1 Temmuz 2012 Pazar

Mısırlı Tavuk Çorbası ( Hint Mutfağı )

Çocukların bir babalar gününde aldıkları " 1000 Recipes For Every Cook" adlı 1020 sayfalık kitapta yaptıklarım arasında en beğenilen tarifti. Hint mutfağı diyor ama malzemeler bize ters değil, hatta içindeki mısırlar, mısır unu falan Karadeniz mutfağını anımsatıyor.









Fotografta büyük çıkmışlar ama aslında  küçük mısır koçanları bunlar. Konserve olarak bütün büyük marketlerde bulunuyor. Ama dikkat etmek lazım çünkü bazı tane mısır konservelerinin üzerinde de koçan resmi var. :))


Malzemeler:


1 adet tavuk göğüs
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
3 adet küçük doğranmış taze soğan
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış tane mısır
1 litre tavuk suyu ( ben tablet kullandım)
6-7 adet küçük mısır koçanı ( Konserve olarak satılıyor. )
2 çorba kaşığı sirke
2 yemek kaşığı salça
3/4 su bardağı mısır unu
2 adet domates
Karabiber
Tuz
Maydanoz













Tarif:


Tavuk göğüsü uzunlamasına jülyen doğruyoruz ve ayçiçek yağında hafif penbeleşinceye kadar kavuruyoruz. Gene jülyen doğradığımız kırmızı biberi, küçük doğradığımız taze soğanı, piyazlık doğradığımız kuru soğan, ikiye böldüğümüz sarımsağı da ekleyerek iki dakika daha karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Tane mısırı ve tavuk suyunu ilave ederek kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra mısır koçanlarını, sirkeyi, sıcak suda erittiğimiz salçayı , dilimler halinde kestiğimiz domatesleri ve tuzu katarak beş dakika karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.










Soğuk suyun içinde erittiğimiz mısır ununu kaynamakta olan çorbamıza döküyoruz ve karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.











Tuzunu, karabiberini ayarlıyoruz, ince ince doğradığımız maydanozu da çorbaya katarak iyice karıştırıyoruz ve kaselere koyarak sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

13 yorum:

  1. Mmmmmm. Harika olmuş. Ellerinize sağlık. Tarifi aldım. Mutlaka yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hem güzel oluyor, hem de hafif oluyor.

      Sil
  2. Malzemeler gerçekten de bizim mutfağımıza yabancı değil.En kısa zaman da deniycem.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok değişik oluyor. Mısır unu da normal un gibi yoğunluk yapmıyor. Deneyin bence de. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. İlhan Bey, çocuklarınız ne güzel bir hediye almışlar. Düşüncelerinden dolayı onları çok sevdim.
    Ellerinize sağlık. Hint mutfağından lezzetli bir çorba olmuş.
    Tam da Ramazan sofralarına uyacak bir çorba bence. Hem hafif, hem sebzeli, hem de etli.
    Tarifi izninizle alıyorum ve en kısa zamanda uyguluyorum teşekkürler.
    Sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Benim merakımı bildiklerinden hep hediyeler yemekle ilgili oluyor. Dün de küçük oğlum Fransa'dan geldi. Hediye olarak küçük rengarenk yoğurt mayalama kapları ve yoğurt tarif kitabı getirmiş. Çok heveslendim, bugün deneyeceğim meyveli yoğurt yapmayı. Başarabilirsem blogda paylaşacağım. Tarifi almanız ve uygulamak istemeniz beni çok memnun eder.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Çorbanız nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. cok degisik olmus,guzel midir ?yorum yapamiyacagim.farkli lezzetlere uzagim.ama ellerinize saglik.size.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir deneyin. Farklı bir lezzet olmaığını göreceksiniz ve seveceğinizi tahmin ediyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  7. bu çorbayı sevdim,bir gün yaparım,malzemeden belli lezzeti ,ellerinize sağılık ve güle ,güle kullanın hediyenizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin mutklaka seveceğinizi düşünüyorum, bloğunuzdaki paylaşımlardan bunu görebiliyorum. Sağolun yorumunuz için.

      Sil