tag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post8191447124007300119..comments2024-03-16T21:57:29.114+03:00Comments on Festigan: RİSOTTO -- SEBZELİ, KARİDESLİilhanhttp://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-78026523383702458422013-12-23T20:10:20.784+02:002013-12-23T20:10:20.784+02:00Tabii ki sade de olur. Ama o zaman üzerine mutlaka...Tabii ki sade de olur. Ama o zaman üzerine mutlaka permesan konuyor. Malzemelere yazık olmaz bence çok seveceğinizi umuyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-52687959544447677432013-12-23T20:08:44.675+02:002013-12-23T20:08:44.675+02:00Zaten tutturulmayacak, lapa kalacak. :)) Kolay da ...Zaten tutturulmayacak, lapa kalacak. :)) Kolay da uzun sürüyor yapması. Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-73997259627032710642013-12-23T00:10:33.193+02:002013-12-23T00:10:33.193+02:00Risotto'yu hiç denemedim İlhan bey epey zengin...Risotto'yu hiç denemedim İlhan bey epey zengin görünüyor sebze ve karidesli tarifiniz, meraklandım şimdi. Peki sade yapsak yani sadece soğan ve tereyağı ile lezzetli olurmu dersiniz?! diğer malzemelere yazık olmasın zira :)) ilk denememde. Lezzet Senfonisihttps://www.blogger.com/profile/01361396461705029310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-64220714889780900172013-12-22T18:16:10.103+02:002013-12-22T18:16:10.103+02:00Risotto yapmayı bir kere denemiş ama başarılı olam...Risotto yapmayı bir kere denemiş ama başarılı olamamıştım, tutturması pek kolay değil sanırım ama sizin tarifinizle denemek lazım bir kere de, elinize sağlık:)Erenhttps://www.blogger.com/profile/04410018585236514503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-197100962893335372013-12-19T23:27:50.230+02:002013-12-19T23:27:50.230+02:00Paça hiç uymaz bana ama risootto İlhan çok güzel y...Paça hiç uymaz bana ama risootto İlhan çok güzel yaptığı halde bende İtalyanlar pilavı beceremeyip yenilir yutulur hale getirmek için içine bir sürü fuzuli şey kattıkları bildiğimiz lapa....<br />Gene de karidesli risotto tabii ki lapa üstü bir yemekti...güldenhttps://www.blogger.com/profile/09463850718263162329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-83052956261585942692013-12-19T16:34:14.075+02:002013-12-19T16:34:14.075+02:00Güzel oluyor gerçekten. Teşekkür ederim.Güzel oluyor gerçekten. Teşekkür ederim.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-45989879468279376192013-12-19T10:28:02.560+02:002013-12-19T10:28:02.560+02:00Harika bir lezzet olmalı, denenmeli gerçekten, eli...Harika bir lezzet olmalı, denenmeli gerçekten, elinize sağlık.gooogoookhttps://www.blogger.com/profile/08849991370246093501noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-91170609566664317752013-12-19T00:08:22.058+02:002013-12-19T00:08:22.058+02:00Teşekkür ederim. :))Teşekkür ederim. :))ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-24818987642063480612013-12-19T00:06:51.817+02:002013-12-19T00:06:51.817+02:00Ben de uzun süre o görünüşü yüzünden yiyememiştim ...Ben de uzun süre o görünüşü yüzünden yiyememiştim zaten. Lapa gibi, bulamaç gibi görüntü kötü geliyordu bana. Ama şimdi lezzetli olduğunu düşünüyorum. Bence de balık hepsinden güzel. :)) Teşekkür ederim.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-57010578843282020552013-12-19T00:04:30.410+02:002013-12-19T00:04:30.410+02:00Bu kadar seveni olduğunu düşünmemiştim. Teşekkür y...Bu kadar seveni olduğunu düşünmemiştim. Teşekkür yorum için.