10 Haziran 2013 Pazartesi

GEZİ'DE BUGÜN. 10.06.2013

Bugün direnişin on birinci günü. Takip ediyorsanız Başbakan hariç herkes anlamaya başladı halkı. Yardımcıları, Meclis başkanı, Vali, Belediye Başkanı, türbanlı vatandaşların  bir kısmı hak vermeye başladılar. Başbakan nasıl bir panik halinde izliyor musunuz? Dün dört ayrı yerde taraftarlarına konuştu. Aynı kıyafet, aynı gömlek, aynı ceket bu sıcakta. Eskiden böyle miydi? Jilet gibi çıkardı halkın karşısına. Ankara, Adana, Gazi mahallesine sert müdahaleler devam ediyor ama üç yerde pes etmiyor. Taksim'de her yerde oralara destek pankartları asıldı. Dün gece sabaha kadar Taksim'e çıkan bütün yollara barikatlar kurulmuş, ben sabah çok erken saatte gittim çoğu yorgunluktan uyuyordu. Bir müdahale olmamasını diliyorum çünkü herkes için çok kötü olacak. Orada çocuklarıyla sabahlayan Türk ve yabancı aileler, yerli, yabancı televizyon kanalları, gencler ve çocuklar var. Bu kinin bitmesi gerek . En kutsal bildiği kişiye ayyaş denmesini bu halk kabul etmeyecek. Bugün çektiğim bu direnişin traji komik fotograflarını paylaşıyorum sizinle. Bu gecenin her yerde sakin geçmesini umut ediyorum.







Diler ağacı büyümüş büyümüş bu hale gelmiş.








Artık o kadar şüpheci olduk ki insanın acaba başka görevide var mı diye sorası geliyor.







Bu barikatlar kuruldu gece yollara görüntüsü bile insanı ürpertiyor. Gerek kalmasın biraz sağduyu.






 Sıraselviler tarafındaki barikat.












Dersler başladı. Ali Nesin'de Gezi'de matematik dersleri veriyor ayrıca yüzlerce kitabını kütüphane bıraktı, isteyen alıyor.








 Evet her şey ücretsiz. Aradan sızan satıcılar alan dışına çıkarıldı.








Bir çadırın önünde şirin bir bahçe.







Yaşam bir şekilde devam ediyor bu da gülümseten bir çadır yazısı.








Nesin'in matematik köyü.


















Tam eski anlamında bir Kıraathane. Gazeteler, kitaplar ve siyaset sohbeti.








Türbanlı bir kızımızın doğum günü kutlanıyor. Güzel bir manzara değil mi?







Çok anlamlı bir pankart ama anlayana.






Şu 3-5 ağacın yaptığına bakın.













11 gündür oradan hiç ayrılmayan insanlar var yaşamı biraz renklendirmek için bir çaba bu da.








Yılmaz Güney çadırının girişi.






:))))













Yukarıdakilerin hangisi yalan? Biraz düşünseler, empati yapsalar hak verecekler ama öyle bir hınçla yaklaşıyorlar ki çözüm gözükmüyor.













 Bugün ben oradayken çok ilginç bir şry oldu. Adana'dan Gezi'ye bir kamyon karpuz geldi. Ama kamyon barikatlar yüzünden orada kalınca yüzlerce kişi zincir oluşturdu ve karpuzlar elden ele yaklaşık 150 metreye taşındı. Bu arada barikatlar var ama cankurtaran için yol ayırmışlar, itfaiye geçemez zaten göndermiyorlar.







Bunu da demin internette gördüm, yorum yapmıyorum. Sakin bir gece olsun, hoşçakalın.

8 yorum:

  1. kamera çekme annemin haberi yok:)))))
    özellikle sondan üçüncü resimdeki yazılar her şeyi çok iyi anlatıyordu apo itiyle pazarlığa oturması ve diğer yaptıkları...hatta eksik kalmış TSK yı sanık, pkk yı tanık yaptığını da yazsalardı keşke...tabii ki sadece iki ağaç için değil bu ayaklanma....
    ödü kopuyor ödü...eminim uyuyamıyordur, gözüne uyku girmiyordur...beter olsunnnnnnnnnnnn

    çok teşekkürler resimler için İlhan bey e bu arada yemek yok mu yemek?:)))ama ne olur balık olmasın, et olmasın, ya sebze ya da tatlı olsun şöyle çikolatalısından ama:))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya inanın 10 gündür yemek pişmiyor evde. Orada da yemiyorum tabi orada olanlar orada kalanların hakkı. Şimdiye kadar sadece 1 şişe su aldım. Orada burada fast food yiyorum. Aslında canım bugün bir şey yapayım ve paylaşayım istedi ama üşendim. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Gayret çocuklar gayret ...
    Hangi direnişe anneler çocuklarını yüzücü gözlüğü,kilitli buzdolabı poşeti ve cömert cep harçlığıyla yollamış ki?
    Gayret çocuklar gayret...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz ilk defa oluyor. Bugün Gezi'de Almanya'dan gelmiş yaşlı bir çift vardı. Sırf meraklarından ve burayı gezmek için gelmişler. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Allah bizlere, en çokta gezidekiler sabır ve güç versin inşallah..
    R.T.E hariç herkes olayın ciddiyetinin farkında.15 yaşındaki çocukta 90 yaşındaki nineler-dedeler de...İnsan kapasitesinin üstüne çıkamıyor maalesef, bir yere kadar anlıyor, yada işine geldiği gibi anlıyor..
    Fotoğraflar çok etkiledi beni.Görmediğimiz ne kadar çok şey var aslında..Umarım en kısa zamanda herşey yoluna girer ve daha fazla üzücü olay yaşanmaz..Teşekkürler paylaşımınız için İlhan Bey.. Sevgiler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇOk çocuk ve genç var gezide. Bir ana önce son bulmasını diliyoruz müdahalenin.

      Sil
  4. Herşey yoluna girmeye başlamışken tekrardan saldırmaları hoş değil..Ama türk insanı ilk defa bu kadar kenetlendi.Bunda sosyal medyanın büyük etkisi olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sosyal medyanın etkisi çok tabi. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil