28 Mayıs 2012 Pazartesi

Mantarlı Kuzu Et Sote




Kuzu eti aslında riskli. Kuzunun ağır kokan bir cinsi var, ona rastlarsanız günlerce evden kokusu çıkmıyor. Onun için bizim eve pek girmez. Geçen gün Cevahir Migros et reyonunda her halinden bu konuda bilgili olduğu anlaşılan bir bayan, görevliye sorduğu bir çok sorudan sonra külbastı almaya karar verince, ben de almaya karar verdim. Aslında külbastı mangalda güzel olur ama bizim burada öyle bir olanağımız olmadığından soteyle yetinmek zorunda kaldık. İşin içine tereyağı da girince harika bir yemek oldu.


Malzemeler:


1/2 kilo külbastı
1 havuç
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
8-10 adet mantar ( Ben konserve kullandım. )
2-3 adet domates
1 adet kırmızı biber
Kekik
Kimyon
Pul biber
Karabiber
Tuz










Tarif:


Eti, havucu, biberleri jülyen doğrayalım. Kuru soğanı iri iri keselim. Tavada tereyağını eritelim ve etleri tavaya alarak soteleyelim. Kuzu olduğu için hemen yumuşuyor. Soğan, havuç ve biberleri ekleyip iyice kavuralım.Küçük doğradığımız domatesleri ilave ederek beş dakika daha pişirelim. Gene irice doğradığımız mantarları da katarak iki üç dakika daha ocakta tutalım. Bahratlarını da koyup iki dakika sonra ocaktan alalım. Sıcak olarak servis yapalım.

7 yorum:

  1. Merhaba Ilhan :) yemek tariflerinden deniycem ilk firsatta, ellerine saglik. Bloguma hosgeldin, ilgin icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık nefis bir yemek tarifi...

    YanıtlaSil
  3. Fuat bey sizin bloğunuz da süper. İzlemeye aldım. Size rastlamam çok iyi oldu. Artık yemek bloglarında tek erkek olduğumu düşünüp komplekse girmeye başlamıştım. :))

    YanıtlaSil
  4. cok severım ama sankı benım ıcın kuzu etı olmasa daha ıyı olacak ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  5. Kuzu eti bizim eve de nadiren girer. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. harika paylaşımlar emeğinize sağlık , evet ne yazık ki ben çok sevmeme rağmen eşim kuzu etti yemiyor bende yapamıyorum

    YanıtlaSil