28 Nisan 2009 Salı

Zeytinyağlı Enginar



Soyulmuş, temizlenmiş limonlu ve unlu suyun içinde alırsanız yapması çok kolay. Artık Bodrum'da bile öyle satan yerler var pazarlarda. Ben de enginarı çok sevmeme rağmen ancak soyulmuş bulursam alıyorum.

Malzemeler:

Soyulmuş ve temizlenmiş 6 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
10 adet arpacık soğanı veya 2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Tarif:


Tencereye enginarları, küçük doğranmış patatesleri, küçük doğranmış soğanları, küçük doğranmış havuçları koyalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Zeytinyağını, şekeri ve tuzu da ilave ederek tencerenin kapağını kapatalım ve sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Kevgirle enginarları çıkaralım ve tenceredeki malzemeleri üzerine yayalım. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve dereotu ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder