24 Nisan 2013 Çarşamba

KLASİK BİR BAHAR MENÜSÜ

Bu menü bu akşamki yemeğimiz. Nedense bahar gelince sık sık canım domatesli pilav ve cacık ister. Yanına da en yakışan bence taze fasülyedir. Tezgahlarda fasülyeler hem çeşitlendi, hem de bollaştı. Taze sarımsaklar çıktı ortaya. O zaman bu menünün tam sırası bence. Tabii ki tarif falan vermeyeceğim bütün bloggerların, hepsini çok güzel yaptıklarına eminim. Sadece bir fikir olsun diye paylaşıyorum.
Bu arada dün televizyonlarda bir görüntüye çok sinirlendim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutladık biliyorsunuz. Anıtkabir'e Bakan'la beraber gelen öğrencilerin Türk Bayrağı taşımaları yasaklanmış. Halkın müthiş bir protestosu vardı Bakan'a. O öğrencilerin başındaki öğretmenlere de lanet olsun. Bu Cumhuriyet'in korunmasında en büyük güvencemiz öğretmenlerimiz. Ama yukarıda bahsettiğimiz öğretmenler değil.

Neyse sinirim geçmedi ama ben en iyisi geçeyim menümüze. :))







Etli taze fasülye. Yerken yanında taze sarımsak yoksa kuru sarımsak yiyin süper oluyor. Ben fasülyeye çoğu tarifte yok ama kırmızı biber ve sivri biber de koyuyorum onlar da çok yakışıyor.






Domatesli pilav. Burada çok tane tane gözüküyor ama galiba o kadar değil.:)) Biraz sonra yiyeceğim. Domatesin güzelliğine bakar mısınız?






Ve de cacık. Taze sarımsaklı, taze naneli, sızma zeytinyağlı. Şu meşhur menekşelerimi de paylaşayım gidiyorum yemeğe. :))






Bunlar da menekşelerimin son hali. Elinize doğdular sayılırlar her aşamasını biliyorsunuz onun için bilginiz olsun dedim. :)))) Tabii tahtaya vurmanız gerekiyor tam bu noktada. (Ben inanmam ama komşular öyle yapıyor.)

34 yorum:

  1. BENİMDE YAZIN VAZGEÇİLMEZİMDİR TAZE FASULYE
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    BU ARADA MENEKŞELER GAYET İYİ GÖZÜKYOR
    PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya şu anda mideye indirmiş olarak karşınızdayım, söylemesi ayıp çok lezizi olmuştu. Ama şu sarımsak yerken güzel de sonrasında midemi yakıyor. Evet menekşeler güzel gidiyor. Tahtaya vurdun mu? :)))) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Tahtaya vurarak başlıyorum yoruma.:) Bayrak taşımaları yasaklanan öğrencilere gelince... Bu düstur mutlaka önceden öğrencilere bildirilmiş ve ailelerde haberdar edilmiştir... İşte tam bu noktada o öğrencilerin velilerine "yazıklar olsun" diyorum. Değil bakan mıdır? nedir? Onun yanında boy göstermek, aynı karede tesadüfen olmayı bile çocuğum için acizlik addederdim. Bu benim görüşüm. Kimseyi bağlamaz. Tariflere gelince hepsi birbirinden güzel bre arkadaşım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahtaya vurmak nasıl bir inanıştır ya? Ama sen gene de vur. :)))) Bunlar dediğin gibi nasıl velidir, nasıl öğretmendir ya? Senin görüşün tabi ama çok haklısın. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  3. Elinize sağlık.Benim de sevdiğim bir menü,tabii fasulye etsiz ve zeytinyağlı olursa. Domatesli pilavın görüntüsü güzel ama domatesin de suyunu salacağını düşünerek normal ölçüden biraz daha az su koymak gerekiyor herhalde...Bu arada menekşelerinizi güle güle büyütün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de fasülyeyi aslında etsiz yaparım ama derin dondurucuda tarihinden emin olamadığım birkaç paket et vardı onları kullanmak için öyle oldu. Hatta et değil de kıymalı da çok severim. Doğru söylüyorsunuz domatesli pilav yapmak biraz daha zor ayarları bakımından. Çok teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Bahar denince fasulyeyi tek gecenlerdenim ..Domatesli pilav ve cacıkta öyle :) Afiyetlebyemişsinizdir inşallah ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bütün yaz yiyeceğiz fasülyeyi biraz erken oldu galiba ama çok lezzetliydi. :)) Yedim yedim şu sıralar kımıldayamaz vaziyetteyim çok yediğim için. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  5. Demek bakan o yüzden protesto edilmiş... Yazıklar olsun:( biz henüz taze fasulyeye başlamadık, ama cacık her akşam soframızda.... Menekşeleriniz çok güzelmiş dün gittiğimiz semt pazarında defne istedi ona aldık yapraklarını öptü bufün inanılmazdı... Sanırım menekşe sevgisi 7 den 70'e :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evete ya ne kadar da tipsiz biri o Bakan. Bence Bakan yaparken tipine de baksalar insanların. :)) Ne güzel çocukların çiçekleri, hayvanları sevmeleri. Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Taze fasulye yazı zeytinyağlı fasulye ise kışı hatırlatıyor :)Domatesli pilavu cok severim.Yanına da cacık.Ellerinize sağlık.Hepsi çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeytinyağlı fasülye yazın da çok güzel olur. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Eline saglik ilhan bey tursular benden .
    Çiçekler mmmm .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten turşu da iyi olurdu. Sizin dünkü pastanın görüntüsü inanılmaz. Bir süre pc me arka plan yapacaktım olmadı. :( Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Bizler için bu kadar önemli değerleri ne kadar kolay feda edebiliyoruz. O bayrak için bu ülke ne fedakarlıklarda bulundu. Yazık, çok yazık...

