20 Aralık 2008 Cumartesi

Şampiyon Dolması

Yukarıdaki biberleri bugün Bodrum pazarından aldım. Aynı tezgahtan alışveriş yapan teyze ' Oğlum gösterişe bakma bunlar lezzetsiz olur' dediyse de ' Renkleri yeter ' dedim ve aldım. Hatta akşam da pişirdim ve de yedik. Çok da lezzetli olmuştu. Zaten bu renklerin girdiği kötü birşey var mı bu alemde? :)
Malzemeler:
1.5 kilo büyük boy renkli biber
4 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet rendelenmiş domates
3 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığıkarabiber
1/2 limonun suyu
1 bardak zeytinyağı
Tuz
Tarif:
Dolmalık biberleri yıkayalım, kapağını kesip içlerini temizleyelim. Bir tavaya zeytinyağını koyalım, küçük doğranmış soğanları kavuralım,pirinci ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Yaklaşık üç dakika sonra domatesi katalım, kısa süre sonra da baharatları ve limon suyunu koyarak karıştıralım ve ocaktan alalım. Bu harcı, biberlerin içlerine dolduralım ve biberlerin kapaklarını kapatalım. Derin kenarlı bir tencereye kapak kısımları üste gelecek şekilde dizelim. 1.5 bardak sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan almadan önce üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirelim.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine limon sıkıp afiyetle yiyelim.

1 yorum: