10 Mayıs 2012 Perşembe
İç Pilav ( Tavuk Ciğerli )
Pilavın en sevdiğim şekli.Bol baharatlı, tavuk ciğerli, dereotlu ve hatta bol zeytinyağlı bir iç pilavın tadına doyum olmuyor. Aslında ben pişirdiğim zaman yağını ve baharatlarını aşağıda verdiğim miktarlardan daha fazla kullanıyorum. Diet mi ne oldu? diye sorduğunuzu tahmin ediyorum. Geçen akşam yemeğe misafir vardı, tabi bu fırsatı kaçırmadım ve yememem gereken ne varsa yedim. :) Tabi bu pilavda bunlardan biri. Bugün tartılmam gerekiyordu ama hala cesaret edemiyorum.
Malzemeler:
2 bardak baldo pirinç
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 paket dolma fıstığı
1 paket kuş üzümü
300 gram tavuk ciğeri
1 adet sivribiber
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak sıcak su
Tarif:
Tavuk ciğerlerini temizleyelim ve kanı tamamen bitene kadar yıkayalım. İstediğimiz boyutta doğrayalım. Tencereye zeytinyağını, küçük doğranmış soğanı, sivribiberi, dolma fıstığını ve tavuk ciğerlerini koyarak, ciğerler iyice pişene kadar devamlı karıştırarak kavuralım.. Daha sonra ılık suda 1/2 saat bekletip, yıkayıp süzdüğümüz pirinci tencereye alılım ve karıştırarak kavurmaya devam edelim. 3 bardak sıcak suyu, tuzu, kuş üzümünü, yenibaharı, tarçını, karabiberi, şekeri de ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım ve önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pilavımızı pişirelim. Üzeri göz göz olunca pişmiş demektir. Üzerine dereotunu doğrayıp ateşi kapatalım ve 1/2 saat demlenmeye bırakalım. Daha sonra pilavı tahta kaşıkla iyice karıştırıp servis yapalım.. Sıcak, ılık ve soğuk olarak da yenebilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bende severim bu pilavı ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.bu arada masadaki salatamı sormuşsunuz mayonezli kabak salatasıdır o.
YanıtlaSilsevgilerimle
mutlu haftasonları
Teşekkür ederim. ayonezli kabak salatası da ilginç.
YanıtlaSilBu aralar ben de diyetteyim,dostlarla beraber yiyelen lezzetler kilo aldirmazmis;iciniz rahat olsun
YanıtlaSilElinie saglik, eminim guzeldir..Hic yemedim ic pilav ve ciger:-))cigersiz olani belki deneyebilirim..
YanıtlaSil