    Bu arada menü gerçekten tam yaz menüsü. Çok özlemişiz gerçekten bollaşan sebze meyveyi.
    Pilavın her türünü çok severim ama genellikle bulguru tercih ediyorum. Ama şimdi aklıma domatesli pilav düştü bir kere. Yapmak lazım:)
    Menekşeler için kocaman bir maşallah dedim, artık birşey olmaz. :))
    Çok güzel olmuşlar gerçekten. Mutlu görünüyorlar.

    Mutlu bir hafta dilerim, gerçi haftanın ortasındayız ama:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya ne kin varmış demek ki içlerinde bayrağımıza karşı, cumhuriyetimize karşı. Ama yaklaşıyor sonları. Ben de bulguru tercih ediyorum aslında ama işte birden aşka geldim. :)) Menekşelere sende tahtaya vurdun demek ? :)))) Teşekkür ederim güzel yorumuna.

      Sil
  9. Sinirlenmemek elde mi! Gün geçmiyorki yeni bir saçmalıkla karşılaşmayalım, duymayalım, dilerim dediğiniz gibi yaklaşıyordur sonları. Zira, durum içler acısı...
    Menü harika, müthiş yaz lezzetleri ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden gazete okumak ,tv izlemek gelmiyor. Bir şeyler yapmak gerek ama elden de fazla bir şey gelmiyor. Neyse yemekle falan avutalım kendimizi. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. Bu ne kindir bayragimiza karsi..sanirim bazi kipirdanmalar var yavastan..umarim aydinliga cikmaya az kaldi..
    Fasulye icin bahceye ekilmesini ve taze toplananlari pisirip yemeyi bekliyorum;))(Agustos sonuna kadar bekleyecegim demektir hahah..yok yok hala buzlukta gecen senden olanlar var)..ama ben o sahane pilavi ve cacigi herseye tercih ederim..suanda birde acken..
    ah tahtaya vurdum tak- tak.guzel menekseler ic aciyor.. bende var 8 senedir hala yaprak:( ama bakan yokki..kustu sanirim..bu arada tahtaya vurma olayi buradakilerdede var ..birde omuzdan arkaya tuz atma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya bahçe mevsimi senin orada da geldi. Pilav ve cacık nedense kışın aklıma fazla gelmezde ne alakaysa bahar ve yaz aylarında ararım. Menekşenin o hali sinir ediyor insanı dediğin gibi yaprak olarak duruyor ne ölüyor ne de canlanıyor. Ben de çok bekledim am oldu sonunda. Tuz kötü enerjileri yok eder biliyorum. :)) teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  11. gerçekten çok güzel bir menü olmuş.taze fasulyeyi her öğün olsa yerim.domatesli pilavla harika ikili olmuşlar.ellerinize sağlık.mutlu sağlıklı günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok klasik ama dediğiniz gibi bıkılmadan yenebilen bir menüdür fasülye-pilav-cacık. Size de mutlu, şanslı günler olsun. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. zaten bu öğrenciler kesin *özel* okullardan seçilmişlerdir , başka türlü düşünülemez ,bizim gençlerimiz böyle saygısızlık asla yapmazdı ,malüm kişi de hastaymış ya,törenlere katılamamış ya.....
    Bu yazınızdan sonra:yüreğinizi ferahlatan yemek demek geldi içimden ,ellerinize sağılık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O saygısızlığı yapan Bakan, öğretmenler ve veliler. Öğrencilerin ne suçu var. Evet burnu akıyordu katılamadı törene. Bütün bunlardan sonra yemek terapi gibi geliyor insana. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. Bende bu hafta sonu aynen bu menüyü yaptım İlhan bey. Bencede fasulyeyi bol bol yemenin tam zamanı.. Ellerinize sağlık.

