27 Aralık 2008 Cumartesi




Somon, adını son yıllarda duyup tanıdığımız bir balık türü. Büyük marketlerde yukarıdaki gibi temizlenmiş, hatta dilimlenmiş şekliyle de bulabiliyorsunuz. Birçok yapılış şekli var. Birçok soslarla beraber buğulama gibi, tavada, ızgarada pişirebiliyorsunuz. Tavada yaparsanız mutlaka çok kısık ateşte ve tavanın kapağı kapalı olarak pişirmeniz gerekiyor. Bence en iyi yöntam ızgara. Biz de öyle yaptık.





Malzemeler:

Dilimlenmiş 2 parça somon balığı
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı hardal
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Limon suyu

Yıkadığımız balıkları, ezilmiş sarımsak, hardal, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı karışımı ile marine edelim ve bir saat dinlendirelim. Bir saat sonra, ızgaraya yerleştirelim, bir tarafı kızarınca çevirelim ve öbür tarafını da pişirelim.

Servis tabağına aldıktan sonra, roka, limon ve soğan eşliğinde afiyetle yiyelim.

3 yorum:

  1. ben anlamadım şimdi, bu siteye her gün yeni fotoğraflar ekleniyor, belli ki babam çekmiş.

    O zaman her gün bu yemekler yapılıp yeniyor mu?

    Maşallah.

    YanıtlaSil
  2. Ha valla.Yapıp yapıp yiyip dururuz.

    YanıtlaSil
  3. Maşşallah maşşallah, sanırsam bu durumda biz de Ortakente taşınmak zorunda kalacğız:))) Ayrıca somona kapari bir yakışır bi yakışır ki...

    YanıtlaSil