda bulunma cesaretini göstermeniz bile ne hoştur.Gençliğe,bizlere verdiğiniz destek için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben size teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  12. Kardeşim ve yeğenimin Gümüşsuyunda işyerleri İlhan. Pencereye çıkıp ordan bana bol bol fotoğraf gönderiyorlar ve ellerinde bayraklarla ve iş çıkışı yiyecek-içecek götürerek destek oluyorlar. Bende işten sonra gitmeye çalışıyorum.
    Diyorumya içim umut dolu kendimi daha iyi hissediyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destek gerçekten inanılmaz her yer açık büfe oldu. Bakalım umudumuzu yitirmiştik, tekrar canlandı. Teşekkür ederim.

      Sil