2 Haziran 2013 Pazar

DİRENİŞ DEĞİL, UYANIŞ !











Aslında artık bu blogda yemek dışında bir şey paylaşmayacaktım çünkü bu bloğu açarken amacım Türkiye'nin sıkıntılarından biraz uzaklaşıp rahatlamaktı. Yani bu bir yemek bloğu ve misyonu siyaset yapmak değil. Ama bu günler çok özel onun için son kez yemek dışında bir paylaşım olacak.
İki gündür çoğu İstanbul'lu gibi zamanım Taksim'de geçti. Dün hariç en yoğun faşizm uygulamalarını gördük, yaşadık. Metronun içine gaz bombasını attıklarında tam olayın göbeğindeydim. İçeride havasızlıktan ve gazın yakıcı etkisiyle kıvranırken türbanlı genç kızların hükümete lanet okumalarını duyunca artık "uyanış"ın başladığını anladım. Dünse halk imamın ordusunu attı Taksim'den. Sakın biz çekildik falan demesinler bu sadece halkın zaferidir. İnanılmaz görüntülerdi. Metroda Osmanbey ve Taksim'i kapatmışlardı akılları sıra halkın ulaşamayacağını düşünüyorlardı. Ama Şişli'den onbinlere insan ellerinde Türk bayraklarıyla koşar adım Taksim'e gidiyordu. Açık olan dükkanlarda marşlar çalıyordu. Bu üç ağacın kesilmesine bir protesto değildi, insanların içkisine karışan, kadın vücuduna ipotek koyan, insanların kaç çocuk yapmalarına karışacak kadar yatak odalarına giren, Mustafa Kemal'e ayyaş diyecek kadar densiz Tayyip'e karşı halkın isyanıydı.








İşin en güzel tarafı artık kendi yandaşlarının da gerçekleri görmeye başlamasaydı. Dün Taksim'de yüzlerce türbanlı kızlar, kadınlar vardı.








Hani Tayyip demişti ya bunların amacı Taksim'i yıkmak, yakmak diye. İşte görüyorsunuz Taksim'i yakan bir genç. :))







Yukarıda kahraman Türk polisi kahramanca vatanını savunurken. Bütün dünya basınında çıktı bu fotograf yazıklar olsun.








Bundan sonrakiler benim dün çektiğim fotograflar. Karşında düşman var sanki son kullanma tarihi geçmiş gaz bombaları, işaret fişekleri falan ne oluyorsunuz ya? P.K.K.ile mücedele edemeyen, aciz duruma düşen devlet hıncını çoluk, çocuk, genç, ihtiyar demeden halkından alıyor.








İşte faşizme karşı halkın zaferi. Polis barikatları yerlerde.







Dün her yerde böyle manzaralar vardı. Biber gazına karşı limon. Millet ellerinde kilolarca limon böyle yerlere bıraktılar ihtiyacı olan alıp kullansın diye







Bu fotografı yukarıdaki sol gurubu desteklediğim için yayınlamıyorum. En radikal sol guruptan, en aşırı sağ guruplara, Türk, Kürt, Ermeni, Çerkez, Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, eşcinsel guruplar herkes beraber iç içeydi. Herkes birbirini alkışlıyordu. Yani barış için bu hükümete ihtiyacımız yok. Gölge etmesinler halk çözer her şeyi. Muhalefeti suni gündemlerle birbirine düşürdüler. Böylece birbirine düşman bir sürü muhalefet gurup yarattılar.







Her partiden, her görüşten insan salkım saçak iç içe. Yani aynı ülkenin farklı görüşteki insanları kardeş olduklarını anladılar.












"Şerefine Tayyip"  Sana ne milletin içkisinden. İster restoranda içer, ister sokakta içer.Milletin yatak odasına girmeğe, evine sofrasına girmeğe ne hakkın var?







Her yere böyle sirkeler koyuyor halk biber gazına karşı. Dayanışma budur. Mustafa Kemal'in bahsettiği Türk Gençliği bu olsa gerek.







Biraz da tebessüm. O kadar eğitimli bir köpekti ki sanki konuşacak hissi veriyordu.







İşte Gezi Parkı. Herkes oturmuş piknik yapar gibi en demokratik hakkını kullanıyor.










Bunuda gördük. :)) Bakın başbakanınız ne güzel bir olaya vesile oldu bir de sövüyorsunuz adama. GS-FB-BJK yan yana, kol kola.







İşte halk dayanışması. Türk halkının uyanış belirtileri. Ayranlar, sütler, Talcid, limon hepsi biber gazına karşı . İhtiyacı olan alıp kullanıyor.










Bu da başka bir köşe. Arada biralar bile var. :)) Tekrar şerefine Tayyip.









Hazır bekleyen Akut ekibi. Biraz evvel eğer samimi ise Belediye Başkanı, "Bize iyi bir ders oldu, halka rağmen bir şey yapamayacağımızı anladık." dedi. Bu arada benim biber gazıyla tanışmam ve sonrası çok hızlı gelişti. Son iki GS maçı ve evvelsi gün Taksim'de yakinen muhatap oldum. :)) Ya alışkanlık yaptıysa? 

41 yorum:

  1. Biber gazı ve bilimum ekstralarına maruz kalmış olduğunuz için geçmiş olsun öncelikle.
    Sosyal medyadaki bir yorumu paylaşıyorum sizlerle aşağıda. Her ne kadar taksimde olamasakta, oradaki olayın partizanlıkla ya da bununla bağdaşan başka bir şeyle alakalı olmadığını tekrar vurgulayarak kalbimizin orada bulunan herkesle birlikte attığının bilinmesini istiyorum. Yalnız paylaşmadan edemeyeceğim bir noktada olayın nereden nereye geldiğini idrak edemeyen beyinlerin halen var olması ki yazık üzülüyorum.
    Reyhanlı için bu kadar ağlamayanlar iki ağaç için
    Taksimi
    birbirine kattı."
    *"karnımdaki bebeği öldürmek hakkımdır diyerek
    kürtaj
    yasağına karşı çıkanların ağaçlar kesilince vicdanı
    sızladı."
    *"1 Mayıs'ta ağaçları kökünden söküp polise
    fırlatan zihniyet,
    şimdi ağaç savunuyor." "Bunların derdi ağaçların
    kesilmesi değil dertleri ağaç olsaydı
    yılbaşı gecesi çam ağaçlarını kesmezlerdi."
    "İmamhatipliler biber gazını yerken sizin"biraz
    daha şiddetli"
    naralarınız yankılanıyor hala gökyüzünde."
    ... "isminin başına TC yazan zihniyeti şimdi de
    AĞAÇ yazmaya
    davet ediyorum." "Kafayı çekip çekip ağaçlara
    sevgilim diye sarılan tipler! ağaç
    sevdalısı olur tabi..."
    ŞEHIT OLAN ASKER POLISE BU KADAR DESTEK OLSAYDINIZ YEMINLE PKK BITERDI !!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Ağzınıza sağlık ne güzel söylediniz ilhan bey.

      Sil
    3. Filiz hanım yorumumu sildim çünkü bir arkadaş mesaj çekerek yazdıklarımın size hitaben yazılmış gibi algılandığını yazdı ben de böyle bir yanlışlığa sebep olmamak için sildim. Tek bir şey yazayım o da T.C lafı bile zorlarına gittiğine göre onlar için yapacak bir şey yok. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

      Sil
  2. İki gündür biz de İzmir'de alanlardayız.Gördüklerimiz,yaşadıklarımız,okuduklarımız,insanların birlik ve dayanışma içinde olmaları,diğer tüm olumsuz görüntülere rağmen moralimizi düzeltti,tüm yorgunluğumuzu unutturdu.Çektiğiniz fotoğraflar çok güzel,başka hangi ülkede böyle bir açık büfe olur ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa moralimiz üst düzeyde. Umutsuzluk bulutları dağılıyor. Gerçekten bu açık büfe 5 yıldızlı otellerin açık büfesine bile on çeker. :)) Teşekkür ederim duyarlılığınıza ve yorumunuza.

