tag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post6625135930740710613..comments2024-03-16T21:57:29.114+03:00Comments on Festigan: PASTIRMALI FASÜLYE YAHNİSİilhanhttp://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-9270393449599653162012-09-08T22:14:27.162+03:002012-09-08T22:14:27.162+03:00:)))
:)))<br />ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-42372298101933292562012-09-08T21:46:04.355+03:002012-09-08T21:46:04.355+03:00DOĞRU BİRAZAĞIR KAÇABİLİR
AMA DEĞERDOĞRU BİRAZAĞIR KAÇABİLİR<br /><br />AMA DEĞERmosguetravelerMosguetravelerhttps://www.blogger.com/profile/04511655803633667193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-21367112781319172802012-09-08T21:26:36.556+03:002012-09-08T21:26:36.556+03:00Koku konusunda haklısınız ama pastırmaları, Osmalı...Koku konusunda haklısınız ama pastırmaları, Osmalı'daki ecdatlarımızın yaptığı gibi 1 gece önceden ıslatırsanız emin olun koku olmuyor. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-60308369322744477582012-09-08T21:21:27.141+03:002012-09-08T21:21:27.141+03:00harika bir menü gerçekten ,ben özellikle kışın hem...harika bir menü gerçekten ,ben özellikle kışın hemen her hafta yapmaya çalışırım.Fasulyenin faydalı ,besleyici olduğunu düşünüyorum.Gerçi pastırmanın kokusu konusunda takıntılı biri olduğumdan pek kullanmam ama etli ya da sade sık yaparım,Elinize sağlık...*mehtaphttps://www.blogger.com/profile/08518346547324570959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-68407609797952634632012-09-08T11:54:32.602+03:002012-09-08T11:54:32.602+03:00Şu pastırmanın bir de günlerce evde hissedilen kok...Şu pastırmanın bir de günlerce evde hissedilen kokusu olmasa. Gerçi pişmişi o kadar kokmuyor. Bir de benim favorim her zaman klasik yemek ve menüler. Tabi değişik şeyleri denemeyi de seviyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-51506401871224711872012-09-08T11:50:21.190+03:002012-09-08T11:50:21.190+03:00Patates gibi kuru fasülyeyi de sevmeyen çok azdır....Patates gibi kuru fasülyeyi de sevmeyen çok azdır. Boşuna adı milli yemeğe çıkmamış. Bir yere gidildiği zaman et, balık söyler ben kuru fasülye aranırım. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-15002507385949570902012-09-08T11:22:48.500+03:002012-09-08T11:22:48.500+03:00kuru fasulyeyi çok sevmem ama nedense pastırmalısı...kuru fasulyeyi çok sevmem ama nedense pastırmalısına bayılırım..sanırım pastırmayı cok sevdığım için onun lezzetiyle birleşince yemeye doyamam pastırmalı kuru fasulyeyı..klasık ama çok lezzetli bir menü hazırlamışsınız İlhan bey ellerinize sağlık..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05979955958122483859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-76199675196602680532012-09-08T04:06:48.674+03:002012-09-08T04:06:48.674+03:00kuru fasülyenin her hali bir başka güzel,hele past...kuru fasülyenin her hali bir başka güzel,hele pastırmalısına bayılırım,ellerinize sağlık...anne eli gibihttps://www.blogger.com/profile/17955487042252974906noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-57268621941072558022012-09-07T23:36:03.506+03:002012-09-07T23:36:03.506+03:00Osmanlı mutfağı çok ilginç. Uzun dönem domates yok...Osmanlı mutfağı çok ilginç. Uzun dönem domates yok, baharat yok. Ama müthiş yemekler var. Ve çoğu yemek düşünülenin aksine sağlıklı. Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-75017225861351460512012-09-07T23:32:24.084+03:002012-09-07T23:32:24.084+03:00Çok teşekkür ederim. Çok sık olmaz ama ayda hiç ol...Çok teşekkür ederim. Çok sık olmaz ama ayda hiç olmazsa 1 - 2 kere insanın canı çekiyor. Gene de öğlen yemekte fayda var.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-49082265168342378102012-09-07T21:32:33.776+03:002012-09-07T21:32:33.776+03:00mutfağımızın baş taçı kuru üstü pilav, derler.osma...mutfağımızın baş taçı kuru üstü pilav, derler.osmanlıya domates çoğrafi keşiflerden sonra geldiği için o zamanlar sanırım pastırma ön plana çıkmış,ama ağızlarının tadınıda biliyorlarmış atalarımız.sizinde elinize sağlık fasulye harika duruyor ama mideye inince daha bir harika oluyor.kış güneşihttps://www.blogger.com/profile/14268175615512925700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-13279043393296036462012-09-07T20:26:54.104+03:002012-09-07T20:26:54.104+03:00Çok severim bu muhteşem üçlüyü ellerinize sağlık a...Çok severim bu muhteşem üçlüyü ellerinize sağlık annenizde nur içinde yatsın Saliş Butik Pasta https://www.blogger.com/profile/05002387038072719751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-38530040812051333332012-09-07T17:23:22.160+03:002012-09-07T17:23:22.160+03:00İlginize teşekkür ederim. Birçok blogda kullanıyor...İlginize teşekkür ederim. Birçok blogda kullanıyorlar. Demek ki Türkiye'de de var. Macro Center da olduğunu ümit ediyorum. Teşekkür ederim tekrar.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-20556728506448637922012-09-07T16:40:11.426+03:002012-09-07T16:40:11.426+03:00Merhaba, dun sizi cevaplamayi unuttugum bir konu A...Merhaba, dun sizi cevaplamayi unuttugum bir konu Agave surubu hakkinda. Blogcu arkadaslardan biri Agave surubunun Turkiyede satildigini akcaagac surubu oldugunu belirtmis ama Agave surubu AKCAAGAC SURUBU DEGIL., daha cok Mexico da yetisen kaktus turu bir bitki bal in ve sekerin yerine daha saglikli oldugu soyleniyor. Akcaagac surubu ki Turkiyede varmis burada MAPLE SURUP diye geciyor Cinar agaci benzeri bir agactan elde ediliyor daha cok waffle larda kullaniyoruz. Oda dogal.Internetten de bir bakin iki surup un farkli agaclardan bitkilerden elde edildigini goreceksiniz. Agave yi de yakinda Turkiyeye ithal ederler belki? Belkide oradada guney sahillerinde yetistirilebilir . sevgiler Keyifli Hafta sonu..Dostbahcesindenlezzetlerhttps://www.blogger.com/profile/05658836294145718279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-76200517008709692112012-09-07T14:31:58.872+03:002012-09-07T14:31:58.872+03:00Ben de ya sade zeytinyağlısını, bir de pastırmalıs...Ben de ya sade zeytinyağlısını, bir de pastırmalısını seviyorum. Sağolun yorumunuz için.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-23438780457721113712012-09-07T14:31:02.370+03:002012-09-07T14:31:02.370+03:00Teşekkür ederim, size de hayırlı cumalar.Teşekkür ederim, size de hayırlı cumalar.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-28523044106348053892012-09-07T13:25:43.064+03:002012-09-07T13:25:43.064+03:00sofralarımızın kralı.En sevdiğim şekli pastırmalı....sofralarımızın kralı.En sevdiğim şekli pastırmalı..Ellerinize sağlık. Şahane...VuslaThttps://www.blogger.com/profile/04241336990422508362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-11242495431558286882012-09-07T11:40:00.467+03:002012-09-07T11:40:00.467+03:00harika bir üçlü.hepsi nefis.elleriize sağlık.hayır...harika bir üçlü.hepsi nefis.elleriize sağlık.hayırlı cumalar.mutfagabuyrunhttps://www.blogger.com/profile/08976213875189192554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-63430992718281209422012-09-07T09:55:30.509+03:002012-09-07T09:55:30.509+03:00Aslında et yememesi bence daha iyi. Sebze, meyve s...Aslında et yememesi bence daha iyi. Sebze, meyve seviyorsa ne mutlu. Sizin turşuyu en iyi şekilde yapacağınızdan eminim. Yağlı biberiniz yapılmak üzere sıraya alındı. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-6376510627103448342012-09-07T08:57:30.017+03:002012-09-07T08:57:30.017+03:00anneniz tatlı kadınmış,nurlar içinde yatsın.Biz ge...anneniz tatlı kadınmış,nurlar içinde yatsın.Biz geçen gün yedik kuru fasuliye,küçük hanım et yemiyoru artık,ayrı yerde eti haşladım ,kendimize ayırdıktan sonra et bizim fasuliyeye kattım,yok,bu çocuk neden böyle oldu,yemedi,keşke fasuliyeyi bitirirken yanımda tutsaydım da görseydi ,bu günlerde yine yaparım ,tamamen etsiz ve bloğa kuru fasuliye koymamışım,eeee annenin yemeği başka olur ,istek üzere yakında yazarım,sadece benim beyaz fasul hep kabuklu olur ,napayım?Ellerinize sağılık,bu menü her güz yenir,benim tuşuları gördünüz,sizin yaptığınız turşu gibi ne yazık ki hiç beceremiyorum,2 senedir vazgeçtim ,onlarca reçete ,tıpa tıp yaptım,olmuyoru .MAZEShttps://www.blogger.com/profile/10504767068597398318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-66257518194716683082012-09-06T23:53:12.443+03:002012-09-06T23:53:12.443+03:00Yok ilginçlik değil de yaşam biçimleri öyleydi, çü...Yok ilginçlik değil de yaşam biçimleri öyleydi, çünkü hiçbiri şikayet etmiyordu. :)) Düdüklünüz yoksa şu yöntemi dener misiniz? Tencereye suyu ve fasülyeyi koyun, su çok olmasın. Kaynadıkça 1 bardak soğuk su ilave edin. Bu işlemi 3-4 defa yapın. Bir de fasülyede iyi su şart. Ama bu arada düdüklü tencereniz niye yok? Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-33759362500773940212012-09-06T23:22:27.625+03:002012-09-06T23:22:27.625+03:00Altıyol'a çok gittim ama o lokantayı hatırlam...Altıyol'a çok gittim ama o lokantayı hatırlamıyorum çok uzun yıllar oldu...yalnız adamın karısına acıdım:((acaba ilginçlik olsun diye mi yapıyorlardı?:))))kuru fasulye pilav ben de etsiz olarak yapıyorum, domates yerine salça koyuyorum ben, bir de yeşil biber, yerken kara biber de ekiyorum tabii...yalnız tek şikayetim düdüklüm olmadığından zor pişiyor o yüzden sık yaptığım bir yemek değil...turşu da hakikaten çok yakışıyor...resmini gördüm canım turşu çekti akşam akşam:))))<br />Elinize sağlık bücürükvebenhttps://www.blogger.com/profile/06280989356297761118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-44839808089366388372012-09-06T22:38:25.235+03:002012-09-06T22:38:25.235+03:00Çok teşekkür ederim güzel yorumunuza. Turşu tarifi...Çok teşekkür ederim güzel yorumunuza. Turşu tarifini başka bir gün paylaşayım, ama bu konuda iddialı değilim açıkcası. Yemek bloglarında çok güzel turşu tarifleri var.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-82493214329784101702012-09-06T22:19:07.757+03:002012-09-06T22:19:07.757+03:00Valla yapın ama benim düştüğüm hataya düşmeyin, öğ...Valla yapın ama benim düştüğüm hataya düşmeyin, öğlen yiyin. Hatta yapın o gün yemeyin bir gece dinlensin. Öyle derler değil mi helmelensin diye. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4395714263583268944.post-28698520255180309812012-09-06T22:18:26.545+03:002012-09-06T22:18:26.545+03:00Nur içinde yatsın,rahmetli anneniz mutlu ölümün sı...Nur içinde yatsın,rahmetli anneniz mutlu ölümün sırrını vermiş.<br />Lokanta da ilginçmiş,şimdilerde bu bir pr malzemesi olarak kullanılıyor:)<br />Kurufasulye,pilav,turşu hepsi nefis.Turşuyu nasıl yaptığınızı sorsam?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08602222068495741370noreply@blogger.com