4 Haziran 2013 Salı

HER YER DİRENİŞ!







Bugün erken saatlerden beri Taksim'deydim. Taksim hiç bu kadar güzel olmamıştı. Gezi parkında seyyar eczaneler kurulmuş. Gencecik doktorlar orada her derde deva oluyorlar. Yaşlı teyzeler tepsilerle börekler, tencerelerle yemekler taşıyorlar. İlk defa Türk olduğumla bu kadar gurur duydum. Bir kilo peynire, bir çuval kömüre oyunu satanlar keşke gelselerde izleseler. Bir ara bir çöp konteynırı yanmaya başladı Beyoğlu Belediyesi itfaiye göndermiyor. Düşünebiliyor musunuz bunlar dindar kesim sözde orada insanlar yansa ,dumandan boğulsa oh diyecekler. Ama halk on beş dakikada söndürdü. İnanın oturdum bir banka ağladım. 13-14 yaşlarında bir çocuk bir koli su almış halka dağıtıyordu. Ben satıyor zannettim ama değilmiş. İşte Mustafa Kemal'in vatanı emanet ettiği gençlik. Şimdi bugün çektiğim fotograflarla başbaşa bırakıyorum sizi.












Tayyip Afrika'da ya. Afrika'ya destek. :))





Herkes poşetlerle, kolilerle getirip belli istasyon yerler yapmışlar oralara bırakıyor.







Seyyar eczane ve hastahane. Gencecik doktorlar her türlü soruna çare buluyorlar.








İhtiyaç duvarı. Gene buraya da bırakıyor halk getirdiklerini.




















Çapulcuların orantısız zeka gösterisi.












 Buraya hayvanlar için  bir yer yapmışlar. Allta bir büyük sepet var çekememişim, oraya kuru mamalar, sütler, veterinerlerin biber gazına karşı hazırladıkları ilaçlar, hayvanlar için maskeler konuyor.







İçeride büyük bir mutfak var bir sürü insan yemek pişiriyor ve dağıtıyor 24 saat.










Cep telefonları için şarj istasyonları kurmuşlar.




:))))













Çapulcu liseli gençlik uzun eşşek oynuyor.










Bir ara yangın çıktı ve halk on beş dakikada söndürdü.













Adım başı yabancı televizyonlar röportaj yapıyor ama yandaş tv.lerden biri bile yok.











Türk Üni.lerinde okuyan yabancı öğrencilerin desteği.












Çapulcular şarkı söylüyor hem de Çav Bella'yı. Hem çapulcu, hem kominist bunlar. :))










Oradaki yaralı insanlara su vermeyen ama polise saat başı çay dağıtan Kıtchenette. Kapayıp kaçmış. :))




Aynı akıbet Starbucks için de geçerli.






Gerekli olan tıbbi malzemeler.








 Bir polis arabasının üstü bu. Herkes başbakanına saygısını sunuyor. Bu kadar da çapulculuk olmaz ama. :)))










Bu arada son paylaşımımdan sonra 12 kişi beni takipten silmiş. O kadar sevindim ki halkın yanında olmayan, halktan korkan bu insanların zaten benim bloğumda işleri ne. Yani bunlar Gezi de ağaçların kesilmesini tasvip eden, Mustafa Kemal'e ayyaş denmesini içine sindiren kesim.

49 yorum:

  1. kalbim artık dayanmıyor sevinçten ,içte benim hayal etiğim gençlik .............
    bir de bakıyorum yemek bloglarda hala yemek yayınlayanlar var,ben onları izleme listemden attım ,bu ne ,anlayamadım .....ve bu sadece yemek bloglarda var ...........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yemek bloğunda yemek paylaşımlarına karşı değilim ama facebook ve twitter daki yemek tariflerine karşıyım. Onlar inadına yapanlar. Sağol Mazes yorumun için.

      Sil
    2. Sizin hayal ettiginiz genclik bayagi iyi bir genclikmis her yeri yakip yiktilar.Genc dedigin okur insanliga faydasi olur zarari deyil.

      Sil
    3. Adsız kahraman adını söyleseydin de güzel güzel tartışsaydık. Rahmetli anneannem gibi yorum yapmışsın. "Genç dediğin gezmez, evinde oturur, ders çalışır, insanlığa faydası olur, icatlar yapar" falan derdi.
      Bir de torunlarına söyle sana biraz Türkçe öğretsinler. Ettiğinizde "ğ" olacak. Gençlikmiş derken "ç" olacak. Genç derken "ç" olacak. İnsanlığa derken "ğ" olacak. Faydasi değil, faydası. Zarari değil zararı. Deyil değil değil. Çok çalışman gerek çok adsız çapsız arkadaş.

      Sil
    4. Siz kendinizi cok bilgili saniyorsunuz. Ben yurt disindan yorum yazdigim icin benim leptopta dediginiz harfler yok örn (yakip yiktilar) diye yazmistim baska türlü yazilmiyor capiniz ne kadar büyükse bu farki bile anlamamissiniz.
      Üstelik birde bizim medya neden ilgi göstermiyor diye resimlemissiniz .Yabanci medya babanizin hayrinami sizinle ilgileniyor saniyorsunuz .Günlerdir Türkiye min prestjini yerle bir ettiniz burdaki medyanin yayinlarini bir görseniz ordakileri yerin dibine sokuyor ordakilerde yabanci basin bize ilgi gösteriyor diye düsünüyor ah gercekleri bil bilseler . Kimin hakki var ülkemi bu duruma sokmaya .

      Sil
    5. Aslan parçası ya. İlk önce bir adını söyle tanıt kendini bundan da mı korkuyorsun koç? Sen eğer Türksen ve Türkiye ile yazışıyorsan bir zahmet Türkçe klavye al. Baka klavyeyle alaksı yok "hayinami" değil, mi ayrı olacak koç. Evet korkuyorsunuz çünkü olduğun ülkedeki parasal menfaatin yok olacak. Neler çekeceksin be adsız. Gerçekleri basın bilmiyor sen ta oralardan bilyorsun ha. Helal sana. Adsıaz olarak yorum yaparsan yayınlamayacağım tamam mı Tayyip'in aslanı?

      Sil
  2. Eline, kamerana, yüreğine sağlık benim saygıdeğer arkadaşım. Seni, eşini, yetiştirdiğiniz çocuklarınızı kutluyorum. İyi ki okul yıllarında yollarımız kesişmiş ve birbirimizi tanıma fırsatımız olmuş. Teşekkürler tekrar tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama biz öyle yetiştik değil mi? Mustafa Kemal sevgisi, saygısı sonsuzdu. Ama en sevindirici taraf gençliğin patlaması, bu beklenmiyordu. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  3. eline yüreğine sağlık. Bravo gençlerimize, gezicilerimize...
    Gurur duyuyoruz onlarla ve çapulcu halkımızla :)

    Silmekle nede iyi etmişler... Bende de oldu bu durum.... Takipçi sayısı için yazmıyoruz hiçbirimiz...

    Tekrar elinize yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezi parkı öyle bir yer oldu ki devamlı bir sirkülasyon var. Nöbet değişimiyle tıkır tıkır her şey. İyi ki silmişler çok iyi oldu. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Müthiş fotoğraflar görüntülemizsiniz İlhan bey kardeşim, elinize yüreğinize sağlık...sizin resimleri görmeden eylemcilere kek, börek dağıtan teyzelere katılsam diyordum ben de ama onca kişiye yetecek kadar yapamam diye vazgeçtim hani bir yer, biri bakar olur:( evdeki fırın tepsisi kaç kişilik ki:(

    Yalnız burası yani Ankara felaket! Burada polisler özellikle dün gece mahvettiler ortalığı facebook arkadaşlarım hep yazdılar geceleyin olanları:( tüm Fetoşçu polisler Ankara'da mı toplaşmış nedir?:( evet kimse şiddet göstermesin ki, bunların istediği onlara karşılık vermemiz...sonunda Türk halkı üzerindeki ölü toprağı attı çok sevinçliyim...bu uğurda ölüm bile oldu, Abdullah Cömert kardeşimize Allah sonsuz rahmet eylesin:( ailesine sabırlar versin..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok duygulanıyor insan o alana araba da girmiyor. Yaşlı insanlar ellerinde tencereler, tepsiler zar zor taşıyarak geliyorlar. Fetoşçu polisler ama Fethullah Gülen'de düşman oldu Tayyip'e. Zaman gazetesi bombardıman ediyor. :)) Abdullah Cömert devrim şehidimiz. Işık içinde yatsın.

      Sil
  5. Harika manzaralar gurur duyuyorum hepsiyle...Bu resimler gözlerimi yaşarttı kaç gündür yüreğim ağzımda, görmek istediğim manzara bunlar. Elinize sağlık paylaşımınız için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polis çekilince her şey çok güzel oldu. Bir sürü yabancı turist bile çimenlerde oturmuş, çocukları oynuyor. Halaylar çekiliyor, danslar ediliyor. Halk tertemiz bir şekilde protesto ediyor.

      Sil
  6. türkiye tarihi günlerinden birini yaşıyor, ilk kez halk bu kadar bir bu kadar kenetlenmiş ve bana çanakkale ruhunu hatırlatıyor bu günler. uzun zamandan sonra ilk kez geleceğimiz için korkmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve inanmış bir gençlik var. Mustafa Kemal ilkelerine sahip çıkmak için müthiş bir mücadele, yardımlaşma. Biber gazı vız geliyor valla. Kaçıyorlar, etkisi geçince tekrar toplanıyorlar. Teşekkür ederim duyarlılığınıza.

      Sil
    2. asıl ben size teşekkür ederim bu güzel fotoğrafları ve güzel yazıyı bizimle paylaştığınız için.

      Sil
  7. Umarım güzel sonuçlar alırız :) Desteğe devam. http://kuguce.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle giderse alırız. Tabi ki desteğe devam. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. İlhan Bey akp'ye karşı pankart açmış iki başörtülü kızın fotoğrafını facebook'ta paylaştım. Çok güzel bir fotoğraftı. Biliyorum almadan önce izin istemeliydim, ama fotoğraf çok hoşuma gitti ve heyecanla paylaştım. Eğer sakıncası varsa hemen kaldırırım, emeğinize karşı saygısızlık etmek istemem kesinlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu öyle şey. Benim bloğumdaki her şeyi yemeklerde dahil kaynak bile göstermenize gerek yok paylaşabilirsiniz. teşekkür ederim.

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim. Sizi takip etmekten vazgeçenler çok şey kaçırıyor :))

      Sil
  9. Ilhan cok sagol bu guzel paylasimin icin..gunlerdir takipteyim mumkun oldukca, sagolsun bazi arkadaslar an be an twitterdan yayin yapiyor sen gittikce gordukce birlikte oldukca resimler basiyorsun..bizim kizlar habire bana msg la yayin yapiyorlar..gozlerim dolu dolu..umutsuzluk umuda donustu..kus olup ucasim geliyor keske orada olabilsem katilabilsem diyorum..ama sen, sizler varsiniz bizler icinde temsilen..cok tesekkur ediyorum..ve halkimla direnisteki tum insanlarla gurur duyuyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmek değil yaşamak gerkir gerçekten. Bugün sırf destek için Fransa'dan, İngiltere'den gelmiş guruplar vardı. Bunu provake etmeselerde güzel bir şekilde sonuçlansa. Yerli, yabancı liseler öğretmenleriyle okuldan çıkıp parka koşuyorlardı. İnanılmaz şeyler oluyor. Teşekkür ederim güzel yorumuna. Biraz sonra gidiyorum Taksim'e.

      Sil
  10. Direnişçilere destek resim ve yayın yaptığınız için sizi takdir ettim.Fotoğraflar çok ama çok duygulandırdı ne güzel yardımlaşma ve birleşme duygusuyla hareket eden gençlerimiz aferin onlara.Çok taktir ettim onları iyiki varlar .Yıllardır dişimizi sıkıyorduk sonunda patlak verdi ama gençler ve direnişçilerde onlara dersini verdi.Bende blogumu askıya aldım böyle bir durumda yemek yayını yapmak etik olmaz olamaz.sizede kolay gelsin İstanbul da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. avm gençleri, bilgisayar gençleri diyorlardı patladılar işte . Bize büyüklerimiz siyaseti öcü gibi göstermişti bizlrde aşırıya kaçmıştık. Tam artık benim umudum kalmadı derken patladı halk özellikle de gençler. bende yemek paylaşımı yapmıyorum bir müddet. Teşekkür ederim hepimize kolay gelsin.

      Sil
  11. Kenetlenmis halkimi sizin bu karelerinizde gorunce bir kez daha gurur duydum emegi gecen bu harika insanlarla. Umutlu aydinlik gunlerimiz olmasi dilegiyle bu guzel paylasim icin tesekkurler ilhan bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk defa görüyorum halkın bu kadar kenetlendiğini. Ne güzel. Bundan eğer vatanını seviyorsa Tayyip'te mutlu olsun. Teşekkür ederim.