      Sil
  3. Sosyal maddede bir çok fotograf gördüm fakat bu limon,talcidli su, süt standlarını görmemiştim :) Alıp face'e koymak istedimm fakat üzerine sitenizin adını koymamışsınız. Bu şekilde de koymak doğru gelmedi. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğin şekilde kullanabilirsin, izin almana bile gerek yok. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. iki gündür elim kalbimde, aklım onlarda sürekli haber okuyor, sürekli kendimi yeyip bitiriyorum allahım nolur onlara bir şey olmasın diye dua ediyorum. tazyikli sudan yere düşen kardeşim, tomaya karşı kollarını korkusuzca açan güzel arkadaşım, ellerinde pankartlardan, türk bayraklarından başka bir şey olmadığı halde öldüresiye dayak yiyen canım amcalarım, biber gazından etkilenenlere süt ve limonla koşan teyzelerim sizleri gördükçe bu ülkede hiç kimsenin bizi yıkmaya gücünün yetmeyeceğini anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru şeyler yazmışsınız. Şans yanlarında olsun. Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Niye yemek blogları bu tarz şeyler yayınlamasın, bal gibi oluyor. Hayatımızın kötü gerçekleri bunlar, tarihi günler yaşıyoruz.
    Ankara kötü durumda,sanırım Güvenpark Meclis'e yakın olduğundan müdahale çok daha sert.
    Ders çıkarması gerekenlerde tık yok, ben kendi seçmenimden gücümü aldım diyor, geri kalanı çapulculukla suçluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala küstah, hala kabadayı çünkü hem kafaca hem fiziksel olarak çok hasta. Yakında öleceğini biliyor ve umurunda değil dünya.

      Sil
  6. Çokta iyi yaptınız paylaşmakla, içimde öyle bir umut ışığı yeşerdiki bu görüntülerden sonra. Halkımız tepkisiz bizler tepkisiziz deyip duruyorduk, meğer son damlayı bekliyormuşuz. Nasıl bir dayanışma içindeyiz görüyoruz, yurt dışından arkadaşlarım arıyor örgütlenip meydanlara çıkıyorlarmış çok mutlu edici bu haberler. Artık zamanı gelmişti.

    YanıtlaSil
  7. Aslı bloğuna giremiyordum bir engel gözüküyordu şimdi düzelmiş galiba. Evet bir halkın uyanışı çoktandır ilk defa Türk olduğumla gurur duyduğum anlar yoksa umudum gitmiş bu halkla bir şey olmaz modundaydım. Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  8. İlhan bey öncelikle yemek blogu olduğunuz için başka konuda bir şey yazmama kararı hakkında kısaca başınızı ağrıtmadan bir şey söylemek istiyorum: Yanlış anlamayın siz ya da Ahmet beyin blogu, Ayşe hanımın blogu yemek/ kedi/ şiir/ hobi olsa da dikkat ediyorum Ramazan gelince Ramazan kutluyorlar, işte Kadir gecesi oluyor kutluyorlar ama böyle önemli şeyleri veya cumhuriyet bayramını, 19 mayısı es geçiyorlar, o zaman - kusura bakmasın kimse - Ramazan'ı da kutlamayacak ki, gerçekten başka şey paylaşmayacağına inanayım. Ne bileyim kızının düğününü de paylaşmayacak.
    Diyeceksiniz ki, ya sana ne? Direnişin başarıya ulaşması için zincirin halkalarının kırılmaması önemli, minik minik damlalar birikir sel olur, yüzbinlerce bloguz, birer damlayız ama bir araya gelir güçlerimizi birleştirirsek başarıya ulaşırız o yüzden önem veriyorum. Neyse, kısa dedim ama korkarım uzun oldu yine de..kusura bakmayın..

    Siz yemek blogu olmanıza rağmen paylaşarak diğer insanların mücadelede yalnız olmadığını hissettirdiniz teşekkür ediyorum o damlalardan bir tanesi olarak...

