Tarif nurlumutfakta.blogspot.com dan Nurşen hanımdan. Onunki kadar başarılı görünmediğinin farkındayım ama tatlı konusunda acemi biri olarak kendimi başarılı buldum açıkcası. Ayrıca tadı da mükemmeldi. Nurşen hanıma teşekkür ediyorum, bana bu tarifi yayınlama izni verdiği için. Biraz ortası az pişmiş, on dakika daha fırında kalması gerekiyormuş. Olsun biz de kenarlarını yedik. :)
Malzemeler:
4 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
5 çay bardağı un
2 paket vanilya
1 adet limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Şurubu:
3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yumurtaları şekerle iyice çırpıyoruz. Sonra sırayla vanilya, yoğurt, irmik, un, karbonat, kabartma tozu ve limon rendesini koyarak tekrar çok iyi çırpıyoruz. Fırına sığacak bir borcamı yağlayarak karışımı içine döküyoruz. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayarak yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
Şurubu tatlıyı yapmadan hazırlayarak soğutalım. Suyla şekeri kaynatalım, göz göz olunca limon suyunu ekleyelim, beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğutalım.
Tatlımız pişince fırından çıkaralım ve üzerine bir bardak soğuk su dökelim. Daha sonra üzerine şurubu gezdirerek dökelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
ellerinize sağlık benimde annem çok güzel yapar
YanıtlaSilbir tarif yapıla bozula tecrübe edilir doğru yoldasınız ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık..eminim çok güzel olmuştur..sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilSevgiler..
Yorumlarınıza ve iyi dileklerinize çok teşekkür ediyorum.
YanıtlaSilNurşen hanım tekrar teşekkür ediyorum yayın izniniz için.
YanıtlaSilonemli olan tadi.siz begendiyseniz gorunusun onemi yok.ellerinize saglik.
YanıtlaSilThis dish seems delicious. :) It's sweet, right?
YanıtlaSilThank you for following my blog!
Benim cok cok eski cok güvendigim bir tarifim var,size tavsiye ederim. Karbonat yok icinde. Ölcüleri tam hatirlayamadim simdi. Ama soguk su dökmek gerekli mi tatliya sasirdim. Ben firindan cikarinca kizginligi gecsin diye dört bes dakika bekliyorum, öyle serbeti üzerine gezdiriyorum. Ortasinin yumusakligi acaba soguk sudan olabilir mi diye düsündüm. Ama siz begendiyseniz sorun yok. Cok güzel blogunuz. Ben de ziyaretiniz icin tesekkür ederim.
YanıtlaSil