12 Haziran 2013 Çarşamba

BİRAZ ARA VERİYORUM.

Merhaba,


Gezi direnişinin başından beri çektiğim fotografları ve düşüncelerimi sizinle paylaşıyorum. Bunu kabul edemeyip beni izlemekten vaz geçenler kadar destekleyenler de çok oldu. Şöyle ilginç bir şey oldu, bu postlar benim bloğu açtığımdan beri en ilgi çeken, en fazla kişinin okuduğu  postlar oldu. Ama yorum çok az. Demek ki insanların çekinceleri var. Tamamen hak veriyorum. Çünkü bu bir yemek bloğu. Eğer günlük siyasi olayları paylaşan bir blog olup da yorum olmasaydı üzülürdüm. Benim bunları aslında kitap bloğumda paylaşmam daha uygun olurdu. Bu konuda beni özelden hiçbir art niyet olmadan uyaranlar da oldu. Çok kritik bir süreçten geçiyoruz onun için herkese hak veriyorum. Bir müddet paylaşımlarıma ara vermek kararı aldım. Bunun asıl sebebi oğlumun düğününe çok az kalması ve benim yapmam gerekenleri daha yapmadığım.

Canım haysiyetli bir şey pişirmek istediği an tekrar buradayım. Örneğin bir balık yemeği. :)))) Belki yarın akşam, belki bir ay sonra ama döneceğim mutlaka.

Sevgiyle kalın.

53 yorum:

  1. İLhan abi ben gezi olaylarıyla ilgili yazı yazan hiçkimsenin yazisina yorum yazmadim yazmayacagimda Taraf olmak istemedim .Ama sırf kendiyle aynı fikirde degil diye izlemeyi birakanlar birakalım izlemesin bizleri..Bendende 2 arkadaş gitmiş ..Selametle :)
    Oglun evleniyormuş hayirli olsun..Allah agiz tadlarini hic bozmasin ins :)

    Balik paylaşımlarından bizi mahrum bırakmayın :)
    En kısa sürede dönmeniz dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes istediği gibi düşünebilir tabi. Zaten bunu böyle kabul etmezsek diğerlerinden farkımız kalmaz. Teşekkür ederim Ayşegül.

      Sil
  2. Sizi gerçekleri yazdığınız, resimlediğiniz ve akpkk yalakası olmadığınız için vazgeçenler iyi ki vazgeçmişler:) gitsin akpkk sayfalarını izlesinler...oğlunuz evleniyor demek ne güzel:)hayırlı uğurlu olsun Allah tamamına erdirsin düğün resimleri de bekleriz...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir an önce bu olayların dinmesi gerek orada çocuklar var, gençler var. Polisine , devletine düşman bir nesil yetişmesin. Biraz taviz. Bu kadar. Bu kadar zor mu ya? Maddi menfaatler bu gençlerin tırnağına değer mi? Evet düğün telaşımız var şu sıralar. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Özletme arkadaşım. Belki yarından da yakın olsun. Bunca şeyden sonra, hala taraf olan, bertaraf olur. Müstakbel kayınpeder, vicdanın eksik olduğu durumlar için, yapıver bir haysiyetli balık:) Sevgiyle kalın, şimdiden mutluluklar diliyorum gençlerimize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balığı bulsam yapayım da yok piyasada galiba. kayınpederlik falan yaşlılık anlamına geliyor değil mi? :)) Teşekkür ederim iyi dileklerine.

      Sil
  4. ÖNCELİKLE DÜĞÜNÜNÜZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN İNŞALLAH
    GENÇLERE MUTLULUKLAR DİLERİM
    ARAYI FAZLA AÇMAYIN
    HABER SEYREDEMİYORUM SİNİRLERİM DAYANMIYOR
    SİZDEN HABERDAR OLUYORDUK
    EVET YORUM YAZMADIM AMA HER GÜN TAKİP ETTİM
    OĞLUMDA BANA SÖYLEMİYOR AMA HER GÜN GEZİ PARKINA UĞRUYORMUŞ
    BELKİ BİR GÜN KARŞILAŞIRSINIZ:)
    BEN BU ARALAR GRİPDEN YANA ÇOK MUZDARİBİM ONUN İÇİN GİDEMEDİM
    TEKRAR HAYIRLI AKŞAMLAR DİLİYORUM
    HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE ,GÖNLÜMÜZCE OLSUN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyah bu sözlerinde samimi olduğunu düşünüyorum ve seni kutluyorum. Gezide kötü şeyler oldu hele gözümün önünde mescidi polisin yıkması çok tepki çekti. İlk deefa o anda gençler resmen polise daldı ve polis geri çekilmek zorunda kaldı. 10 dakika içinde mescidi yeniden kurdular. Dindar olmayabilirsin, hatta ateistte olabilirsin ama Türkiye gibi bir müslüman ülkede yaşıyorsan saygı duymak zorundasın. Bunu yıkanlar, bu emri verenler nasıl müslümandır ya? Eğer körü körüne bir AKP sempatizanı değilsen bu eylemi desdekle ki öylesin bence. Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Sizi protesto ediyorum, bence ara vermemelisiniz.... Sonuçta burası sizin alanınız, dilediğiniz gibi özgürce ve bugüne kadar yaptığınız gibi yasal çerçevede yazın çizin yükleyin.... Haftabaşından beri merak ediyordum nerede olduğunuzu, böylesine bir sbep bence geçerli mazeret değil... Hadi anlatın gezinin son günlerini, ben duymak istiyorum.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz durum açıklığa kavuşsun özet bir post hazırlayarak kitap bloğumda paylaşırım. Teşekkür ederim güzel duygularınıza.

      Sil
  6. bence herkeste bir durgunluk var.yorumlarda ondan azalmıştır.ara vermemelisiz.en kısa zamanda dönmenizi diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Yorum azalmasını normal karşılıyorum. Yakında dönerim seviyorum bloğumu. :)) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. ilhan abi yap bi levrekte seyredelim :)herkesin yorumlari azaldi tatil ve olaylar vs dugunu atlatinda allahin izniyle selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özledim balık yemeyi. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  9. Ilhan sen ve senin gibi duyarli arkadaslarimizdan paylasimlarla olanlari yakin takipte idim. Biliyorum mesgulsunuz ailecek ve sen hep gezidesin destek icin. Geziden yaptigin tum paylasimlar icin tesekkur ediyorum ..
    Balik tariflerini:) ozleyecegim ama artik ne zaman karar verirsen de donmeye yine burada olacagim..bizleri tarifsiz birakmayacagindan eminim uzun zaman:) Dugununuz simdiden hayirli olsun. Tuncayi ve gelin hanimi kutluyorum. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gezi olayı gerçekten yıprattı. Dönerim yakında ya. Blogda yazmaak terapi gibi. İyi diileklerine teşekkür ederim amaa evlenen Tunca değil, onun büyüğü Arda. :))

      Sil
    2. Niye böyle "a" harfi çifter çifter olmuş? :))

      Sil
  10. Merhaba İlhan bey,
    Böyle düşünmenize üzüldüm açıkçası. Benim artık içim kaldırmadığı için haberlere bakmıyorum. Çok kötü şeyler oluyor çünkü ve bu olanlar için hala insanların pişkin davranmalarına katlanamıyorum. Gelip sizin yazılarınıza bakıyordum ben de ama ilk yazılarınızdan biri hariç yorum yapmadım hiç. Artık bu konu belki de insanların içinde yara oldu. Ne söylense ne söylese dağlanacak gibi. Çözülememesi ve gittikçe farklı bir yöne kayması da üzüyor insanı. Herkes kendi iç dünyasında tartıyor olayları bir şekilde.
    Oğlunuza mutluluklar dilerim. Umarım çok güzel olur herşey.
    Yoğunluğunuz arasında bizi unutmayın arada ses verin :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün çok güzeldi orası ama akşam neler olur bilinmez. Sadece Türk bayrakları var dolayısıyla prokovasyon da olmuyor. Biraz taviz çok şeyi halledecek aslında. Teşekkür ederim iyi dileklerinize.

      Sil
    2. Deniz sayfan açılmıyor. Bir engelleme mi koydun?

      Sil
    3. Hayır engelleme koymadım. Hala açılmıyor mu? Ne uyarısı veriyordu hatırlıyor musunuz?

      Sil
    4. "Talep ettiğiniz bloggerın sayfasına girilemiyor" diye bir yazı çıkıyor. Erişimi etkinleştirmen gerek galiba. Uzun süredir senin bloğuna giremiyorum ben.

      Sil
    5. Hala girilmiyor. Profilinden herkese açık ı seçmen gerekiyormuş.

      Sil
  11. Yoruldunuz anlıyorum. İşiniz de çok ,Allah kolaylık versin. Evlatlarımız bizim her şeyimiz,şimdiden kutluyorum,bit ömür boyu sevgi ve saygıyla beraber olsunlar inşallah!
    Ara veren arkadaşları anlıyorum ben hiç ara vermeden yorum yaptım ,acıları şiirle dindirmeye çalıştım ama ben de aynı şeyleri gördüm ziyaret çok yorumlar çekinceli. Olsun varsın İlhan bey...
    Biz buradayız bekleriz,selametle gidin gelin.
    Selamlar!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz yorum yapanlardansınız biliyorum ve çok teşekkür ederim. Geleceğim tekrar merak etmeyin.

      Sil
  12. bu ülkede yaşayan ve hiç bir şey olmamış gibi yemek tarifi yazanlara ben de kırgınım ,destek sonuna kadar olmalıydı ,neredeyse bloğuma artık girmiyorum,soğudum ,bazı kişileri sildim,bazılar sustu,sustu,hiç bir şey olmamış gibi yemek ile devam etmişler ...............bir süreliğine ben de yokum .....şimdilik ,belki bir gün .......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında biraz o yüzden soğudum. İnatla bir hafta on günde bir paylaşım yapanlar , bir baktım her gün yemek paylaşımı yapıyor ve de çok şen şakrak. Neyse herkes kendi yoluna. Mazes çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  13. Bloglarda yavaslama var ama sezondan tahmin ediyorum. Benim son zamanlarda kendi sorunlarimdan kafami kaldiramiyorum zaten. Fazla uzak kalmayin ama. Ardanin dugunu buyuk mutluluk. Bizimkiler daha kucuk ama yine de darisi baslarina diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet düğün telaşı var ama tatlı heyecan bunlar. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  14. Ilhan cok ozur dilerim ben nedense hep Tunca diye biliyorum galiba o daha cok sosyal media da olduda adini daha cok duydum ondan onu evlendiriverdim:)) Arda sakladi kendini:))) ama bak belkide bosuna demedim yakinda Tuncayada acilacak evlilik yolu:)) (Tunca duymasin beni Canadalardan benimle ugrasiyor diyecek:))
    Arda ya ve gelin hanima mutluluklarin en buyugu en guzelini diliyorum..ve kayinpeder olarakta sana simdiden tebriklerimi iletiyorum umarim diet isin (fast food lardan sonra) iyi gitmistir....lutfen cok ozel demezsen dugunden azda olsa resimler paylas zamani gelince..sevgiler..kolayliklar olsun..















    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tunca biraz beklesin. :)) Fast foodlar fena ama o kadar yürüyoz, ayakta kalıyoruz ki kilo vermesem bile almıyorum herhalde.:)) Bütün iyi dileklerin için çok teşekkür.

      Sil
  15. İlhan bey, evet yorum yapmadım ama ben olayların olduğu ilk gün ağaçlar lehine yazı yazıp tarafsız kalacağımı belirttim..Sap ile saman ayrı, her şeyin yeri ayrı.. Hayatımızda her fikir her düşünce var. Önemli olan saygı göstermek .. Bu sebeple en ufak fikir beyan etmedim. Sadece üzüldüm. Böyle olmamalıydı..

    Oğlunuza çok mutlu bir yaşam dilerim. Sevgi ve saygı ile dolu bir aile olsunlar..

    Tariflere gelince, nasılsa siz çok uzun ayrı kalamazsınız. Çünkü pişirmek, sunmak sonrada ikram etmek ve yemek apayrı bir zevk. İnsan zevkinden ayrı kalabilirmi. Hele hele onu zaten günde 3 kere yapıyor ise:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki düşüncenize saygı duyuyorum ama tek harfine dahi katılmıyorum. Bu ortamda fikir belirtmemek bence en tehlikeli durum. Akp yi destekliyorum demeniz benim için daha sağlıklıydı. Keşke bir kere Gezinin etrafından geçseydinizde orada olan gençleri, çocuklarıyla gelen aileleri, turist aileleri, yaşlı hanımları beyleri görseydiniz belki söyleyecek bir şeyleriniz olurdu. İyi dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  16. Ülkenin bu zor zamanlarında ben de birşeyler yazmadım bloğa, yazamadım daha doğrusu. Blogları bile ziyaret atmiyorum aslında, içimden gelmiyor. Sürekli haber alabilme derdindeyiz. Seni de face den takip ediyorum zaten.
    Yeni evlenecek olan gençlere de mutluluk ve huzur diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende açıkcası blogları gezemiyorum içimden gelmiyor. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

      Sil
  17. Merhaba İlhan bey, mekan değişikliği nedeniyle uzak kaldığım internetime kavuştuğum gün ilk sizi ziyaret ediyorum. Sitemlerinize hak veriyorum. Önceki yazılarınızı henüz okumadım.
    Düğününüz hayırlı, uğurlu olsun. Genç çifte mutluluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoktunuz gerçekten. Yeni mekanınız hayırlı olsun. İyi dileklerinize teşekkür ediyorum.

      Sil
  18. Herkesin düşüncesine saygılı olmak lazım.Karşındaki kişi öyle düşünmüyor diye onu bir kenara atmak doğru değil.
    Oğlunuz evleniyormuş.Allah mutlu huzurlu bir yuva nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  19. Atatürk'çüyüm ve ailemde öyle İlhan. Bunu açıklamakta bir beis yok daha düne kadar hepimiz öyleydik şimdi değişen ne anlamıyorum. Kaldıki ben herkese saygılıyım inanın bu topraklar üzerinde yaşayan herkes değerlidir benim için. Ama Atatürk'e kimse söz söyleyemez, bu ülke için yaptıklarını kimse unutmamalı.
    Beni takip etmektende vazgeçenler olmuş çok şaşırdım inanın. Benim aklıma bile gelmez öyle bir şey, çok ilginç.
    Bu arada mutluluklar diliyor ve hayırlı olsun diyorum, Allah kolaylıklar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silmeleri önemli değil. Zaten halka karşı insanlarla ne işimiz var. Bunlar büyük bir çaba ile yemek tarifleri falan paylaşıyorlar facebookta. İyi dileklerine teşekkür ederim.

      Sil
  20. Sevgili İlhan bey,
    yaşananlar öylesine akıl almaz ki günlerdir içinden çıkamıyorum. Yıllardır bu çocuklardan bir şey olmaz derken, bize neler öğrettiler. Ama bence en önemlisi her yolun sevgiden geçtiğini, direnç, azim ve kararlılıkla gösterdiler. Sadece dinlenilmek, önemsenmek istediler, bizim inançlarımıza ve özgürlüğümüze karışmayın dediler. Keşke bu kadar katı olunmasaydı. Bizim başka ülkemiz yok. Hep beraber (ne kadar farklı ,düşünceden olursak olalım) yaşamayı başarmalıyız. O çocuklar 18 gün bunu başardılar. Bu ülkede olamaz denileni yaptılar, sağcısı, solcusu, alevisi, sünnisi, GS, FB ve Çarsısı Vs.
    Bugüne kadar olmaz denileni yaptılar. Neden biz büyükler yapamıyoruz diye günlerdir bunu düşünüyorum. Bize engel olan nedir? Beni bırakırsanız hiç susmadan yazacağım. En kısa zamanda güzel tariflerinizle döneceğinizi biliyorum.
    Oğulcuğunuz için şimdiden hayırlısı olsun, Allah mesut etsin diyorum. Bu ayın sonunda benim de kızım evleniyor, dilerim çok mutlu olsunlar.
    Dostça kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ve doğru yazmışsınız. Halbuki bu gençlere sahip çıksaydı bu hükümet, daha ilk günlerde tamam ellemiyorum parkınıza deseydi emin olun oyları inanılmaz artardı. Ama başka şeyler düşünüyorlar herhalde anlamıyoruz. Hiçbir suç unsuru yok hatta çoğu zaman slogan bile yok ama şiddet var. Bitecek herhalde öyle umuyoruz. Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Ben de sizin kızınıza mutluluklar diliyorum.

      Sil
  21. şensoyun çok kitabını ve öykülerini okudum.
    denememeler ve ingilizce bilmeden hepinizi ı love you, pek iyidir pek komik.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar ilaç gibi geldi bana Ferhan Şensoy. Dediğiniz kitaplar bende de var ama siz bahsedince şimdi tekrar çıkardım. Teşekkür ederim.

      Sil
  22. İnsanlar da fıslenme korkusu var ılhan bey bu olaylardan sonra.sosyal medyaya sultanımız savaş acınca herkes çekinir oldu.başımız belaya girer mi diye dusunuyorlar .siz doğru olduğuna inandığınız şeyi yapmışsınız .orada gençlerin yaninda olmuşsunuz.ister yemek blogu olsun ister gezi.bu sayfalar bizim.istediğimizi yazarız.isteyen gelir okur,istemeyen ziyaret etmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese hak veriyorum tabi ki bir korku var. Bir şey olacağını düşünmüyorum ama gene de dikkatli olmak gerek. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  23. İlhan Bey, gezi olayını desteklediğim için blogumu takibi bırakanlar oldu. O vakit o zihniyetteki insanlardan blogum arındı diye sevinmiştim. Şimdi ülkemizin geldiği şu an ise gezi olaylarında destek verenlerin 100 de 100 haklı olduğunu gösterdi. Blogumun arındığı gibi inşallah ülkemizde en yakın tarihte o zihniyetten arınmış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi kitap bloğunda paylaşmam gerekirdi GEZİ direnişini. Yemek bloğunda yadırgandı biraz. Tabii ki GEZİ olaylarına katılanlar haklı çıktı. Ama katılan o gençlik gene ortada kaldı, onlara desdek olan, onları bağrına basan bir parti ne yazık ki yok. O kadar oy heba olacak gibi. Gerçekten çok yazık. Yorumlarına çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Beni en çok üzen o gençlerin mimlenmesiydi. Neden ben gözaltına alınmıyorum diyen bakan, çocuklarınıza sahip çıkın diyen bakanlar hiç bir suçları olmayan o kadar genci gözaltına aldılar. Üstelik o çocuklar Türkiye'nin en iyi beyinleri.
      Parti konusunda çok haklısınız. Onlar ama mecburiyetten iktidara en yakın muhalefet partisine oylarını verecekler. Geçen gün Cindoruk bir konuşma yapmıştı. (Cindoruk'un partisine hiç bir zaman oy vermediğimi belirtmeyi isterim) Konuşma Halk Tv deydi. Çok mantıklı buldum. "Artık siyasi bir partiye oy verme günü değildir. Zaman Cumhuriyeti yıkmaya çalışanlara dur yeter deme günüdür. oylarınızı ona göre veriniz" demişti. Bence o gençler bunu göz önünde bulunduracaklar. her ne kadar kendilerine sahip çıkan bir parti olmasa da onlar Cumhuriyete sahip çıkabilecek günün geldiği bilincindeler.

      Sil
    3. Çocuklarınıza sahip çıkın diyen bakanın oğlu şimdi yolsuzluktan içerde. Nasıl bir çelişkidir bu? Aslında müthiş bir gençlik var bunu GEZİ de gördük.En iyisini yapacaklarından eminim. Son umudumuz onlar.

      Sil
  24. İlhan Bey, Gezi olaylarından sonra ehliyet kursuna giden oğluma direksiyon sınavında hangi okula gittiğini sormuşlar. ODTÜ diyence imalı imalı birbirlerine bakınıp "sen ODTÜ sine gidiyorsun nasıl olsa bir gün bu sınavı geçersin" diye sınavı geçirmediler. Bu insanlar dinden imandan bahseden insanalr. Hangi dinde hak yemek din içindir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık şaşırmıyorum bu ülkede olan hiçbir şeye. Bunların dinle falan ilgii yok. Gözleri dönmüş şekilde ceplerini doldurmaya çalışıyorlar. Teşekkür ederim yorumlarınıza.

      Sil