    Resimler HARİKA:) ! Hele Tayyip türbanlı Tayyip muhaliflerini görünce KU DU RA CAK..:))) ben de dün ülkücü - İşçi partili üç kişiyi resimledim hatta videoya aldım. Ödlek Tayyip korkudan altına edecektir zaten konutun koruması bilmem kaç katına çıkmış:)))

    Bugün yine Ankara'da biber gazları bol bol sıktılar:( böcek ilacı gibi de kokuyor! Dün gece SİVİL POLİSLER ortalığı kırmışlar millet muhalifler yaptı desin! Yemezler Tayyip...köylü kurnazlığı bilinen numara! Hitler de aynı taktiği kullanmıştı bilirsiniz...ne yangınıydı şimdi ismini unuttum Reich öyle bir ismi olacaktı...kendileri yakıp solcular yaktı demişlerdi benzer bir taktik de Polonya'ya saldırmak için kullanmışlar ünlü bir tarihçi yazmıştı, Nazi askerler tutup kılık değiştirip bir radyo istasyonunu ele geçirmeleri olayı..bu arada bu dirilişe pkk'lı Kürt/ Atatürk karşıtı vs. malum grupların katılmasından çok endişeliyim umarım katılmazlar ülkücüler gördükleri yerde tepelerler:)

    sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde hanım ilk önce yorumunuz için teşekkür ediyorum. En son paylaşımınızda Silivri'deki mahkeme sonrası, "biz mücadele ederken millet çiçekle, böcekle, yemekle uğraşıyor ne halleri varsa görsünler" diye ( veya benzeri söylem) bir cümleniz vardı ve yorumları engellediniz. Gerçekten haketmediğim halde bunu üzerime alındım ve çok üzüldüm. Çünkü öğrencilik ve gençliğim hep mücadele halinde geçti. Yemek bloğunu açtığım zaman bu işe siyasete karıştırmamayı düşünmüştüm. Ama olmadı ve zaman zaman bu yönde paylaşımlarım oldu. Ama şunu düşünüyorum yemek bloğu olarak böyle bir misyonum yok. Sizi destekliyorum, çok takdir ediyorum ama yemek bloggerı olarak düşünürsek beni eleştirmenizi kabul edemiyorum. Ben 3 gündür Taksim'deyim, 1 gece de orada sabahlamak şartıyla. Ama bu benim yemek bloggerı kimliğimden tamamen ayrı. Ben Taksim'de sabahlayıp aynı gün bir yemek paylaşımı yapabilirim. Sizi seviyorum ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. İlhan bey tek yemek blogu siz değilsiniz ki, alınmayın lütfen.
      Bakın kendiniz şimdi yemek blogu olmanıza rağmen dayanamayıp siyasete girmişsiniz:) sizin ne kadar vatansever biri olduğunuzu biliyorum, yemek veya müzik veya hobi blogu da olsa böyle önemli özel anları paylaşmayınca da ben üzülüyorum:( mesela Ramazan kutluyorlar ama 19 Mayıs'ı es geçiyorlar. O zaman onu da kutlama değil mi ama? Yani Ramazan'ı da kutlama. Sizinle HİÇ ALAKASI YOK, biz sizinle tanışmadan önce de benim huyum böyledi, mesela sayfasında 29 ekimi kutlamayanın ben de Ramazan'ının kutlamayacağım diye tepem atardı:)e biraz arıza var belki bende:)az deliyim yani:) yorumları englememin sebebi yazmayı bırakma kararı almıştım, o yüzdendi ama asla tek bir kişiyi, tek özel bir kişiyi kasdederek o yazıyı yazmamıştım, genel bir cümleydi yüzlerce binlerce blogu kapsayan bir ifadeydi.

      Ben de sizi seviyorum, yemeklerinize devam:) eyleme de:) ..helall:))

      not: Türbanlı eylemcileri 'Tayyip Atatürk'e Ayyaş Dedi' yazıma koydum izninizle sizin blogunuzun linkini de verdim tıklanınca pencere açılacak şekilde, çok teşekkürler:)

      Sil
    3. başınızı ağrıtacağım ama beni anlayabilmeniz açısından bir şey eklemek istiyorum:
      Siz yemek blogu olmanıza rağmen bu olaylarda bakın dayanamadığınızı söylediniz, isteseniz hiçbir şeye değinmezdiniz ama yapmadınız. Bir şey sizi dürttü, engelledi o şey sizin vicdanınız, yüreğinizin sesi, mantığınız ya da hepsi..peki ben kedi blogu olsaydım ve şimdiye kadar tek siyasi yazım olmasaydı, bugünlerde bile yine hiçbir şey yazmasaydım, siz bakın sabahlara kadar orada kalırken ben Bücürük kuş tuttu diye yazı yazsaydım ve blogların çoğu laylaylom şeyler yazsalardı üzülürdünüz değil mi? İşte benim üzüntüm bu. O yüzden siz ve 10 -15 blogun bu olaylara değinmesine çok sevindim, ama yüzlerce blogda tık yok:(
      anlatabilmişimdir umarım kendimi:) yani ben birlik olalım istiyorum, bir elin nesi var iki elin sesi var..köylerde nasıl imece yaparlar..bloglarda öyle olsun istiyorum en azından böyle günlerde..sonra yine herkes blogunun teması neyse ona devam eder engel değil zaten...ki siz bunu zaten yapmışsınız sözüm size değil bu olaylara rağmen hiç yazmayan binlerce blog var daha..düşünüyorum hepsi bir olsa müthiş olurdu..
      neyse çenemi kapıyorum artık:)

      Sil
    4. Evet bu olaya dayanamadım yazdım ama her olaya da atlamak istemiyorum veya kitap bloğumda paylaşacağım. Aslında içimden şu an bir şey yapmak gelmiyor. Ne yemek paylaşımı ne de kitap. Şu an Beşiktaş'tan geldim. Binlerce polis resmi ve sivil. Sanki savaş var ne oluyoruz ya. Arabayla üzerimde GS formasıyla Çarşı gurubunun gençlerinin arasından hem de alkışlanarak geçmek güzeldi. Tayyip karşıtlığı aslında ne güzel bir şeye vesile oluyor. Bu da güzel tarafı işin. Bir güzel tarafı da siz bilgisayar gençliğisiniz, siz avm çocuklarısınız, siz siyasetten anlamazsınız denen gençlik öyle bir patladı ki korkusuzca mücadele veriyor. Bu arada birçok güzel insanı keşfettik. Hiç sevemediğim Levent Üzümcü'nün konuşması inanılmazdı. Arena stadında Divan Oteli yemek ve su servisi yapıyor ve ben Ali Koç'a sinir olduğumdan su bile almaz hatta bu yüzden ilaç bile içemezdim. Maçlarda çok da küfür etmişimdir Ali Koç'a. Bütün küfürleri geri alıyorum. Divan otelinin 4 gündür yaptıkları anlatılır gibi değil. Severiz sevmeyiz ayrı ama Koç gurubunun bu yönünü de görmüş olduk. Açıklayıcı yorumlarınız için teşekkür ederim.

      Sil
  9. Bir yemek blogunda ilgisiz gibi görünsede gerçek gündem konumuz.Yaşadıklarınız, fotoğraflarınız ve paylaşımlarınız için teşekkürler.Yalnız değilmişiz meğer.Sağolunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki yanlız değilsiniz, değiliz. Bu bir ülke sorunu ve herkesi ilgilendiriyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  10. Bu nasil bir insanlar toplulugu ne bulsa yakmis yikmis böyle insanlik olurmu yazik degilmi her yer savas alanina dönmüs bu nasil cagdaslik resimdeki türbanli kizlarinda gercekten kapali olduklarina inanmiyorum müslüman kisi ickilileri savunurmu hic inandirici deyil .Bu arada ben türbanli deyilim.Ben bu yaziyi herhangi bir partiyi tuttugum icin yazmiyorum yeter artik bu genclerin kiskirtilmasi .Ickiden kim fayda bulmus zarardan baska aslinda insalara icki icersen sana milyonlar verecegiz dense bile akli basinda bir kisi icki icmez daha sonra rezil olmamak icin niye anlamiyorlar bu meret sisedeki gibi durmuyor acaba kendi yakinlarinin karsi yönden ickili arac kullanan biri tarafindan kazada kaybetme ihtimallerini hicmi düsünmüyorlar .Sonuc olarak bu eylemlerin sadece ülkeyi kaosa sokma amacindan baska bir amacini olmadigini düsünüyorum bu yazimida yayinliyacaginizida pek sanmiyorum fakat yinede yazmak istedim.

