14 Şubat 2009 Cumartesi

Düdüklü Tencerede Pişirme Süreleri

Bu bilgileri özellikle Tunca için yazıyorum. Gerek telefonda gerekse blog yorumlarında israrla ve detaylı bilgi istiyordu uzun süredir. Umarım faydalı olur. Tabi burada en önemli şey düdüklü tencerenin güvenilir bir marka olması, hatırlatmak isterim.

Malzemeler ve pişirme dakikaları:

Kuru fasulye (Islatılmamış) 30 - 40
Nohut (Islatılmamış) 30 - 45
Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20
Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 20
Buğday (Salata için) 10
Buğday (Çorba için) 20
Pirinç 6 - 8
Tavuk (Bütün) 15
Tavuk (Parçalanmış ) 10
Hindi (Parçalanmış) 30
Dana Biftek 10
Dana haşlama (Bütün) 30
Tas Kebabı 10
Dana Dil 45 - 50
Patates Kabuklu 10
Patates Soyulmuş 5
Enginar 8
Kereviz Bütün) 15
Kereviz (Doğranmış) 6
Bezelye 5
Havuç 10
Karnabahar 5
Pancar 15
Yaprak Sarma 10
Sebze Çorbası 8
Balık(Beyaz etli) 3
Balık (Siyah etli) 7

4 yorum:

  1. Pek iyi!!!
    Bizde faydanalım bu kaynaktan :)
    Düdüklü tencere buhar çıkardı -ki bu 10-15 dakikayı buluyor (sanırım içindeki suya bağlı olarak) Buharın ardından düdüğü kapadık kısık ateşe aldık sonra 6-7 dakikaya varmadan gene buhar çıkıyor patlayacak diye korkular LOST vari bir şekilde tüm benliğimi sarıyor...
    Ne yapmalı 40 dakika pişirmek!!!

    YanıtlaSil
  2. Gerçi son sistam düdüklü tencerelerde bu sorun yaşanmıyor ama haklısınız.Düdüğü indirip ocağın altını kıstıktan sonra, pişirme süresi uzun olan yemeklerde ara sıra düdüğü kontrol etmek gerekiyor.Düdükten hiç buhar çıkmıyorsa tıkanmış demektir, hafif düdüğe bastırarak buhar çıkmasını sağlayın.

    YanıtlaSil
  3. Ben asagi yukari tum yemeklerimi dudukluyle yapıyorum. Korkucak bisi yok da, Ilhan abi, bu sureler biraz kisa degil mi??? Ben genelde bunun 2 kati surelerde pisiriyorum. Belki de 2000 model diye belki ben pismis seviyorum yemeklerimi... Ama guzel bir bilgi seti, tesekkurler.

    YanıtlaSil
  4. Haklısın. Süreler düdüklüye göre değişiyor. Örneğin Cahide'de Tefal'in var, benim yazdığım sürelerden de kısa zamanda pişiriyor. Yorumun için teşekkür.

    YanıtlaSil