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-63296996785819020412013-12-19T00:02:57.563+02:002013-12-19T00:02:57.563+02:00Pilavı güzel yapamayınca risootto yapmıştım zaten ...Pilavı güzel yapamayınca risootto yapmıştım zaten diyorlarmış. :)) Yapımı kolay da biraz uzun sürüyor. Paçadan sonra değil mi? Ben gene paçayı tercih ederim. :)) Teşekkür ederim yorumuna.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-23761207124202388922013-12-18T11:05:48.819+02:002013-12-18T11:05:48.819+02:00Harika yemekler yapıyorsunuz :)) Ellerinize sağlık...Harika yemekler yapıyorsunuz :)) Ellerinize sağlıkİstanbul Kazan Ben Kepçehttps://www.blogger.com/profile/03682997030726707595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-14575000293233554212013-12-17T21:19:35.829+02:002013-12-17T21:19:35.829+02:00Keşkeğin görünüşü beni üzüyor ağzı yüzü dağılmış, ...Keşkeğin görünüşü beni üzüyor ağzı yüzü dağılmış, koca dayağı yemiş kakılmış gibi:))) Eee anlaşılan risotto ile de kaynaşamayacağım.. Ben en iyisi balık tariflerine doğru bir yol alayım..<br /><br />Haa bu arada Kamyonet için teşekküğrler. Yağmur yağmasada gök gürültüsü mutlu etti beni:))))VuslaThttps://www.blogger.com/profile/04241336990422508362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-89356121838399916982013-12-17T21:11:35.562+02:002013-12-17T21:11:35.562+02:00Hem keşkeği hem Risotto'yu çok severim. Karide...Hem keşkeği hem Risotto'yu çok severim. Karidesli risotto nefis oluyor. Ellerinize sağlık...pembe kekikhttps://www.blogger.com/profile/13895110437325497676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-74360564882381911682013-12-17T18:38:56.867+02:002013-12-17T18:38:56.867+02:00Bayılırım risottaya. Evde yapmak yerine dışarıda y...Bayılırım risottaya. Evde yapmak yerine dışarıda yemeyi tercih ediyorum zira pilavı bile güzel yapamıyorum. Kaldı ki risottaya hiç bulaşmasam daha iyi olur :))<br />Ellerine sağlık İlhan. Gülten hanıma yaptığın son yemekten sonra bu iyi geldi :)))<br />Sevgiler ve selamlar....Heyyfihttps://www.blogger.com/profile/00475109870861120678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-41897817045557983892013-12-17T13:39:23.311+02:002013-12-17T13:39:23.311+02:00Bu keşkek bölgelerarası savaş çıkartabilir. :)))) ...Bu keşkek bölgelerarası savaş çıkartabilir. :)))) Ege'dekilerde başka yerde yapılanı kabul etmezler. Ama pilav lapa olunca risotto yaptım demek süper fikir. Risotto pek de öyle kolay bir şey değil aslında birçok incelikleri var. Karidesin yakıştığını zaten biliyordum da brokoli de yakıştı. Teşekkür ederim yorumuna.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-13665751274269392013-12-17T13:36:01.285+02:002013-12-17T13:36:01.285+02:00Keşkek seviyorsanız risotto tam size göre. Keşkek ...Keşkek seviyorsanız risotto tam size göre. Keşkek yapmayı bilmiyorum ne yazık ki ama çok zahmetli olduğunu biliyorum. Bodrum'da birkaç hanım beraber toplanıp yaparlardı. Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-10117277725160199902013-12-17T13:33:16.254+02:002013-12-17T13:33:16.254+02:00Şarabın dibi bizde de çıkıyordu da şişe kırıldı. :...Şarabın dibi bizde de çıkıyordu da şişe kırıldı. :(( Şarap konusunda o soruları cevaplayacak kadar bilgim olsa buralarda paylaşır hava atardım. Ama kaliteli bir şarap değildi galiba. 1/2 bardak suyu çekiyor, tekra, çekiyor, tekrar su koyuyoruz. Yani bildiğimiz suluca lapa olacak. Evet ben pek şahit olamasam da pirincin şeffaflaşması diye bir şehir efsanesi var. Soğanın pembeleşinceye kadar kavrulması gibi. Teşekkürler yoruma.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-87917212705039177942013-12-17T13:27:09.874+02:002013-12-17T13:27:09.874+02:00Rica ederim cahillik olur mu? Biz de yeni yeni öğr...Rica ederim cahillik olur mu? Biz de yeni yeni öğreniyoruz. Dikkatiniz ve uyarınız için teşekkür ediyorum. Hellim yazmışım yanlışlıkla, permesan olacak. Sağolun yorumunuz için.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-19319003595920540672013-12-17T09:54:09.407+02:002013-12-17T09:54:09.407+02:00Ben de keşkeki çok severim ama sadece Tosya'da...Ben de keşkeki çok severim ama sadece Tosya'da yapılanı :) <br />Ablamla aramızda risotto hakkında bir espri vardır. Pilavımız lapa olunca hiç çaktırmaz risotto yaptık deriz :)) Gerçek risottonun böyle incelikleri olduğunu bilmiyordum. Çok leziz görünüyor. Brokoli ve karides yakışmış olmalı. Ellerinize sağlık. Denizhttps://www.blogger.com/profile/10125030215709668882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-48970270556986743582013-12-17T09:29:20.693+02:002013-12-17T09:29:20.693+02:00Çok iştah açıcı gözüküyor, ellerinize sağlık.Bu ar...Çok iştah açıcı gözüküyor, ellerinize sağlık.Bu arada keşkek de çok severim :) Bir gün keşkek tarifi de bekliyoruz :)Gamze Esra Ersözhttps://www.blogger.com/profile/13674395849487536029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-90117067410420838752013-12-17T06:08:25.720+02:002013-12-17T06:08:25.720+02:00Yarin( pirinci gidip almazmiyim aksamina da risott...Yarin( pirinci gidip almazmiyim aksamina da risotta hazirlamazmiyim:))) benim elimde her pirinc lapa oldugundan bunu kesin yaparim..isin icine sarapta girince..tek korkum ben hazirliklara baslamadan sarabin dibi cikarsa diye:)) bu arada kullandigin sarap ne idi?? yani chardonnay, pinot Grigio, dry white,ozelligi varmiydi??eline saglik..sanirim dietle falan isimiz kalmadi?:) afiyetler olsun..(Keskek ide arastiracagim.birde 1/2 bardak sarap ve 1/2 bardak su demissin ama su sanirim fazla ilave edilebiliyor yazdigina gore?? pirinc seffaflasana kadar?.)Dostbahcesindenlezzetlerhttps://www.blogger.com/profile/05658836294145718279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-51258155779331464032013-12-17T00:57:37.108+02:002013-12-17T00:57:37.108+02:00Tadına baktığım ama pişirmeye cesaret edemiyeceği...Tadına baktığım ama pişirmeye cesaret edemiyeceğim bir yemek.Bu konuda cahilliğime verin.Hellim sizin tercihiniz mi?Ellerinize sağlık.mavibeyazyemeklerhttps://www.blogger.com/profile/10113317297468886756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-28342895674610083482013-12-16T23:57:54.074+02:002013-12-16T23:57:54.074+02:00Bakın belki de keşkek Risottodan daha değerli ama ...Bakın belki de keşkek Risottodan daha değerli ama yeterli tanıtım yapılmadığı için bilinmiyor. Evet güzel olmuştu ama çok da iddialı olamıyorum bu konuda. :)))) Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-28673769812145929182013-12-16T23:51:01.904+02:002013-12-16T23:51:01.904+02:00Keşkek denince hemen 7 kocalı Hürmüz'ün kocası...Keşkek denince hemen 7 kocalı Hürmüz'ün kocası Hüsmen gelir aklıma, nedense. Belki de o oyun haricinde hayatıma hiç girmemiş olmasıdır. Ne gördüm, ne tattım. Ama Risotto'nuz çok güzel görünüyor. Herhalde bir İtalyan da ancak, bu kadar güzel pişirirdi. Ellerinize sağlık :)RABİA SERTELİhttps://www.blogger.com/profile/03593510698956480834noreply@blogger.com