    YanıtlaSil
  11. Biz yayınlarız ne yazarsanız yazın korkmayın. Ne yanmış ne yakılmış ben göremiyorum. Siz zaten inanmayın türbanlılar özel insanlar hiç böyle normal düşüneni olur mu? İçki olayı sizin durumunuzu gayet güzel belli ediyor. Ben içmem deseniz tamam ama aklı başında kimse içmez falan. İnşallah sizin sülalenizde herkesin aklı başındadır içki içmez. Siz aklı başında insanlarsınız dayak bile yeseniz eşinizden, farzdır size göre katlanırsınız. Devam edin emin olun cennette yeriniz hazır.

    YanıtlaSil
  12. Ilhan Bey,öncelikle sunu söylemeliyim ki biz Blogger yazarlarinin bir görevi de Haksizligin yapildigini gördügümüzde bunu dile getirmektir.Ben de yemek tariflerimin icinde böyle seylerin yer almasini istemezdim ama,bazen insani öylesine cildiritiyorlar ki bütün dünyaya haykirmak istiyorsunuz...
    Olan biteni Tr.Tv.kanallarindan önce Alman Medyasindan ögrendim.....O medyadir ki,zamaninda bütün bir Güneydogu halkini Terörist ilan etmistir.Ama,simdi görüyorum ki herkes et-tirnak olmus....Daha iyiyi daha güzeli,daha yesili yasamak adina yapilan herseyin yanindayim.....
    Böyle bir Trajediyi yasayan herkese özellikle de Cocuklara cok cok gecmis olsun diyorum....Her ne kadar görüntüler beni tedirgin edip,Misir,suriye ve Libyayi aklima getirse de....Güzel bir haftaya baslamak dilegiyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız hanım hiç merak etmeyin biz Mısır, Suriye, Libya değiliz. Milyonların isyanıdır, uyanışıdır bu. Göreceksiniz belki yarın, öbürgün imamın ordusu sindirebilir halkı ama daha sonra halkın gücü karşısında duramayacaklar. Bugün gaz bombaları karşısında kaçmayan olduğu yerde kalan bir gençlik var bu güvencedir merak etmeyin.

      Sil
  13. Hayret ettim ben ne yazdim siz ne anladiniz hicmi haber seyretmediniz o sokaklarin halini görmedinizmi .Kimin cebinden cikacak onun parasi yazik degilmi milli servetimize üstelik ben tesettürlü deyilim fakat iyi bir müslümanim vede cahil hic degillim üniversite mezunuyum.Olaylarin karsisina gecerek bakmayi ögrenin lütfen. Esim de inanin su güne kadar bana elini kaldirmis insan deyildir öyle bir sey aklindan bile gecmez.
    Icki konusuna gelince merak etmeyin cok yakin akrabalarimdan icki yüzünden cektiklerimizi görseydiniz ickinin adini bile agziniza almazdiniz .Ne demek istedigimi hala anlamak istemiyorsaniz o sizin bileceginiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seyretmedim sizin gibi, çünkü oralarda yaşıyorum yani içindeyğim olayların. Merak etmeyin bizler öderiz parasını neden bahsediyorsanız. Siz anlatmayın kendinizi artık son 3 gündür halk anladı kim olduğunuzu. Paniğinizde ondan. Sizin akrabalarınız alkolikse haklısınız. Benim dediğim normal seviyede insan gibi içenlere ait. O zaman anladım sizi. Alkoliklik kötü bir şey.

      Sil
  14. Çapulcu denilen o insanlar var ya... Bir kısmı arkadaşım benim, yıllardır üstelik. En iyi işyerlerinde çalışıp maaşlarının yarısına yakınını her ay gelir vergisi adı altında devlete ödüyorlar. O vergilerle yapılır yakılıp yıkılanlar. Önemli olan, neden bu duruma geldiğimiz değil mi? ülkemin başbakanı çıkıp Atatürk ve İnönüye nasıl ayyaş diyebilir? Bunca olaya rağmen nasıl hala ben istiyorum, yapıcam diyebilir? İnsanları sakinleştirip, olayların yatışması için elinden geleni yapacağına nasıl yurtdışı gezisine gidebilir? Hadi biz değil ama hep söylediği gibi kendisine oy veren o yüzde ellliye karşı burada kalması gerekmez miydi? Yangına körükle gitmesine ne demeli? istersem birmilyon kişiyi indiririm sokağa ne demektir? Ben olayların arasında yoktum, ama olmayı isteyerek gittim ve eve döndüm ardından. Ama arkadaşlarım vardı, onlardan dinledim polisin yaptıklarını, birinci ağızdan yani. Sorarım size aynı şiddeti pkklılara karşı neden göstermediler? Haburdan giren okklılar neredeyse çiçeklerle karşılandı. Bir ülkenin başbakanı mahkeme kararıyla, yasalarla tescilli pkk ile nasıl aynı masaya oturup anlaşma yapar? Bunları vicdanınız alıyor da kırılıp dökülenlerin hesabını soruyorsunuz. Özür dilerim ama algılama şeklinizi ben anlayamıyorum. Gün birlik olma günü, sakin olma günü, birbirini anlama ve ortak paydayı bulup bu ülkeyi yaşatma günü. Tüm bunların sonu nereye varacak? iç savaş mı, nato mu bizi işgal edecek ve ülkeyi bölecek, ne olacak? Kabahatli 11 yıldır insanların sabrını en son sınırda zorlayan hükümet politikalarıdır bence ve acilen düzeltmenin zamanı gelmişken zaman çekip gitme zamanı değildir. ilhan bey kusura bakmayın çok yer işgal ettim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersiniz. Katılmamak mümkün değil. O kadar gaz yiyen insana acımıyor da üç kuruşluk maddi zararın hesabını soruyor. pkk ya şiddet göstermiyor değil gösteremediler, yenildiler ve pes ederek onların tarafına geçtiler. İkide bir biz müslümanız diyorlar, biz de çapulcuyuz marjinaliz. Dayak atan, işkence yapan imama ve ordusunu alkışla sonra müslümanız de. Halkın tokadı şaşırttı bunları korku bacayı sardı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  15. Harika bir paylasim olmus yüreginize saglik...O kadar haklisiniz ki...RTE Teröristlere yapmadigi muameleyi vatansever halkimiza yapti malesef...Gerci böyle olacagi coktan belliydi, kendini cok önce gösterdi...Son Gezi Parki da bardagi tasiran son damlaydi...Tc yazisini kaldirmakla ne bu TÜRKiYE CUMHURiYETi yikilir, ne de Atama ayyas diyerek bu milletin gönlünden ATATÜRK sevgisi silinir...Umuyorum ki bunlari anlamis olsun...Gerci kacti gitti, hem de tehdit ederek milleti...Evlerde zorla tuttugu %50 si varmis kimi kandiriyor acaba...Zaten kac gündür polisin yaninda eli sopali halka saldiranlar kendisinin tabani degil mi....Neyse uzun oldu kusura bakmayin, insallah Tayyip in bu son cirpinislaridir diyeyim son olarak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Kemal sevgisi daha da büyüdü bu son olaylarla. Kendi yandaşları bile anlamaya başladı gerçekleri. Kırıp dökenlerde kendi adamları. bakın fotografları var Melih Gökçek Ankara'ya kaldırımlara taşlar yığdırıyor. Olay çıksında halk atsın diye. Belediye işçilerinin foroları dolaşıyor her yerde. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  16. Ilhan gunlerdir ne canim istiyor yazmak nede bloglara bakmak takip ettigim tek konu Turkiyedeki direnis ve protestolar..Cok guzel bir paylasim olmus..urperdim inan..keske orada olabilseydim diyorum bu durumlarda ama oradaki dostlar gencler sizler bizleri aratmiyorsunuz..kendi face book sayfama aktaracagim ve googla a iznin olarak..biliyorumki hayir demezsin..Arkadasim aman dikkat et o ortamda bulunmak yasananlari gormek cok guzel..aman gaz sana aliskanlik yapmasin sonra habire gazlanmak isteyeceksin:) saka bir yana..olanlar yapilanlar korkunc kufurun bini bir para her sabah uyandigimda yattigimda..bir kizimizin dedigi gibi..Tayyip, sadece yuruduk !
    Sagolasin sevgiyle dostlukla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende aynı şekilde yazmayı bırak canım bir şey yemek bile istemiyor. İstediğin yerde kullanabilirsin fotografları izne falan gerek yok. Gaz valla alışkanlık yaptı sanki bugün canım çekti sanki. :)) Sende sevgiyle kal. Teşekkür ederim.

      Sil
  17. İşte budur İlhan...
    Bu halk birçok kez uyandı ve kendine geldi..
    Öyle kolay değil elinden en kutsal değerlerini almak.
    Ülkemle, kökeni ne olursa olsun aynı topraklarda yaşadığım kardeşlerimle, vatanı için hiçbir engel tanımayan gençlikle gurur duyuyorum...
    Çok sabırlıydık. Sandılar ki elimizden herşeyi tek tek alırlar ve kimse sesini çıkarmaz. Ama unuttukları birşey vardı, o da damarlarda akan asil kanımız. Muhtaç duyduğumuz anda, damarda durduğu gibi durmuyor...Gerektiğinde kaynıyor ve meydanlara akıyor...
    Ne Mutlu Türküm Diyene...
    Sevgiler gönderiyorum...
    Bu akşam yine tavamı ve kepçemi kuşanıp sokaklara döküleceğim...
    Bu arada benim gibi mutfakla arası kötü biri için tava ve kepçe kullanmak için uygun bir fırsat...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha herhalde densiz densiz kararlar almazlar. Biraz sıkar artık. Bende sitede akşam herkese Türk bayrağı dağıttım. Atatürk balonları dağıttım. :)) Sen de belki tava-kepçe olayından aşka gelir güzel yemekler yaparsın. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  18. Orada olmanızı takdir ediyorum İlhan bey, yüreğinize sağlık paylaşımınız durumun harika bir özeti olmuş.
    Günlerdir, uyuyamıyor, yemek yiyemiyor ve kaos içinde yaşıyorum. Acaba daha ne kadar zarar verecekler güzel vatanımın, fikri hür, vicdanı hür bir Türkiye isteği için mücadelesini veren güzel insanlarına.
    Sonuna kadar uyanmış bu halkı artık kimse susturamayacak.
    Bu arada bende ilk defa siyasi düşüncelerimi bloğumda paylaştım ve ilginçtir ki, üye sayımda azalmalar oldu :) iyide oldu, temizlendim...
    Sevgilerimle, demokratik bir Türkiye'de, güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şey bende oldu. Bu paylaşımdan sonra izleyici sayım azaldı. O kadar sevindim ki halkına karşı olan bu densizlerşn ne işi var zaten etrafımda. Benim herkese, her fikre saygım var. Biz Taksim'de islami devrimcileri de, türbanlıları da, en radikal sol guruplarıda alkışladık. Ama anlaşılmıştır korku dağları sardı. Menfaatlerine dokunuldu halkı da gördüler korkuyorlar. Bu halkı koyun sürüsü zannettiler. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  19. Keşke ben de orada olabilseydim. Görüntüleri gördüğüm her saniye tüylerim diken diken oluyor. Artık bu iş gerçekten çığrından çıkmıştı ve dur demek gerekiyordu. Halk oradaki gençlerin yanınds olduğunu gösterdi ve her akşam dakikalarca eylem yaparak, Taksim'e gidemeseler bile gösteriyorlar. Bu mutluluk verici bir şey. İnşallah sandıkta da büyük bir gelişme olmasını ve bu zihniyetin artık devrilmesini yürekten istiyorum.
    Fotoğrafları görünce gurur duydum inanın. Çok güzel fotoğraflar paylaşmışsınız. Sevgiler İlhan Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uazaktakilerde bie şekilde desteklediklerini gösteriyorlar. Halkın direnişi bu. Bu kadar şeyden sonra artık %50 ler falan hayal onlar için. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  20. ben de buradayım ,kendimi 2 senedir tarih kitaplara verdim ,okudukça tarihten zaten nefret ederdim şimdi iğreniyorum bir din uğruna yapılan savaşlardan ,herkesin dini kendine,hani diyorlar ya din ve iman saklıdır ...bıraksınlar artık bizim üzerimizden cennete tapu almaya ......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsun ama bu zihniyet anlamaz bunu. Anlatırsa bu halk, bu gençlik anlatacak. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil