16 Şubat 2009 Pazartesi
Fırında Tavuk
Malzemeler:
2 tavuk but
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı yoğurt
Kekik
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Havuç püresi
Havuç Püresi:
İki büyük havucu kazıyıp yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlayalım, süzüp robotta püre haline getirelim. Derin bir kasaye 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 limon suyu, 2 diş sarımsak, tuz ve 1 su bardağı yoğurt koyarak iyice karıştıralım. Havucu da ilave ederek tekrar karıştıralım.
Tarif:
Derin bir kaseye soya sosu, salça, kekik, yoğurt, tuz, yağ ve karabiber koyarak karıştıralım ve tavuk butlarını bu sosa bulayalım. Üzerini kapatarak bir saat bekletelim.
Soğanı ay şeklinde doğrayalım, az yağda kavuralım, bir dakika sonra küçük doğranmış sarımsakları ilave edelim ve ocağı kapatalım. Elma dilim kestiğimiz patatesleri soğanlara iyice bulayalım. Tavukları borcama alalım, üzerine bu soğanlı patatesi dökelim. Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında tavukların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Servis tabağına aldıktan sonra maydanozle süsleyelim ve havuç püresi eşliğinde yiyelim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder