17 Mayıs 2013 Cuma

MOZERELLALI KURUTULMUŞ DOMATES SALATASI -- KARIŞIK


Biliyorsunuz bir ay sonra "readers" kalkıyor. Bu demek oluyor ki takipçilerimiz kim, neler yapmışlar göremeyeceğiz. Birçok sistem var ben uzun süredir araştırıyorum en mantıklısı bloglovin bana göre. Vatana millete hayırlı olsun deyip üye oldum. Sağ üstte görüyorsunuz "Follow this blog with bloglovin" i tıklarsanız beni takip etmiş oluyorsunuz. Üye olduktan sonra her akşam takipçilerinin paylaşımlarını mail olarak gönderiyor.

Bugün biraz karışık yazıyorum çünkü geçen hafta arşivlediklerim. myworldinthebooks.blogspot.com'a girerseniz çok güzel bir blogla karşılaşacaksınız. Bu arkadaşımızın 5. Kocaeli Kitap Fuarıyla ilgili nefis bir paylaşımı var. Fuar bahçesine 2000 kitabı ağaçlara asmışlar ve açılışta herkes toplayıp almış. Özellikle çocuk kitapları olması daha da güzel. Slogan da çok güzel. "Ağaçlar kitap açtı" 





Diğer bir güzellik de orada bir çeşme var ve bu çeşmeden çorba akıyor. Yukarıda görülen plastik bardaklara doldurup içiyorsunuz. Kim düşünüp yaptıysa helal olsun. Bloğa girerseniz çok detaylı bilgi ve fotoğraflar var.





Bu geçen gün yeşil hallerini paylaştığım çileklerimin son hali. :)) Siz gülmeyin. :))





Boğazda inanılmaz bir istavrit bolluğu var. Balıklar artık yürüme yoluna falan dağılmış vaziyette. Tutanların çoğu da satıyor, fiyatı da yerlerde sürünüyor. Siz benim balık paylaşımına ara verdiğime bakmayın ben yiyorum sık sık. Tabaktakiler canlı halleri.






Bir türlü asıl yemeğe geçemiyorum, her yere bir resim koymuşum. :)) Ama bu kuru fasülye inanılmaz olmuştu. Sıkı durun sayıyorum tereyağlı, mantarlı, sucuklu. Kolestrol kısmını Karatay'ı şahit göstererek geçiyorum ama aynı zamanda protein bombası oldu. Mantar bu kadar mı yakışır bir yemeğe.

Evet bu kadar bombadan sonra size bir diyet salata tarifi. Kızdığınıza değdi mi sonunda gene diyete bağladık. :))))




Servis tabağının en altına rokamızı doğruyoruz, üzerine biraz sıcak suda bekletip doğradığımız kurutulmuş domatesleri yayıyoruz.




Kırmızı etli biberimizi ince ince doğrayıp domateslerin üstüne yerleştiriyoruz. Bir avuç iri iri koparılmış cevizi serpiştiriyoruz.




En üste de mozerella peynirlerini koyuyoruz. Bir kasede zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiberi karıştırıp salatamıza döküyoruz. Afiyet olsun.

29 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ekşi mayalı ekmeğim fırından yeni çıktı, alıp sizin sofraya oturasım var.
    Benim reader hizmetimi google nedense haziranı beklemeden kaldırdı ama okuma listemden okumaya devam ediyorum. Reader iyiydi beğendiğim yazıları seçip kolayca arşivleyebiliyordum.
    Selamlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi buyurun. :)) Evet Reader a alışmıştık. Neyse buna da alışırız herhalde. Teşekkkür ederim.

      Sil
  2. Festigan paylasim ve tum yemek- salata resimleri super..en cok kuru fasulyeye takildim uzun zamandir canim istiyor ama sucuk yok yapmiyorum:) Bu arada sarap akan cesme gordum ama corba akanini simdi senden duydum:)( guzel fikir corbayi sicak akitiyorsa sayet? Bu arada cileklerin beni bile kiskandirdi hala bahcemiz kis gorunumunde cileklerin ancak yapragi var:(..seninkileri recel yaptiginda haber ver ekmegi alip gelecegim:) keyifli hafta sonu olsun..sevgiler.
    (Bu arada bloglovin i bir inceleyim..blogdaki degisiklikler sonrasi alternatifler gerekecek..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru fasülye sade de pişse güzel yemek. Valla ben de ilk defa gördüm çorba akan çeşmeyi. Ama güzel akıl etmiş kim yaptıysa. Ya bütün çilekler 4 adet işte. :)) Tabi reçel oldu da artanını tatlı yaptım. :)) Bloglovin fena değil gibi. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Oooh daha ne olsun salatanızda yok yok İlhan Bey, ellerinize sağlık. Kuru fasulye ilginç bir tarif olmuş gerçekten, denemeye cesaret edemeyeceğim türden :) ama görüntü harika, malzemeler özlenmiş.
    Sevgiler, keyifli bir haftasonu dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru meyveli yemeklere, salatalara alışmaya başladık, fena da olmuyor. Teşekkür ederim, size de güzel hafta sonu olsun.

      Sil
  4. Yine döktürmüşsünüz :) Ellerinize sağlık..Hepsi birbirinden güzel ama ne yalan söyleyeyim aklım balıklarda :) Tazecik oldukları taa buradan belli..
    Afiyetle yiyin inşallah.. Bu arada çileklerin yanında olsaydım gülmezdim direk birisini lüpletirdim :) Harika gözüküyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıklar süperdi. Çileklerin hepsi o kadar işte. Ben kıyıp yiyemiyorum da. :)) Ayşegül teşekkür ederim, iyi, şanslı bir hafta sonu olsun.

      Sil
  5. Sevgili İlhan, bu bloglar ile ilgili değişiklik beni çok korkutuyor. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum tam olarak. Bİraz endişeliyim aslında.

    Çorba çeşmesi süper fikirmiş. Keşke sevdiğimiz her yemeğin bir çeşmesi olsa da gidip gidip yesek. Tam bana göre, tembel işi:))
    Çilekler, mutluluğun resmi olmuş. Kim bilir nasılda keyifle izliyorsundur büyümelerini. Nasıl kıyıp yiyeceksin:))

    Yemeklerin hepsi süper ama orada bana en çok göz kırpan salata oldu. Ben nar ekşisi ile kabul edeceğim:)
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değişiklik kesin. Onun için biraz bu konuyu araştır istersen. Çorba çeşmesi ne ilginç değil mi? :)) ya çileğin hepsi o işte. Kıyamıyorum yemeye doğru. :)) Salata valla nar ekşisiyle süper olur. Gelseydi aklıma koyardım.

      Sil
  6. ellerinize sağlık.ama benim favorim salata oldu.gerçekten harika.mutlu günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurutulmuş domatesi başlarda yadırgıyordum şimdi çok seviyorum. Alışkanlıkla ilgili bir şey herhalde. Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Her şey harika. Kurufasulye, çilekler, istavritler ve salataya diyecek söz yok. Hepsi muhteşem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nasıl bir istavrit bolluğudur? Ne kadar bereketli bir balıktır. Bütün sene tutarlar nesli tükenmez. :)) Sağolun güzel yorumunuz için.

      Sil
  8. Verdiğin adrese hemen giricem İlhan, ağaçlar kitap açtı ne güzel bir şey bu :) keşke öyle bir şey olsa.
    Bende uzun zamandır kurufasulye yemiyomuşum şimdi görünce aklıma geldi :)
    Salata, salata ve salata çok seviyorum ve severek yiyorum. Her tarife açığım ve bu gördüğüm nefis olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap fuarları artık ilginç etkinliklere sahne oluyor. Bugün bende Sarıyer'de bir halk kütüphanesi açılmış oğlum Tunca'nın tavsiyesiyle oraya gittim. Deniz kenarı bir sürü yayınevinin standı var. Ayrı bir yerde yazarlar kitaplarını imzalıyor. Ağaçlar arasında bir çardak yapmışlar orada da yazarlarla oturup konuşuyorsunuz, tartışıyorsunuz. sarıyer Belediye'si su, meyve suyu, çay, kahve ikram ediyor. Neyse bunu yarın kitap bloğumda paylaşacağım. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  9. vallahi tablo gibi kareler İlhan Bey :))

    aklım kıraçalar- salatalar ve sevdiceğim çileklerde kaldı
    ne yalan ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilekleri herkes çok zannediyor. Penceremin içnde küçük bir saksıda sadece 4 adet oldular. :)) Ama zevki bana yetiyor. Balıklar nefisti. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. ben artık sıkılmaya başladım bu değişiklerden ,yahu,kim ,niye böyle saçma ,sapan şeyler icat ediyor ki,bana hiç hoşuma gitmedi bu durum.....
    yemekler ise SÜPEEER,hele o çileklerdeki tazelik,maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğin gibi sıkıcı bir durum alışmıştık ne güzel. Teşekkür ederim güzel yorumuna.

      Sil
  11. heeey yine bir deniz ürünü yazdım şimdi.
    kalamar sufle.
    bu üçüncü deniz ürünü oldu.
    çilekli levrek, enginarlı karides, kalamar sufle.
    bu da ilginizi çeker sanırım.
    deniz ürünleri yemeklerimi devam ettircem.
    :)

    YanıtlaSil
  12. Bütün önerilerine uydum arkadaşım:) Gençlere talimat verdim "hadi bakalım uygulayın" diye:) Onlarda hallettiler sağ olsunlar. Fasulye göz kırpıyor! Sen her fasulye yaptığında, ben imrendiğim için, "Kışa elveda Fasulyesi" pişiriyorum:) Arkadaşım lütfen yaz sıcakları bitene kadar, fasulye yayınlama yoksa ben yine yapacağım:) Kuru domates salatasına gelince... Ba-yıl-dım.:) Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama tıklamamışsın bloglovinden takip et denen yere. Valla benim fasülyeye karşı milli hislerim kabarıyor ve yaz kış yemeden yiyorum. Kuru domatesi artık seviyorum ve kullanıyorum olur olmaz yerde. :)) Teşekkür ederim güzel yorumuna.

      Sil
    2. Neyi eksik yapmışım bir yazıver???:) Ben çok teknik değilim bu blog konusunda:)

      Sil
  13. Benim bloğa girdiğin zaman sağ üstte, "follow this blog with bloglovin" i tıklaman gerek.

    YanıtlaSil
  14. Ay kötü haber İlhan bey ben Teknoloji özürlüyüm buraları ancak öğrendiydim değişiklik beni sarsacak..İİnşallah öğrenebilirim çevremde bilen de yok yandım...

    Roka ve cevizin girdiği salata harika olmuş..
    Ağaçtaki kitap haberini canlı izlemiştim tv lerden. Harika bir fikir..
    Kuru fasulye sucuklu yaparızda bak hiç mantar koymamıştık süper fikir..
    İyi geceler. Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki değişiyor sistem az kaldı.Ben cevizi her yerde kullanıyorum ve çok seviyorum. Mantarı kuru fasülye de bir deneyin çok yakışıyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  15. paylaşım için teşekkürler ilhan bey :)
    geç cevap için kusura bakmayın, derslerden başımı kaldıramaz haldeyim :))
    çilekler tammaiyle harika görünüyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli değil Fatih Kardeşim. Sana derslerinde başarı ve bol şans diliyorum. Çok teşekkür ederim yorumuna.

      Sil