      Sil
  12. İlhan bey, görüntüler harika, elinize yüreğinize sağlık.
    Beni de bazıları izleyici listesinden çıkarmışlar, kendileri bilir.
    heheyt
    tencerem var, tavam var
    çapulcuyum havam var
    Atamızdan yadigar
    iki duble rakım var:))

    Bu akşamki saat dokuz eyleminde hatunları örgütleyip bunu söyleteceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç üzülmeyin çıkardıklarına hatta sevinin.Bunlar demek ki halk düşmanı. Ben de 1 aydır eve rakı almıyordum, yasakladıkları günden beri içiyorum. :)) Size bu kutsal görevinizde başarılar diliyorum. :)) Teşekkür ederim gülümseten yorumunuza.

      Sil
  13. Herşey çok güzel ,umarım güzelliklerle sürer ve biter.Emeklerinize sağlık harika fotoğraflar umut dolu ,direnç dolu...Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuza teşekkür ederim. Gerçekten her şey çok güzel. Böyle devam etmesini umuyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  14. Bırakın sizi takip etmeyi yandaş tvleren başlarını kaldırmadıkları için üç beş kişinin çıkardığı olaylar sanıyorlar... Değişime, gelişime bilgşye o kadar kapalılar ki, ördükleri duvarları zırhları asla delemşyoruz... Asıl buna üzülüyorum ben, bu çağda bilgşye ulaşmak bu kadar kolayken bu kadar gericilik... Size kendim ve kızım adına teşekkür edrim, biz gidemşyoruz ama evden destek veriyoruz her akşam saat 9'da, defne ışıkları yakıp söndürüyor... E onun da kanı bozuk ne yaparsınız.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeye kapalılar ve onun içinde vahşiler. Adı üstünde gericilik. Ama kaç çocuk yapmaları gerektiğine Tayyip'ten fetva alacak kadar da açıklar. İnsan utanır ya. Düştükleri duruma bak. Çoğu sokağa çıkamıyor, metroda falan eskisi gibi değil o kadar az türbanlı var ki. Korku değil bu gerçekleri görüp utanma. Onları suçlamak adına söylemiyorum ama gerçek bu ilk defa utanıyorlar.. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
    2. Facebook'ta devrimci müslümanlar diye bir grup var, o kadar mantıklı yazıyorlar ve paylaşıyorlar ki. O kadar objektif bakıyorlar ki olaylara. Hak, hukuk ,vicdan da bence bunu gerektirir. Kamu malları için üzülenler, başbakan tekeli telekomu ve daha bir dolu verimli şirketi üç kuruşa özelleştirirken neredeydi? Sorgusuz sualsiz doğru kabul ediyorlar her söyleneni ve yapılanı. Dış açık neden bu kadar fazla madem işler o kadar yolunda gidiyor, satacak savacak neyimiz kaldı ülke olarak? Belli bir makamı işgal eden kimsenin yaptıklarını eleştirmeme, yanlışlarını görüp söylememe diye birşey olmamalı, padişahlık ya da diktatörlük yok bu ülkede. Paylaşımlarınızın ve fotoğraflarınızın devamını bekliyorum :)

      Sil
    3. Devrimci müslümanlar Taksim'de de konuşmalar yapıyorlar. Hem dindar, hem de gerçekleri görecek kadar aydınlar. Bü,tün GEZİ alkışlıyor onları. Taman 4 tane polis otosu, 1 de NTV arabası yakıldı. Ama binlerce bicber gazı bombasını halka yağdırıp sonra 4 polis otosunu Taksim'in göbeğinde bırakıp gitmek prokavasyon değil midir? İsteseler alamazlar mıydı arabalarını? Tabi ki doğru bir eylem değil yakmak ama milyon kişi arada böyle densizlerde olabiliyor. Şimdi geldim Taksimden akşamüstü gene gideceğim. Bu akşam paylaşırım fotoları. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil

  15. SADECE SİZİ SİLMEDİĞİMİ BELİRTMEK İSTİYORUM
    CEVABIMI BLOGUMDA VERDİM
    ASLINA BAKARSANIZ BİR İKİ ŞEY DAHA SÖYLEMEK İSTERDİM AMA BELKİ SONRA
    İYİ AKŞAMLAR
    AKLIMA GELMİŞKEN BİR RİCAM DAHA VAR
    HER BAŞI KAPALIYI AKPARTİLİ ZANNETMEYİN OLURMU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başı kapalı olmak olmamak ne önemi var? Öyle bir problem yok bence. İsteyen mini etek giyer isteyen başını kapar. Ama ben AKP ye karşıyım. Bunu bloğumda yeri geldikçe paylaşırım. Tayyip'i Başbakanım olarak kabul edemiyorum. Sana da fark etmişsindir her zaman saygım var. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
    2. seyyah gül, ben yıllarca başı kapalı arkadaşlarım derslere girsin diye mücadele verdim.. bu olayda başı kapalı bir bloger tarafından kominist olarak adlandırıldım. işin tuhafı ben koyu kapitalistim.. komik değilmi.. yani Ülhan ucerin anlatmak istediği bir kesimin herşeye kapalı olması. herkezi kendi dışında herkezi öteki ve düşman olarak görmesi ne acı.. dilek demir

      Sil
    3. Seyyah'ın o her şeye kapalı guruptan olmadığını biliyorum. Zamanı geldiğinde Nazım Hikmet'de paylaşmıştır. Veya olumlu yorumlarda bulunmuştur. Beni silenler arasında Seyyah olsaydı üzülürdüm açıkcası.

      Sil
  16. Ilhan istersen bunu yayinla yada yayinlama..yukardaki adsiz yorum yapan nereden yaziyor bilemem ama burada dun gece tv.de polis in uygulamasindan rahatsiz olan us konusmacisinin yayini vardi haberlerde. Ve tv de gisterildiginde kimse Turkiyeyi rezil oldu demiyor yapilanlari alkisliyor. Bildigimiz tanidigimiz tum yabancilar desteklediklerini soyluyorlar ve cok ileri gidildigini. Face book sayfamda bir video yayinlamistim bugun keske onu blog a aktarabilseydim ama edemedim. Ing. Ve Turkce alt yazili oyle guzel anlatmiski neden oldugunu hukumetin neler yapmak istedigini. Turkiyeden Taksimden resim ve yorumlar paylas lutfen..bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün dünyanın alkışladığı civardaki otellerde kalan her milletten insan gezmeyi tozmayı bıraktı GEZİ de saatlerce kalarak çoluk çocuk destek veriyor. Bu halk kendini dünyaya rezil edenleri çok iyi biliyor. Şimdi geldim, akşam üstü gideceğim. Bugün de çok güzel manzaralar, olaylar vardı akşama paylaşırım. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  17. sizi sildikleri için gurur duymalısınız. benim bir bloğum yok sizin güzel bloklarınızı takip edib gizel bilgiler ediniyorum.. aslında eşitlikçiyim. kim mağdursa yanındayım.. yıllar evvel türbanlı arkadaşlarım benimle birlikte derse girsin diye hocalara yalvardığımı ve dersealdırdığımı biliyorum . şimdi rahatça derslere giriyorlar ve ben çok seviniyorum. her kadın okusun istiyorum. benim için her kadın önemlidir. ama artık ne düşüneceğimi şaşırdım. yine bloğnu takip ettim bu bayanlardan birisi medyada var olan ve asparagas olduğu ıspatlanan haberleri gerçekmiş gibi yayınladı ve iktidar partisi dışındaki herkezi aşağılayıcı yorumlar yaptı. ben kendisine bu yaoılanın yanlış bu bilgilerin asparagas olduğunu ve bu yayınalrın suç olduğunu kışkırtıcılığı artırdığı söledim. bana verdiği cevap: benim sizin gibi koministlerle işim olmaz bir daha benim bloğumu takip etmeyin" şimdi yıllarca bunları savundum üstüne bir de kominist oldum. bende kendsisine "benim de islam dinininde nefret ettiği kibirli insanlarla işim olmaz" dedim. şimdi çelişkiliyim. artık yardım edermiyim hayır. üzgünüm sadece. anladığım gücü eline geçiren ezmeye her zaman hazırmış.. şaşkınım. dilek demir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten o zihniyetin silmesine seviniyorum. Bu türban meselesi falan değil. Zaten GEZİ de her gün artan sayıda türbanlı bayanlar var. Onlar olayları çarpıtmayı çok iyi bilir. Ayrıca koministte olabilirsiniz. Ayıp değil. Nasıl dindarlıktır bu? Yalan üzerine kurulu din olur mu? Teşekkür ederim yorumlarınıza.

      Sil
  18. Ilhan yanliz degilsin benide silenler var,..ama birde acikca isim belirtselerde bizde onlari silsek sayfamizdan baktim ama kim bulamadim..cunku hepsi var gozukuyor yine? ...kinleri bu kadar cok demekki....paylasilan bir kac resmi bile kabul etmiyorlar..

    YanıtlaSil
  19. İyi akşamlar İlhan bey;

    Sevgili Emel dahil birkaç arkadaşıma yazdığım hemen hemen aynı metni sizede yazmak istedim,

    Kaç gündür ne direnenlere, ne direnişe karşı çıkan cepeye ait tek bir kelime yorum yazmamaya özen gösterdim..

    Tarafsızlığımı korumaya özen gösterdim..

    Sadece kendimi bağlayan düşüncelerime kısacık yer verdim..

    Ben açıkcası bu yorumumu birçok arkadaşa yazdım:

    Ben uyutulduğumu düşünmüyorum, sindirildiğimi ve kısıtlandığımı da düşünmüyorum.
    Ben Demokratik, Laik, Hukuk devleti kriteri ile ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşıyım..ne şu andaki hükümet nede bundan önceki hükümetler beni uyutamaz..Yada hiçbir direnişçiyim diyen beni uyandıramaz...Yaşım 49 Allaha şükür aklım var fikrim var.

    Benim kendime ait yaşam alanımı belki çıkardıkları kanunlar ile kısıtlarlar ama yinede özel etki alanıma sirayet edemezler..Bu dün de böyle idi bu gün de böyle..

    Nasıl inançlarını yaşarken sen kesin Laik Cumhuriyetimizi yıkmayı düşünüyorsun diyerek insanların beyninden geçen düşünceyi bildiklerini düşünüp onlara zulüm edenlere karşı olmuş isem, bu günde insanların doğma ve doğurma özgürlüğüne, birleşip kendileri için haksız olduğunu düşündükleri şeyleri söyleme özgürlüğüne karşı çıkan, yöneten kadroya karşıyım..Fırsat bu fırsattır diye şiddet kullanana karşıyım.

    İnsanları dinlememeye karşıyım.
    Doğayı sevmemeye karşıyım.
    Benim yerime düşünülüp, bana yön çizilmeye çalışılmasına karşıyım..
    Şu partidensin denmesine karşıyım,
    Diren denmesine karşıyım.

    Ne açık insandan yanayım, ne kapalıdan yana..
    Ne hükümet yanlısıyım, ne direnişçi..

    Ben barıştan yanayım.
    Ben zaten HÜR'üm..

    Ben HÜR DOĞDUM; HÜR YAŞARIM..
    Hür yaşıyorum..Kendimi hür hissediyorum.

    Bu nedenle beyefendi arkadaşım, birkaç gündür sessizim..

    Bir taraftan değilim. Kendi yanımdayım..

    Kendimle baş başayım..
    Bu nedenlede yemek paylaşımlarınız, güzel balık tarifleriniz, soslarınız, reçelleriniz başlayana kadar yorum tatilindeyim. Mazur görünüz..

    Dünya çevre gününüz kutlu olsun..
    Herşey gönlünüzce olsun..Sizin ve hepimizin mutlu olacağı güzel günler dilerim..

    YanıtlaSil
  20. Sizi mazur görüyorum tabi ki ama bu inanın bir şiddet değil. Ve anlamdım adam çıktı Mustafa Kemal'e "ayyaş" dedi sizin düşünceleriniz tamam da buna da kayıtsız mısınız? İşte ayaklanma bundaır 3 tane ağaca değil ve şiddet yok emin olun. Ben sizden de yaşlıyım ve başından beri olayların içindeyim. Şiddeti yapan kırıp döken polisin provakasyonu. Ve bu halkın içinde ortaokul Fransız lisesi öğrencisi de var, işçisi de var, sanatçısı da var, sosyetesi de var. Zaten burjuva ağırlıklı bir devrimdir bu. Ben kendim düşünür kendim biliri
    m demek çok yanlış emin olun. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili İlhan, bu yazına yorum bırakmıştım ama sanırım ulaşmamış...
    Ben şu sıralar facede daha çok bulunuyoum. Blog için ise bir süre ara vereceğim ülkemde herşey toparlanana kadar.
    Ülkemin ve özgürlüğünün her zaman yanındayım. Bu yaşananların çok önemli mesajlar içerdiğini herkes anladı aslında. Tek olması gereken bunu anladık diyebilmek ve buna göre tepki vermektir...
    Gençlerimiz harika gerçekten...Onlarla gurur duyuyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle bir sorun var ne yazık ki. Bazen yorumlar gözükmüyor. benim yaptığım yorumlarında gözükmediği bloglar var. Bilemiyorum nereden kaynaklanıyor. Haklısın insanın içinden gelmiyor bir şey paylaşmak. Gençler süper paranın geçmediği, herkesin dost olduğu bir yer kurdular Taksim'de. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil