17 Mayıs 2012 Perşembe

Ispanaklı, Püreli Et Yemeği



Bu tarif Lale'den. Daha doğrusu onlarda bir akşam yapmıştı, çok hoşumuza gitti. İlk fırsatta da ben pişirdim. Hem protein, hem sebze, hem karbonhidrat hepsi birarada. Bir tek bunu yesek bütün gün idare eder. Tabi biz öyle bir şey yapmadık. :)  Denemedim ama et yerine, tavukla da güzel olur bence. Balıkla da olur mu acaba? Yok yok abartmayalım.


Malzemeler:


1/2 kilo dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
250 gram ıspanak
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri







Tarif:

Tavaya zeytinyağını, küçük doğranmış soğanı ve etleri koyup devamlı karıştırarak kavuruyoruz. 1 bardak sıcak su koyarak tavanın kapağını kapatıyoruz ve etler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Gerekirse su ilave ediyoruz. İkiye böldüğümüz sarımsakları ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Biber salçasını ve domatesleri de ekleyerek domatesler suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Tekrar sıcak su koyarak biraz daha pişiriyoruz ve etleri fırına sığacak bir borcama alıyoruz.
Ispanakları ayıklayıp iyice yıkadıktan ve süzdükten sonra irice doğruyoruz ve diri kalacak şekilde biraz haşlıyoruz. Kevgirle çıkarıp etlerin üzerine yayıyoruz.








Tencereye tereyeğını koyup eritiyoruz ve haşlayıp püre haline getirdiğimiz patatesleri tavaya alıyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra sütü azar azar yedirerek ve karıştırarak patateslere ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz ve püremizi et ve ıspanaklerın üzerine yayıyoruz. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.

1 yorum:

  1. Ellerinize saglik.. Yeni bi yemek ogrendim yasasin:)

    YanıtlaSil