    Veeee

    Menekşeler süperler. Akşam benimkileri bilgisayarımın yanına koyacağım, sizinkileri görüp kıskanıp açsınlar diye.. Deli edecekler 1,4 senedir açmıyorlar:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu sene fasülyeler biraz erken bollaştı galiba. Menekşeler için umudunuzu kaybetmeyin. :)) Ben de uzun süre bekledim. Güneş olmayan ama çok ışıklı yerlere taşıdım gü n içinde evde. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  14. Öncelikle tepkinize son derece katılıyorum. Menünüz harika, güzel yapılmış bir taze fasulye en favori yemeklerimden birisi, pilavınız da harika görünüyor, elinize sağlık, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar ve yaz aylarında bıkmadan sık sık yenebilecek bir menüdür. Çoluk çocuk herkes de sever. Bolken tüketelim o zaman. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  15. Yemek yaparken ülkemizdeki olaylara bigane kalamayız. Ne yazık ki anlamakta zorluk çektiğimiz olaylar oluyor.
    Taze fasulye çeşitlerini pazarlarda, marketlerde görüyorum ama sabırla yaz aylarının gelmesini bekliyorum. Size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olaylara üzülsek de elim
      izden pek bie şey gelmiyor. İsmin başına T.C. koymak falan çözüm değil veya ücretsiz servislerle mahkemelere gidip protesto etmek de. Bunlar zaten bekledikleri ve hatta olmasını istedikleri şeyler. Gaza gelmeden daha somut şeyler gerek. Neyse bunları düşünen ve çözüm bulduğunu zanneden bloglar var. Biz yemek işine dönelim. Haklısın taze fasülye konusunda daha tam mevsimi değil ama o kadar güzeller ki insan dayanamıyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  16. Oyyyy nasıl severim anlatamam ve gece yarısı gezmemek gerekiyor bu blogları..
    Bitirdi beni görüntüler:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gece önce meyve falan yiyip karnımı doyuruyorum sonra geziyorum yemek blogları. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  17. İlhan işten geleli 2 saati geçiyor ve ben hala yemek yemedim. Daha doğrusu canım istemiyor-du :) bir geldim yemek bloglarını dolaşıyorum ve şu an inanılmaz açım :)
    Taze fasulye severim yanında sarımsak hiç denemedim denicem. Cacık Pilav hepsi nefis görünüyor ellerine sağlık.
    Menekşe'ler için maşallah diyorum, çok güzeller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun yemek blogları kesin kilo almada etken. Sen hadi işten gelmişsin karnın aç, ben tokken de blogları gezince canım istiyor. :)))) Taze fasülyeyi sarımsakla yemeyi bir dene. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil