Sordular,
İyi ki Galatasaray'lıyım dedim. :))
Bugün sizinle sevmeyenlerin ve yadırgayanların da çok olacağı bir tarif paylaşıyorum. Artık meyveleri yemeklerde, salatalarda kullanmaya başlamıştık ya bu da onlardan biri. Eğer benim gibi karides sevenlerdenseniz hararetle tavsiye ediyorum. Özellikle bir misafiriniz geleceği zaman çok havalı oluyor. :))
Yukarıdaki fotograf sofraya gelmeye hazır son hali. Güzel görünmüyor mu sizce de? Karides şu sıralar çok bol, her balıkçı tezgahında görebilirsiniz. Aslında pahalı bir ürün olmasına rağmen fiyatıda makul seviyede gidiyor.
Gelelim tarifimize. Yarım demet pazıyı güzelce yıkadıktan sonra saplarını ayrı, yapraklarını ayrı iri iri doğruyoruz , kaynamakta olan suya atıp yaklaşık üç dakika haşlayıp çıkarıyoruz ve içinde buzlu su olan bir kabın içine atıp on dakika bekletiyoruz.
Karideslerimizi içinde bol tuzlu kaynar su olan tencereye atıp yaklaşık beş dakika haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz, biraz soğuyunca kabuklarını soyuyoruz.
Portakalı soyuyoruz, beyaz kısımlarını ayıklayıp atıyoruz, ikiye bölüyoruz. Yarısını küp küp doğruyoruz. Diğer yarısının suyunu sıkıp, bir kase içinde biraz limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiberle iyice karıştırıyoruz.
Pazılarımızı buzlu sudan çıkarıp avucumuzun içinde suyunu sıkıyoruz ve servis tabağının altına yayıyoruz. Üzerine karidesleri, portakalı koyuyoruz. Üzerine sosumuzu gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Bende her 3 ünüde sevdiğim için hiç yadırgamadan yiyebilirim. Ellerinize sağlık lhan bey. Harika bir tarif..Tam misafirlik dediğiniz gibi..
YanıtlaSilNe güzel yeni lezzetlere açıksınız demek ki. O zaman tavsiye ediyorum deneyin. Teşekkür ederim.
Silİlhan bu salata kesinlikle favorilerimden biri olacak. Hiç yemedim ama hayal edebiliyorum lezzetini. Karidese de bayılırım. Onları tencerede haşlamak umarım zor değildir. Koku yaparmı diye merak ediyorum haşlarken.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Denemek istiyorum. Ama işte o haşlama kısmını yapıp yapamayacağımdan emin olamadığım için korkuyorum biraz:))
Bu harika tarif için teşekkür ederim İlhan.
Sevgilerimle...
Haşlaması çok kolay. Deniz suyu olsa ideali o. Amam yoksa da kaynayan tuzlu sua at 5 dakika içinde tamam. Koku yapmaz şöyle kaynama suyuna 1 soyulmuş bütün soğan ve 2 çorba kaşığı sirke koy. Sen başarırsın eminim. :)) Çok teşekkür yorumun için.
SilGörünüşü güzelde bende meyveli salata sevmeyenlerdenim :) Ama mısafir için değişik bir sunum olabilir ..
YanıtlaSilSevmiyorsanız tabi olmaz. Ama bence bir misafirinize yapın ve tadına bakın. Belki fikriniz değişir. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silre re re ra ra ra galatasaray galatasaray CİM BOM BOM! :)
YanıtlaSilben karides temizlemesini sevmiyorum balık temizlemekten daha zor.ama o siyah sırt ipliğini bile çıkaran bir balıkçı bulsam çekinmem her hafta alır yerim:)
Çok kolay halbuki. % dakika haşladıktan sonra ilk önce kafasını koparıp atıyorsun, sonra kabuğunu soyuyorsun. Kabuk boğum boğum zaten kolayca çıkıyor. Eüer jumbo karides değilse ki benimkiler değildi, siyah ipliğin (Bağırsak oluyor kendileri. :)) ) çıkmasına gerek yok. Teşekkür ederim yorumuna.
SilCim bom yorumuna ayrıca teşekkür. :)))))))))))))))))
offfffffff
YanıtlaSiloffffffffff
ya ben fenerliyim:(
ben futboldan anlamam, maç izlemem, ama bunlar niye Alex'i gönderdiler?:(((
salata çok severim ama karideslere acıdım da oofff:(((
:))))
Süper anlıyorsunuz bence. Sırf GS maçları için bile Alex gönderilmeyebilirdi. Her maç atıyordu bize. :(( Paylaşırken aklımdan geçtiniz, sevmeyeceğinizi düşündüm. Saolun yorumunuz için.
SilPortakalı ben sebzede seviyorum,İlhan bey. Karideste denemedim, ilk fırsatta yapmalıyım.Bu arada Gs olarak sizi de kutluyorum.
YanıtlaSilKutlamanız için saolun. Biraz Fenerli havası sezdim sizde. :)) Bence deneyin artık meyvelere alışsak yemeklerde, salatalarda. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilSoran olmasa da Galatasaray'lıyım...ama, fanatik değil:))
YanıtlaSilSalata çok iştah açıcı. Afiyet olsun.
Ben sormuş olayım o zaman. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilPortakala pazıya evet de ben o karidesi sevmeyenlerdenim...Yine de güzel bir buluşma ellerinize sağlık...
YanıtlaSilKaridesi sevmeyenlere saygı duyuyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silyaşasın milli takım ,yaşasın bütün takımlar ...ellerinize sağılık İlhan bey,karidesi sevemedim(aslında ne kadar sevmediğim yemekler çıkıyor ortaya ).
YanıtlaSilMilli takım yaşasın tabi. :)) Mazes evet biraz seçicilik var sende. Karides risklidir zaten, herkes sevmiyor.
Silyadırgamasam da karides sevmeyenlerdenim.
YanıtlaSilama sevenler için değişik bir alternatif olmuş
ellerinize sağlık
Sevmeyen bayağı var. Ben de çiğ bile yiyorum, en sevdiğin 5 şey deseler kesinlikle içinde karides olur. Saolun yorumunuz için.
Silİlhan bey ellerinişze sağlık.
YanıtlaSilBende yiyemiyenlerdenim sizde mi diyeceksiniz ama öyle:)
Ne çok sevmeyen varmış. :)) Buna şaşırdıklarımdan biri de sizsiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilMerhaba,
YanıtlaSilellerinize sağlık.Maalesef balık dışında hiç bir deniz ürünüyle muhabbetim yok. Hayranım denizden babam çıksa da yerim diyenlere ama yapamıyorum.Sevenler için güzel bir tarif olmuştur. Emeğinize sağlık.
Esen kalın.
Balık yediğinize göre bence karideside sevmeniz gerek. Ben o denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim. Tarak, istiridye, midye, karides limon sıkıp çiğ yiyebildiklerim. :))) Sabah sabah ne iğrenç bu adam dediğinizi duyar gibiyim. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilBencede cok guzel gozukuyor..son zamanlarda bende portakal ananas suyunu cok fazla kullanmaya basladim..nerdeyse tum salata ve yemeklerde..birazda beyaz sarap ilavesi ile -daha cok yemekte-:) nefis bir salata ama ben karides yiyemem ama olsun..yinede cok guzel:)) sevgiler Galatasarayli Bey:))
YanıtlaSilGene bir fenerbahçeli sitemi seziliyor. :)) Ben de meyveyle beraber şarap sirkesi kullanıyorum. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilne zamandır karides yapmak istiyordum çok güzel bir tarif teşekkürler...
YanıtlaSilYaşasın sevenler çoğalıyor. :)) Yapın bence de siz de yeni lezzetlere açıksınız. Teşekkür ederim.
SilSİZ YAPTIĞINIZ İÇİN LEZZETLİDİR MUHAKKAK AMA BENDE KARİDES YEMEYENLEERDENİM
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
BU ARADA YAPARMISINIZ BİLMEM AMA MİMLEDİM SİZİ :)
HAIRLI AKŞAMLAR
Tabi ki yaparım ama yeni mimlenmiştim ya. :)) Teşekkür ederim.
Sildedemden miras Galatasaraylılık :)Kocam çok uğraştı dönerim belki diye ama ne mümkün..
YanıtlaSilBenim kızım o karidesleri çiğ bile yiyebilir sanırım bayılıyor,ama ben hiç evde pişirmedim.Elinize sağlık İlhan bey ,gerçekten havalı bir tarif..
Doğru yolu bulmuşken dönülür mü ya? :))
SilBen de çiğ yiyebilirim. Çok basit kızınız seviyorsa yapın evde bence . Şu sıralar çok bol.
Nefis severim bende ellerinize sağlık İlhan bey..
YanıtlaSilTabi her gün yenecek bir şey değil, kırk yılın başı olur ve de güzel olur bence. Teşekkür ederim.
SilNefis görünüyor. Karidesi ancak salatalarda ve kızartma türü olarak yiyebiliyorum zaten :) Pazıyla ve portakalla harika bir salata olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKaridesi seviyorsan mutlaka denemelisin. Teşekkür ederim.
SilPazının girdiği her yemeği severim. EE yemekte karides olursa. Görüntü de muhteşem
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Ben çok seviyorum bu salatayı, ama sevmeyenlere de saygı göstermek gerek. Teşekkür ederim.
SilDeğişik bir salata gerçekden. Bloğunuzu netde blokları dolaşırken gördüm. Bir bey yemek bloğumu var dedim merakla tıkladım. Özellikle deniz ürünlerinde çok eksiğim var. sizden tamamlıyacağa benziyorum. Saygılar. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNursevin hanım hoş geldiniz. Çok teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilKaridesin her türlüsünü severim .Neredeyse çiğ bile yiyesim gelir gördüğüm de, bu da çok güzel olmuş ellerinize sağlık afiyetle sevgi ile kalın.
YanıtlaSilBen de çiğ bile yerim bazen eve alınca yiyorum da bazen. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
Sil