tag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post763537161952489785..comments2024-03-16T21:57:29.114+03:00Comments on Festigan: SEBZELİ TAVUK ( ESKİ İSTANBUL RUM MUTFAĞI )ilhanhttp://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comBlogger50125tag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-50348169948557695012012-11-24T22:55:53.300+02:002012-11-24T22:55:53.300+02:00Evet heyecanlı günlerdi, çokgüzel geçti. Saol güze...Evet heyecanlı günlerdi, çokgüzel geçti. Saol güzel düşüncelerin için.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-88083400027793110412012-11-24T18:02:13.684+02:002012-11-24T18:02:13.684+02:00Aaaaa ne kadar guzel bir haber..kayinpeder olacak...Aaaaa ne kadar guzel bir haber..kayinpeder olacaksin huh:)))) Simdiden tebrikler ve hersey gonullerince olsun diyorum..Ne kadar guzel ve heyecanli ve mutlu isler bunlar...Bosuna heyecanlanip unutkanlik olup karisikliklar yapmamissin bir nedeni varmis:))) Hersey guzel olsun diyorum..inan ben bile burada heyecanlandim..blog arkadasimizin oglu bizimde oglumuz :))))<br />( Sulecim cok kibardir cook-onuda yazmadan gecmeyim)Dostbahcesindenlezzetlerhttps://www.blogger.com/profile/05658836294145718279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-69076695296318001872012-11-24T12:22:32.232+02:002012-11-24T12:22:32.232+02:00Kereviz yaprağı yoğun aromasıyla yemeklere lezzet ...Kereviz yaprağı yoğun aromasıyla yemeklere lezzet veriyor tabi kereviz sevenlere. Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-35298153098899012992012-11-24T12:05:06.756+02:002012-11-24T12:05:06.756+02:00ilhan bey ellerinize sağlık ...
sizin lezzetlere k...ilhan bey ellerinize sağlık ...<br />sizin lezzetlere kereviz girmesi çok değişik.<br />not aldım teşekkürler:)))Birkaselezzet blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/15986034602547578514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-17736492728697252312012-11-24T00:02:47.309+02:002012-11-24T00:02:47.309+02:00Keyifli olsun, mutluluk çok olsun dediğin gibi. Çü...Keyifli olsun, mutluluk çok olsun dediğin gibi. Çünkü yarın büyük oğluma kız istemeye gidiyorum çok heyecanlıyım.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-45200308656967339602012-11-23T23:49:52.578+02:002012-11-23T23:49:52.578+02:00Evet yemek bloğunda bir sürü blog arkadaşım var hi...Evet yemek bloğunda bir sürü blog arkadaşım var hiç yalnızlık çekmiyorum, bu da beni motive ediyor. Kitap bloğuna uğrayan yok hiç. :)) Pardon :(( böyle olması gerekiyordu. Evet ama Şule'nin kibarlığına bakar mısın? Bu ne biçim paylaşım yalan yanlış falan dememiş. Ben peynir konmuyor zannettim diyor.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-68876269691776875932012-11-23T23:18:03.764+02:002012-11-23T23:18:03.764+02:00Ilhan hayirdir ..simdi birsey diyecem olmayacak ab...Ilhan hayirdir ..simdi birsey diyecem olmayacak abes kacacak..ama neyse:)..yemek blogun oksuz degil kitap blogun oksuz:))) Peynirleride unuttun ama bak Sule den kacmamis:)) <br />Keyifli gecen olsun, dusuncesi az, mutlulu cok:)Dostbahcesindenlezzetlerhttps://www.blogger.com/profile/05658836294145718279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-28280173002418253262012-11-23T18:02:58.785+02:002012-11-23T18:02:58.785+02:00Tabi o haliyle yarım ve severim de. Ben pirinci gö...Tabi o haliyle yarım ve severim de. Ben pirinci görmemişim onun için demiştim aklım almadı diye. Hem de süper olsun. :)ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-12843905062115178852012-11-23T17:57:45.577+02:002012-11-23T17:57:45.577+02:00pazı dolmasını etsiz deneyin valla çok güzel oluyo...pazı dolmasını etsiz deneyin valla çok güzel oluyor, çok az sıvı yağ koyuyorum(1 yemek kaşığı)bol nane,seviyorsanız kara biber,kırık pirinç,ben biraz köftelik bulgur da koyuyorum, salça da..piştikten sonra sarımsaklı yoğurt,üzerine isterseniz kırmızı biberli tereyağ cızzzz diye gezdirseniz daha lezetli oluyor..bücürükvebenhttps://www.blogger.com/profile/06280989356297761118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-71942997407339737412012-11-22T20:34:13.187+02:002012-11-22T20:34:13.187+02:00Nasıl ya? www.ilhanucer.blogspot.com dan gireceksi...Nasıl ya? www.ilhanucer.blogspot.com dan gireceksin. Aaaaaa olmadı valla. :)))ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-3991096122095409282012-11-22T20:32:39.860+02:002012-11-22T20:32:39.860+02:00Kitabı her zaman her yerde bulabilirsiniz. Yapı Kr...Kitabı her zaman her yerde bulabilirsiniz. Yapı Kredi yayınları. Ama fuarlarda indirimli oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.<br /> ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-50742774296073755082012-11-22T20:30:53.323+02:002012-11-22T20:30:53.323+02:00Kereviz yaprağını az koymak gerekiyor yoğun aromas...Kereviz yaprağını az koymak gerekiyor yoğun aromasından ötürü, gerçi ben çok severim benim için fark etmez. Deneyin bence de. Teşekkür ederim.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-54280069466966569262012-11-22T18:51:03.200+02:002012-11-22T18:51:03.200+02:00Ellerinize sağlık. Ben tarifin düzeltilmiş haline ...Ellerinize sağlık. Ben tarifin düzeltilmiş haline yetiştim şanslıyım. Pırasa ve kereviz yaprağını çok severim. Çok güzel bir tarif. İzmir'de yapılacak fuarda bulurum umarım.pembe kekikhttps://www.blogger.com/profile/13895110437325497676noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-31479587131555434712012-11-22T18:31:27.507+02:002012-11-22T18:31:27.507+02:00ellerine sağlık evet değişik bir tarif kereviz yap...ellerine sağlık evet değişik bir tarif kereviz yaprağıda ilğinç olmuş denemeliyim bu tarifide sevgilerAsiye VURANhttps://www.blogger.com/profile/05669089219818403311noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-54794876265299141542012-11-22T17:45:44.903+02:002012-11-22T17:45:44.903+02:00ben yine geldim kitap bloğunuza nasıl giriş yapaca...ben yine geldim kitap bloğunuza nasıl giriş yapacağım.<br />bir türlü ulaşamadım kafam durdu galibamosguetravelerMosguetravelerhttps://www.blogger.com/profile/04511655803633667193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-33484193992458732912012-11-22T17:39:47.923+02:002012-11-22T17:39:47.923+02:00ya ben kitap bloğunuzu hep atlıyorum
bak şimdi si...ya ben kitap bloğunuzu hep atlıyorum <br />bak şimdi siz söyleyince aklıma geldi<br />hemen şimdi oraya gidiyorum<br />hayırlı akşamlarmosguetravelerMosguetravelerhttps://www.blogger.com/profile/04511655803633667193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-41951601804101225622012-11-22T16:20:57.551+02:002012-11-22T16:20:57.551+02:00Tabi ki çok haklısınız. İç içe yaşamış toplumlarda...Tabi ki çok haklısınız. İç içe yaşamış toplumlarda zaten her şey birleşiyor. Benim başlığım sizi yanılttı daha doğrusu yanlış ifede ettim. Zaten kitabın adı, " İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri ". İstanbul'da çok uzun yıllar yaşamış olan yazarın İstanbul'un güzellikleri, insanları iyiliğini, bu konudaki anılarını anlattığı bir bölüm var. Bir de İstanbul'da yaptıkları yemeklerin tarifleri. Ayrıca Osmanlı yemeğide olamaz en azından bu tarifle. Çünkü Osmanlı mutfağında zencefil yok, karabiber de galiba son senelerde var. Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-33987944227913646642012-11-22T16:13:36.136+02:002012-11-22T16:13:36.136+02:00Sağolun yorumunuz için.Sağolun yorumunuz için.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-27209286539984189002012-11-22T16:13:04.211+02:002012-11-22T16:13:04.211+02:00Aslında kereviz yoğun aroması ile baskın çıkıyor, ...Aslında kereviz yoğun aroması ile baskın çıkıyor, sevmiyorsanız koymayabilirsiniz. Teşekkür ederim.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-76066110203717501472012-11-22T16:11:48.783+02:002012-11-22T16:11:48.783+02:00Ben zaten çoktandır çok özel bir yemek olmadıkça e...Ben zaten çoktandır çok özel bir yemek olmadıkça et kullanmıyorum. Hele hindi şimdi son takıntım. Sağolun yorumunuz için.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-58085329447588592182012-11-22T16:10:29.096+02:002012-11-22T16:10:29.096+02:00Tabi ki bende etsiz türlü, kluru fasülye çok sever...Tabi ki bende etsiz türlü, kluru fasülye çok severim .Pazı dolmasına pirinçsiz, soğansız pek aklım akmadı yalnız. :)) Teşekkür ederim.<br />ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-32688942686360932912012-11-22T15:49:50.513+02:002012-11-22T15:49:50.513+02:00Sevgili İlhan bey, yüzyıllarca aynı topraklarda ya...Sevgili İlhan bey, yüzyıllarca aynı topraklarda yaşamış bir milletin evlatları olarak taaa atalarımızda kim bilir hangi soydan, hangi milletten dedelerimiz var. Osmanlı zamanından bu zamana bu topraklar üzerinde yaşayan her insanın aşağı yukarı pişirdikleri aynı.Mübadele yıllarında herkes eski köklerine dönerken bildiklerini de yanlarında götürüp sahiplendiler. Şimdi bizim İmam Bayıldı'mızı Amerika'da Yunan yemeği olarak lanse ediyorlar. Bence dedelerimizin ninelerimizin ortak yaşadığı bu toprakların tariflerine sahip çıkanları dur demenin zamanı. O yemek Osmanlı zamanından beri bizim vatanımızda pişiyordu şimdi rum mutfağı diye yazmışlar. Bence siz çok güzel yapmışsın bu eski OSMANLI yemeğini. ellerinize sağlık. Lütfen ukelalık olarak görmeyin yazdıklarımı. Sadece milliyetçilik benimkisi:) VuslaThttps://www.blogger.com/profile/04241336990422508362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-24052471827267574202012-11-22T14:11:48.996+02:002012-11-22T14:11:48.996+02:00Çok güzel görünüyor..Ellerinize sağlık..Çok güzel görünüyor..Ellerinize sağlık..Tatlı'dan Tuzlu'ya..https://www.blogger.com/profile/16178719567278689070noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-6919238607253060832012-11-22T12:10:14.288+02:002012-11-22T12:10:14.288+02:00Bende tavuklusunu yapıyorum ama kereviz sapı yok. ...Bende tavuklusunu yapıyorum ama kereviz sapı yok. Bir daha öyle deneyeceğim. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor.. Ferkayhttps://www.blogger.com/profile/07798855249093108212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-85625066503149827812012-11-22T11:58:21.966+02:002012-11-22T11:58:21.966+02:00yemeklerde et yerie tavuğu severim.bu yemekte nefi...yemeklerde et yerie tavuğu severim.bu yemekte nefis olmuş.görüntü süper.ellerinize sağlık.hayırlı günler diliyorum.mutfagabuyrunhttps://www.blogger.com/profile/08976213875189192554noreply@blogger.com